نماد سایت نرم افزار حسابداری معین

معافیت مشاغل خانگی از مالیات

معافیت مشاغل خانگی از مالیات

 

مقدمه

 

افزایش کسب و کار ها و مشاغل خانگی، اتفاق خوبی است که در سال های اخیر در کشور ما رشد زیادی پیدا کرده است. مدیران این کسب و کار ها اغلب بانوان هستند و این موضوع، کمک زیادی به مبحث اشتغال زایی سالم بانوان کرده است. این فعالیت ها بیشتر توسط اعضای خانواده راه اندازی می شود و هزینه زیادی بابت آن در نظر گرفته نمی شود. این فعالیت ها به دلیل صرفه جویی در هزینه های جانبی مانند اجاره مکان یا استخدام کارمند، سودی به نسبت خوب دارد و استهلاک آن نیز کمتر است.

اما آیا این مشاغل نیز باید مانند سایر کسب و کار ها مالیات بپردازند؟ نحوه تعیین مالیات این کسب و کار ها چگونه است؟ این سوالاتی است که در این مقاله به آنها پاسخ خواهیم داد. اگر شما هم کسب و کار خانگی خود را راه اندازی کرده اید و می خواهید در مورد نحوه پرداخت مالیات اطلاعاتی کسب کنید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 

تعریف مشاغل خانگی

 

تعریف ساده مشاغل خانگی به کسب و کارهایی گفته می شود که دفتر اصلی آن در خانه قرار داشته باشد. این کسب و کار ها دارای ملک اختصاصی برای انجام فعالیت نیستند و تمام فرآیند های تولید و فروش محصولات در منزل انجام می شود. هرچند پس از رشد کسب و کار خانگی و افزایش مشتریان، طبیعتا استفاده از یک کارگاه برای انجام فعالیت ها ضروری می باشد.

این مشاغل نباید با کسب و کار های آنلاین یکی در نظر گرفته شوند. کسب و کار های آنلاین فروش خود را از طریق سایت ها یا شبکه های اجتماعی انجام می دهند در صورتی که ممکن است فروشگاه یا کارگاهی هم داشته باشند.

کسب و کارهای خانگی اغلب به 3 نوع انجام می شوند، نوع اول شامل فعالیت هایی است که به صورت کارمزدی برای کارفرما صورت می گیرد. نوع دوم فعالیتی مستقل است که از تولید تا زمان فروش و عرضه به بازار توسط خود شخص انجام می شود و نوع سوم بصورت مشارکتی با تعاونی ها صورت می گیرد.

معافیت مشاغل خانگی از مالیات

 

راه اندازی کسب و کار های خانگی مزایای زیادی دارد که در این مقاله نمی گنجد. بحث امروز ما در مورد معافیت مشاغل خانگی از مالیات است اما برای مطالعه بیشتر در مورد این کسب و کار ها و رشد آن، می توانید این مقاله را مطالعه نمایید.

 

معافیت مشاغل خانگی از مالیات

 

تمام کسب و کارها امکان استفاده از معافیت های مالی و روش هایی برای کاهش مالیات را دارند. درخواست معافیت مالی، باعث می شود مودیان از پرداخت مالیات معاف شوند یا آنها را به حداقل کاهش دهند.

کسب و کارهای خانگی که ثبت شده اند و دارای مجوز مربوطه هستند نیز می توانند از این راهکار ها برای کاهش مالیات ها استفاده نمایند. در مورد راه های قانونی کاهش مالیات قبل تر صحبت کرده ایم. برای ثبت کسب و کار خانگی خود باید فرم ثبت نام را از سایت وزارت تعاون پر کنید و آن را ارائه دهید.

حمایت دولت از این کسب و کار ها نیز خوب است و پشتیبانی مناسبی از این فعالیت ها می شود. معافیت مشاغل خانگی از مالیات شامل شامل پرداخت نکردن عوارض مالی و تجاری کارگاه است که توسط معاون حقوقی و امور مجلس وزارت تعاون گفته شده است. هم چنین حمایت دولت در زمینه هایی مانند تامین وام اشتغال، تامی بیمه و تعرفه های برق، آب و گاز احساس می شود.

از طرفی مسئله معافیت مشاغل خانگی از مالیات برای کسب و کارهایی صدق می کند که فعالیت های آنها در منزل انجام می شود. این کسب و کار ها نیازی به پرداخت های مالیاتی ندارند و معاف از هر گونه مالیات هستند.

