مقالات آموزشی معین
راه اندازی دامداری

نکات مهم در راه اندازی دامداری و دامپروری

فهرست مطالب

 

تاریخچه شغل دامداری

 

در این مقاله درباره چالش های راه اندازی دامداری مطالبی را بیان می کنیم اما در ابتدا به صورت خلاصه به تاریخچه شغل دامداری و دامپروری می پردازیم. سالیان دراز است که چهارپایان به عنوان جزیی از زندگی روزانه انسانها به شمار می روند.

کشاورزان با نگهداری و پرورش این حیوانات از فرآورده های آنان استفاده می کردند. در این زمان انسان ها شکار حیوانات را ترک کرده بودند و با پرورش گاو و گوسفند تحولی در زندگی خود به وجود آوردند. کم کم این شیوه زندگی در سرتاسر دنیا رواج پیدا کرد. با گذشت زمان و با پیشرفت تکنولوژی وسایل و تجهیزات به کمک انسانها آمدند و کار دامداری و دامپروری به شغلی پر درآمد و پر سود و بی زیان تبدیل شد.

 

راه اندازی شغل دامداری

 

به جرات می توان گفت راه اندازی دامداری تماما سودده و بی زیان است. در حال حاضر هزاران دامداری در سطح کشور مشغول فعالیت هستند و شیر و گوشت کشور را تامین می کنند. از همین رو صنعت دامداری و دامپروری یکی از شغل های پر اهمیت در کشور است.

راه اندازی دامداری

 

 مراحل اخذ مجوز برای راه اندازی دامداری

 

اولین مرحله برای راه اندازی دامداری تهیه یک مکان مناسب با متراژ مناسب است. پس از این مرحله باید برای گرفتن مجوز جهت احداث مراکز پرورش طیور و دام از ارگان های مربوطه اقدام کنید. برای اخذ مجوز راه اندازی دامداری به چالش های زیادی برخورد خواهید کرد که در اینجا چند مورد از آنها را بیان می کینم :

ابتدا باید برای دریافت موافقت نامه اصولی اقدام کنید. این موافقت نامه به صورت مدت دار و 6 ماهه صادر می شود و پس از آن باید برای تمدید برنامه ریزی کنید.

پروانه تاسیس هم از نکات پایه ای دریافت مجوز است که هر متقاضی باید برای راه اندازی واحد تاسیساتی یا دامداری است که باید به آن توجه کرد.

سپس برای اخذ مجوز پروانه بهره برداری باید اقدام کرد . به این صورت که با بازدید از تاسیسات شما این مجوز به شما تعلق خواهد گرفت.

مجوز بهداشتی هم مهمترین آنهاست که در مورد این شغل نیز توجه ویژه ای به آن می شود. این مجوز جهت رعایت قوانین بهداشتی توسط سازمان دامپزشکی برای این نوع واحدها صادر می گردد.

مدارک مورد نیاز اخذ مجوز جهت راه اندازی دامداری

  1. کپی اسناد مربوطه به مالکیت زمین مثل سند یا استشهاد محلی برابر فرم موجود
  2.  ارائه مدرک تحصیلی
  3. درخواست کتبی از جانب دامدار
  4. عکس سه در چهار
  5. کپی شناسنامه
  6. کپی کارت پایان خدمت
  7. تکمیل کردن فرم های موجود در امور دام توسط کارشناس

 

توجه داشته باشید که جهت وزش باد باید درجهت دامداری و بر خلاف جهت مناطق مسکونی باشد.

با توجه به حساس بودن مکان نگهداری حیوانات نباید در مسیر مسیل ها باشند.

مکان تاسیس و راه اندازی دامداری نباید در جوار محل عبور حیوانات وحشی باشد و دقت شود که از .ورود احتمالی این حیوانات به تاسیسات جلوگیری شود.

 

سرمایه لازم برای راه اندازی دامداری چقدر است؟

 

در مورد این قضیه زیاد شنیدیم که برای راه اندازی دامداری با مبلغ کم هم امکان موفقیت وجود دارد و برای راه اندازی این شغل به سرمایه هنگفتی نیاز نیست. در مورد این شغل و تعداد بسیاری از شغل ها آموزش و انگیزه ای وجود ندارد تا متقاضیان با داشتن سرمایه کم به سمت راه اندازی این کسب و کار جذب شوند.

اما بیشترین هزینه ای که در این شغل برای دامداران وجود دارد هزینه های تغذیه است. البته در ایران این هزینه از 60 درصد هم فراتر می رود. در این مورد هم می توان با راهکارهایی از این هزینه ها کاست. کارهایی مانند خرید به موقع خوراک و استفاده درست و به جا و جلوگیری از تلفات و هدر رفت آنها.

کار دیگری که برای جلوگیری از ایجاد هزینه های ضرر ده در دامداری می کنند این است که گاوی که شیر خوبی ندارد یا آبستن نشده است را نگهداری نمی کنند. زیرا در این صورت مابین سود و هزینه تعادل برقرار نمی شود و نگهداری گاو به معنی هزینه و ضرر است. معمولا هر گاو برای هر کیلو شیر که تولید می کند دو برابر یا کمی بیشتر خوراک مصرف می کند.

 

چه تحصیلاتی برای راه اندازی دامداری و ورود به این کسب و کار نیاز است؟

 

برای ورود به این شغل به تحصیلات خاصی ندارید اما به مهارت کافی برای انجام و پیشبرد کارها نیاز خواهید داشت.

 

 دامداری ، کسب و کاری که تماما سود است اما با مدیریت !

 

اگر کسی با اعتماد و اتکا به هزینه ای که کرده و سرمایه ای که در این راه برای احداث تاسیسات دامداری انجام داده است برای مدیریت تصمیم بگیرد ، قطعا در این راه با چالش ها و موانع بسیاری برخورد خواهد کرد. رعایت اصول مدیریت در کاهش هزینه ها و افزایش درآمد در هر محیط و تاسیساتی تاثیرگذار است. بنابراین یکی از اقدامات اساسی در کسب و کار دامداری پیاده سازی مدیریت در محیط کار است.برای بهتر انجام دادن امر مدیریت در دامداری بهترین کار کمک گرفتن از نیروی جوان و با انگیزه است.

راه اندازی دامداری

 

تهیه نرم افزار حسابداری دامداری

 

یک دیگر از کارهای مهم و با اهمیت در مدیریت هر چه بهتر دامداری ، بکارگیری نرم افزار حسابداری دامداری است. این نرم افزار برای محاسبه انواع هزینه و درآمد در این شغل سودمند خواهد بود. علاوه بر مدیریت هزینه ها در محاسبه کارکرد ، حمل و نقل ، سود و زیان ، حقوق ، فروش دام گوشتی کمک بزرگی به شما خواهد کرد. علاوه بر اینها می توانید در عقد قرارداد با ارگانها و شرکت ها از نرم افزار حسابداری کمک بگیرید. برای مطالعه کامل و جامع امکانات مفید این نرم افزار اینجا را کلیک کنید.

هم چنین می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری معین، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.

 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

 

راه اندازی آجیل فروشی

راهنمای راه اندازی مزون

راهنمای راه اندازی بوتیک

راه اندازی مغازه الکتریکی

مراحل راه اندازی کافی شاپ

راه اندازی فروشگاه لوازم آرایشی

نکاتی در مورد راه اندازی شیشه بری

ابزار موردنیاز راه اندازی فروشگاه عینک

نکاتی در مورد راه اندازی تعمیرگاه خودرو

آموزش گام به گام راه اندازی مغازه گل فروشی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.