وظایف کمک حسابدار چیست؟

توسط زهرا رحیمی
- دسامبر 30, 2020
- 0 نظرات
- LikeUnlike1
وظایف کمک حسابدار : حسابداری یک رشته بسیار عالی است که گرایشات زیادی هم دارد. ناگفته نماند که این رشته، بازارکار خوبی را داراست و میتوان گفت افرادی که در این زمینه تحصیل میکنند، آینده روشنی خواهند داشت.
حتی زمانی که شما در حال تحصیل در این رشته هستید هم میتوانید در بازار کار حسابداری، فعالیت نمایید. امروز میخواهیم به همین مقوله بپردازیم و شرح دهیم که کمک حسابدار کیست و چه وظایفی برعهده دارد !
کمک حسابدار کیست؟
به دانش آموختگانی که هنوز درسشان به اتمام نرسیده و افراد تازه کاری که هنوز تجربهای در زمینه حسابداری ندارند و به عنوان دستیار به حسابدار کمک میکنند، کمک حسابدار میگویند.
معمولا یک کمک حسابدار وظایفی همچون رسیدگی به صورتهای مالی، آماده سازی رکوردهای مالی، اجرای مدیریت اداری و… را برعهده دارد. دستیاران حسابداری که به کمک حسابدار معروفند، اغلب در بخشی از یک شرکت یا سازمان حسابداری، مشغول به کار میشوند.
کمک حسابدار چه مهارت هایی باید داشته باشد؟
- یک کمک حسابدار با این که تجربه زیادی ندارد اما باید نگرشی از دنیای حسابداری داشته باشد. به زبان سادهتر این فرد باید با اصطلاحات حسابداری آشنا باشد و تلاش کند تا خیلی زود، امور مالی و حسابداری را یاد بگیرد.
- درست است که فرد کمک حسابدار یک شخص مبتدی و تازه کار است اما باید مهارت کار با اعداد و ارقام را بلد باشد.
- کمک حسابدار در آینده باید تبدیل به یک حسابدار شود پس باید مهارت این را داشته باشد که بتواند چندین کار را به صورت همزمان مدیریت کند. یا بهتر بگوییم بتواند مدیریت زمان داشته باشد و برای انجام وظایفش، اولویت بندی کند.
- تمرکز داشتن یکی از مهمترین پارامترها در حسابداری است، پس یک کمک حسابدار هم باید به این امر واقف بوده و تمام تمرکزش را در حین کار، خرج کند.
- یک کمک حسابدار باید بداند که کار با نرم افزارهای حسابداری یک مهارت محسوب میشود و کارفرمایان بسیاری این مهارت را در اولویت انتخاب کمک حسابدار، قرار میدهند.
- کمک حسابداران باید بتواند استرس خود را مهار کنند چراکه بخش حسابداری هر شرکتی، استرسزا ترین قسمت آن شرکت میباشد. برای مثال در پایان سال مالی یا در زمان محاسبه مالیات، باید بتواند خونسردی خود را حفظ نموده تا عملکرد درست و دقیقی داشته باشد.
- شاید در حالت فیزیکی، امین بودن و درستکار بودن، یک مهارت محسوب نشود اما در حالت معنوی، صد در صد مهارت به حساب میآید. ناگفته نماند که حسابدار باید تمرین کند تا فرد رازداری باشد و اطلاعات مربوط به شرکت را محرمانه نگه دارد. از همین رو میتوان اشاره نمود که یک کمک حسابدار هم باید فرد امینی باشد تا بتواند به جایگاه اصلی خود را برسد.
- فن بیان اصولی است که در اکثر کسب و کارها کاربرد دارد و اغلب کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که دارای روابط عمومی بالایی باشند چراکه سود و منفعت کسب و کارشان را در این مهارت میبینند. کمک حسابدار هم باید این مهارت را داشته باشد یا برای کسب این مهارت تلاش کند.
- یکی دیگر از مهارتهایی که یک کمک حسابدار باید داشته باشد، توانایی حل مسئله است. در حسابداری برقراری توازن یک اصل مهم است که کمک حسابدار هم باید بتواند اینکار را به درستی انجام دهد.
