موانع و چالش های کارآفرینی

موانع و چالش های کارآفرینی
موانع و چالش های کارآفرینی
چالش های کارآفرینی
فهرست مطالب

در دنیای تجارت امروز و رقابتی که در این زمینه وجود دارد، کارآفرینان با چالش های زیادی روبرو هستند. چه میخواهد کارآفرینی در منزل باشد یا کارآفرینی شرکتی بزرگ. موانع کارآفرینی شامل چالش هایی است که کارآفرینان با آن مواجه اند. این موانع از شروع یک نام تجاری برای شرکت شروع می شوند و تا رقابت در بازار کار و حفظ سودآوری ادامه پیدا می کنند. در این مقاله به تعریف کلی کارآفرینی و چالش های کارآفرینی که بیشتر افراد برای شروع کسب و کار با آن روبرو هستند می پردازیم و آنها را بررسی می کنیم.

 

کارآفرینی چیست؟

 

کلمه کارآفرینی واژه ای کلی است و برای افراد مختلف، می تواند معانی متفاوتی داشته باشد. این که “کارآفرین کیست؟” میتواند پاسخ های مختلفی از صاحبان مشاغل داشته باشد اما بطور کلی و جامع، به فردی که کسب و کاری را شروع، سازماندهی و اداره می کند کارآفرین می گویند. این فرد باید با مشکلات و چالش های کارآفرینی پیش رو مقابله کند و دارای شخصیتی خلاق، مبتکر، ریسک پذیر و امیدوار باشد.

امروزه کارآفرینان، بستر هر جامعه ای را شامل می شوند. کسب و کارهایی که کارآفرینان شروع می کنند باعث رشد و توسعه اقتصاد کشور می شود؛ به همین دلیل نباید چالش های پیش روی آنان را دست کم گرفت.

چالش های کارآفرینی

 

چالش های کارآفرینی

 

شناخت این که چه موانع و چالش هایی پیش روی کارآفرینان است، به غلبه بر آنها و پیشرفت در کسب و کار کمک زیادی می کند. چالش های کارآفرینی که ممکن است هر شروع کننده کسب و کاری با آن مواجه شود را بررسی می کنیم.

  • ترک حرفه قبلی:

مطمئنا اولین چالش کارآفرینی، قرار گرفتن بین دو راهی شروع کسب و کار جدید یا ادامه کسب و کار قبلی است.  مدیریت همزمان چند شغل و موفقیت در آن ها تقریبا کاری غیر ممکن است. برای رشد و توسعه کسب و کار خود، باید تمام تمرکز خود را روی یک حرفه قرار دهید. البته این مورد برای بازنشستگان یا جوانانی که شغل ثابتی ندارند موضوع مهمی نیست اما همین شروع کسب و کار جدید، خود چالشی مهم است که با آن مواجه می شوند.

این که ایده کارآفرینی شما به کدام سمت میل کند و در کدام حرفه احتمال کسب موفقیت بیشتری دارید هم جزو چالش های کارآفرینی این بخش است.

  • تامین مالی:

شما به عنوان یک شخص کارآفرین باید توجه داشته باشید که از ابتدا قرار است شروع کنید. شما باید روی تمام جنبه های کسب و کار خود تمرکز کنید و بودجه خود را به حد استاندارد برسانید. برای روبرویی با این چالش می توانید از سرمایه ای که از کسب و کار قبلی خود پس انداز کرده اید، جریان ثابتی از درآمد بازنشستگی خود یا از فروش بخشی از اموال و دارایی های که به نام شماست استفاده کنید.

این موارد نیز از مزایایی است که کارآفرینان با تجربه نسب به کارآفرینان جوان دارند. افرادی جوانی که قصد راه اندازی کسب و کاری دارند، با چالش تامین مالی برخورد زیادی دارند به همین دلیل بسیاری از آنان به کارآفرینی با سرمایه کم فکر می کنند.