معافیت مشاغل خانگی از مالیات

 

نکته مهمی که در مورد معافیت مشاغل خانگی از مالیات وجود دارد این است که اغلب مردم تصور می کنند ثبت نام و قانونی نکردن کسب و کار خانگی، معنی معافیت از مالیات را می دهد اما این تصور این اشتباه است. مطمئنا اگر شامل موارد پرداخت مالیات باشید، در زمان مشخص این مبلغ از شما مطالبه خواهد شد و تنها تفاوت آن، مدت زمان طولانی تر پرداخت مالیات است.
در صورتی که با ثبت کردن و قانونی شدن کسب و کار خود قادر خواهید بود از معافیت های مالی به صورت قانونی استفاده نمایید.

 

شرایط اصلی معافیت مشاغل خانگی از مالیات

 

شرایط معافیت مشاغل خانگی از مالیات، بسته به مورد تایید بودن آن هاست. اداره دارایی لیستی از این مشاغل را فهرست کرده است. شرط دیگر استفاده از این معافیت، داشتن مجوز از وزارت ارشاد است.

این فهرست به طور کلی شامل صنایع دستی، فرش دستباف و رشته های مرتبط به صنایع، تجارت الکترونیک، امور دامی و شیلات، تولیدی های صنعتی و فعالیت های فرهنگی و هنری است.

 

فهرست مشاغل خانگی

 

لیست کامل کسب و کارهایی که می توانند از معافیت مشاغل خانگی در مالیات استفاده نمایند:

الف – صنایع دستی

الف -۱ -نساجی سنتی

الف – ۲ – بافته‌های داری و زیر اندازها

الف – ۳ – پوشاک سنتی

الف – ۴ – چاپ‌های سنتی

الف – ۵ –سفال و سرامیک و کاشی سنتی

الف – ۶ -صنایع دستی چرمی

الف – ۷ -هنرهای دستی وابسته به معماری

الف – ۸ – صنایع دستی فلزی

الف – ۹ – صنایع دستی چوبی و حصیری

الف – ۱۰ –صنایع دستی دریایی

الف – ۱۱ -صنایع دستی سنگی

الف – ۱۲ – صنایع دستی مستظرفه

الف – ۱۳ -آبگینه

الف – ۱۴ -پیشه‌های سنتی وابسته به صنایع دستی

الف – ۱۵ – رودوزی‌های سنتی

ب – فرش دستباف و رشته های مرتبط به صنایع

ج – امور تولیدات دامی، شیلات، صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، عشایری، امور تولیدات گیاهی به عنوان مشاغل خانگی

ج –۱ – فعالیتهای امور تولیدات دامی

ج –۲ – فعالیتهای شیلات

ج –۳ – صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی

سایر صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی

ج –۴ – فعالیتهای امور تولیدات گیاهی

د – فعالیت های تولیدی(صنعت و خدمات )

د -۱ -صنایع نساجی، پوشاک و سراجی ( مشروط به عدم استفاده از چرخ صنعتی )

د – ۲ – سایر مشاغل خانگی زودبازده ( بخش صنعت و خدمات )

هـ – فعالیتهای فرهنگی و هنری

 

سایر فعالیتهای فرهنگی و هنری

 

و – رشته های مربوط به تجارت الکترونیک

متقاضیان مشاغل خانگی زودبازده که جهت فروش کالا یا خدمات شغل خانگی تمایل به استفاده از کسب و کار‌های مجازی (فروشگاه اینترنتی ) مجاز را دارند، می‌توانند پس از دریافت مجوز مشاغل خانگی زودبازده و تهیه وب سایتی که دارای خدمات پس از فروش، خرید و فروش کالا، بازاریابی غیر هرمی و غیر شبکه‌ای باشد. به آدرس دامنه enamad.ir مراجعه نمایند.

 

نکته:

 

۱ -کتایها باید دارای مجوز رسمی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و پروانه نشر معتبر باشند. کتابهایی که در گذشته مجوز رسمی داشتند ولی درحال‌حاضر بنا به دلایلی مجاز به فروش نیستند، مشمول عرضه در فروشگاه کتاب نمی‌باشند.

۲ -تولید و فروش کالاهای غیر صنایع دستی و صنایع دستی خارجی با عنوان فروشگاههای صنایع دستی مورد تایید نمی‌باشد.

معافیت مشاغل خانگی از مالیات

 

 

جمع بندی

کسب و کار های خانگی اهمیت بالایی در رشد اقتصاد کشور دارند. معافیت مشاغل خانگی از مالیات امر مهمی است که به صاحبان این کسب و کار ها کمک زیادی می کند. در این مقاله در مورد فعالیت های این نوع کسب و کار صحبت کردیم و لیستی از مشاغل رسمی که جزو کسب و کارهای خانگی محسوب می شوند و می توانند از معافیت مشاغل امتیاز خانگی از مالیات استفاده کنند را بررسی کردیم.

برای مدیریت بهتر کسب و کار خانگی خود، استفاده از یک نرم افزار حسابداری مناسب الزامی است. شما می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری معین، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.
 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

خروج از نسخه موبایل