- یک کمک حسابدار باید دانش کافی در زمینه حسابداری داشته باشد. البته که با مدرک کاردانی میتوان کمک حسابداری را آغاز نمود که پس از کسب سابقه مورد نظر کارفرما، پست دفتردار را دریافت مینمایند. اما برای کمک حسابدار شدن حتما نباید مدرک لیسانس داشته باشید بلکه باید در این زمینه مهارتهای لازم را کسب نموده و دانش کافی از مباحث حسابداری داشته باشید.
- همانطور که میدانید حسابدارها نقش مهمی در انجام معاملات تجاری دارند؛ بنابراین شما به عنوان یک کمک حسابدار باید شور و اشتیاق انجام تجارتهای مالی را داشته باشید تا بتوانید باعث پیشرفت شرکت شده و جایگاه بهتری کسب کنید.
وظایف کمک حسابدار
به طور معمول وظایف کمک حسابدار توسط حسابدار اصلی شرکت یا کارفرما تعیین میشود اما در کل میتوان گفت یک کمک حسابدار باید امور مربوط به حسابداری یا اجرایی را انجام دهد که در ادامه این وظایف را شرح میدهیم:
- پیگیری تلفنی مشتریان
- تهیه گزارش مالی
- آماده سازی سفارشهای خرید، یادداشتهای اعتباری و ارسال فاکتورها
- انجام امور اجرایی همانند نوشتن، پر کردن، تنظیم کردن نامه
- بررسی مطالبات بیمهای شرکت
- ثبت سوابق مالی
- بررسی حقوق کارکنان و مطالبات هزینه
- رزومه سازی و مستندسازی
- کار با نرم افزار اکسل
- ثبت اسناد حسابداری تکراری و آسان مربوط به قسمت فروش، درآمد و هزینه
- انجام بعضی از پیگیریها در ارتباط با سازمان امور مالیاتی
- بررسی و بایگانی سندهای حسابداری مانند صورت حسابها، بیمه، لیست حقوق و دستمزد و فاکتورهای دیگر
ساعت کاری کمک حسابدار چقدر است؟
عموما کمک حسابدارها طبق ساعات قانون کار باید مشغول فعالیت باشند که ساعت مشخص شده آن، هشت صبح تا چهار بعدازظهر است. البته کارفرما بسته به نیاز خود، میتواند ساعت کار کمک حسابدار را مشخص نماید که اگر بیشتر از ساعت قانون کار یعنی 8 ساعت باشد، مشمول اضافه کاری میشود و باید مبلغ آن محاسبه و به کمک حسابدار پرداخت کند. اما ممکن است یک کمک حسابدار بخواهد در حین ادامه تحصیل در شغل کمک حسابداری هم مشغول شود که در این صورت باید این مسئله را با کارفرمای خود در میان بگذارد و ساعات مشخصی را مشغول به کار شود.
آینده شغلی کمک حسابدار چیست؟
معمولا کمک حسابدارها در صورت ادامه تحصیل و گرفتن مدرک کارشناسی، میتوانند به عنوان حسابدار در یک شرکت استخدام شوند. البته که اگر تخصص بیشتری در این زمینه کسب نموده و یا سابقه کاری بیشتری داشته باشند میتوانند به عنوان حسابرس هم مشغول به کار شوند. حسابرسها یا حسابدارهای رسمی، اغلب حقوق و مزایای بیشتری نسبت به یک حسابدار ساده دارند.
کمک حسابدار در چه محیط هایی میتواند مشغول به کار شود؟
اغلب شرکتهای حسابداری، کمک حسابدارها را دعوت به همکاری میکنند و از این افراد برای انجام پروژههای بزرگ یا کوچک دیگر سازمانها، کمک میگیرند. کمک حسابدارها باید با نگرشی روشن به سمت اینکار بروند و از این طریق هم تجربه کسب نمایند و هم برای خود رزومه سازی کنند تا در انتها در یک محیط خوب و ایده آل خود، استخدام شوند.
جمعبندی
باید گفت کمک حسابداری میتواند یک انتخاب ایدهآل برای افرادی باشد که به این رشته علاقمندند و میخواهند آینده شغلی خود را تضمین کنند. بنا به گفتههای بالا انتخاب شغل کمک حسابداری میتواند اولین گام برای کسب موفقیتهای بیشتر باشد، بنابراین اگر این شغل را دوست دارید از همین حالا به فکر کسب مهارت در زمینه حسابداری و آموزش نرم افزار حسابداری باشید.
شما میتوانید سوالات و پرسشهای خود را در قسمت دیدگاهها برایمان ارسال نمایید😊
ارسال یک پاسخ