چالش های کارآفرینی

 

  • استخدام کارمند:

انتخاب تیمی از کارمندان حرفه ای برای شروع استارتاپ یا کسب و کاری، چالش مهمی است. این چالش تنها با پیدا کردن افراد حرفه ای از پیش رو برداشته نمی شود. مدیریت تیمی ای که باید در خود داشته باشید، برآمدن از پس هزینه های دستمزد آنان، نحوه برخورد با کارمندان هنگامی که تحت فشار قرار می گیرید و تعیین قوانینی ثابت، از جمله مسائلی است که باید با آن روبرو شوید.

  • مدیریت شرایط بحرانی:

اینکه مدیریت بحران خود را در مسائل زیادی بالا ببرید، از دیگر چالش های کارآفرینی است که با آن مواجه می شوید. از شما انتظار می رود به عنوان مدیری کارآفرین، ایده های کاربردی را هنگام مواجه با مشکل ارائه دهید. شما باید از روش های مدرن حل مسئله آگاهی کامل داشته باشید، بدانید چگونه از آن استفاده کنید و برنامه های جایگزین کاملی ارائه دهید.

خوشبختانه در این چالش تنها نیستید بلکه باید تمام اعضای گروه خود را درگیر آن کنید. با روش هایی مانند طوفان مغزی، می توانید جلساتی را پایه ریزی کنید تا از پتانسیل کل تیم هنگام بروز مشکل استفاده کنید.

  • سوالات مجهول و بی پاسخ:

هنگام راه اندازی یک کسب و کار، سوالاتی هستند که باید پاسخی برای آنها داشته باشید. سوالاتی مانند میزان سودآوری کسب و کارتان، مدت ادامه دادن این حرفه و یا میزان علاقه مشتریان و مردم به کسب و کار شما، از این دسته از سوالات مهم هستند.

این مورد از چالش های کارآفرینی عموما پاسخی قاطع ندارند؛ اما شما را مجبور به ارائه برنامه ای بلند مدت و هدفی از پیش تعیین شده می کنند.

  • تنهایی:

یکی از سخت ترین چالش های کارآفرینی، تنها بودن شماست. این موردی است که بیشتر کارآفرینان هنگام برنامه ریزی برای شروع کسب وکاری جدید به آن توجهی ندارند. شما باید در نظر داشته باشید برای موفقیت به کسی جز خوتان نمی توانید تکیه کنید. شما مجبورید زیاد کار کنید و ممکن است ملاقات زیادی با خانواده خود نیز نداشته باشید.

هرچند پس از موفقیت و سودآوری در کسب و کار می توانید از زمان خود بیشتر استفاده کنید اما هنگام شروع حرفه خود تا چندین سال ممکن است با این چالش درگیر باشید.

 

مواردی که گفته شد از چالش های کارآفرینی است که تمام افراد با آن روبرو می شوند. چالش های اولیه ای که هر شخصی باید با آنها توجه کند. پس از حل این چالش های کارآفرینی، موانعی دیگری نیز پیش روی شما قرار می گیرند.

  1. موفق نشدن و ترس از دست دادن سرمایه
  2. نداشتن یا کمبود مهارت
  3. مشکلات مربوط به امور قانونی و اداری
  4. فساد مالی و اداری
  5. عدم حمایت دولت

چالش های کارآفرینی

 

جمع بندی:

 

چالش های پیش رو برای هر شخص کارآفرینی می تواند متفاوت باشد اما مواردی که در این مقاله ذکر شد، بطور کلی برای همه یکسان است. برای مقابله با چالش های کارآفرینی و موانع پیش رو، هم دولت و سازمان ها و هم شخص کارآفرین باید نقشی پررنگ را ایفا کنند. عدم نا امیدی و داشتن شخصیتی مبارز، جزو نیاز های اولیه هر کارآفرین برای روبرویی با این چالش هاست.

دولت و سازمان ها نیز باید روش هایی برای مقابله با این موانع و راهکار هایی برای توسعه کارآفرینی سازمانی ارائه دهند. خوشبختانه در سالهای اخیر با اقداماتی مفید، توسعه کارآفرینی روندی رو به رشد داشته است. این موارد شامل پاداش به کارآفرینان، ایجاد جوی کارآفرینانه در سازمان ها، شناسایی استعدادهای خلاق و تشویق نوآوری بوده است.

در صورتی که قصد خرید نرم افزار حسابداری مناسبی را دارید، می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری معین، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.
 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.