یکی از بهترین گزینه ها برای راه اندازی کسب و کار، راه اندازی کافی شاپ است. احتمالا با عبور از کنار کافی شاپ ها، متوجه شده اید که اکثر آنها در ساعاتی خاص مشتریان زیادی دارند و به نوعی این شغل، از مشاغل پرتقاضا محسوب می شود.
اگر شما هم قصد راه اندازی یک کافی شاپ را دارید و می خواهید اطلاعات مناسبی در این زمینه کسب کنید، با ما همراه باشید.
مزایا و معایب راه اندازی کافی شاپ
راه اندازی کافی شاپ، می تواند ایده ای جذاب و پرسود بنظر برسد. اگر به درست کردن قهوه و فعالیت در این زمینه علاقه مندید، لازم است با مزایا و برخی معایب این شغل، آشنایی لازم داشته باشید. مدیریت کافی شاپ مانند تمام مشاغل دیگر، فراز و نشیب و هایی دارد که با برنامه ریزی صحیح، می توان تمام آنها را با موفقیت پشت سر گذاشت. در این بخش به معرفی مزایا و معایب راه اندازی کافی شاپ می پردازیم.
مزایای راه اندازی کافی شاپ
-
سود مناسب
از مهم ترین مزایایی که راه اندازی یک کافی شاپ خوب به همراه خواهد داشت، سود مالی آن است. با توجه به مراجعه افراد زیاد و گرفتن سفارشات متنوع، می توانید سود خوبی از این کسب و کار را بدست آورید.
-
جذاب بودن
از مشاغلی که جذابیت بالایی می تواند داشته باشد، مدیریت کافی شاپ است. اگر به تهیه قهوه، غذاهای فرنگی، ارتباط با افراد زیاد و کار در یک محیط متفاوت علاقه مندید، این شغل بسیار مناسب شماست.
-
تعیین برنامه کاری
با راه اندازی کافی شاپ، این امکان را دارید که برنامه کاری را خودتان مشخص کنید، به این صورت لازم نیست در مدت زمان مشخصی سرکار حضور داشته باشید و راس ساعتی خاص، محل کار خود را ترک کنید. اگر علاقه مند به کار در شب هستید می توانید تا پاسی از شب فروشگاه خود را باز نگه دارید و مشتریان خود را داشته باشید.
-
صورت های مالی نقدی و آنی
با افتتاح کافی شاپ، دردسر های مختلفی که چک و نسیه به همراه دارد را مجبور نیستید تحمل کنید و دریافتی های شما بصورت آنی خواهد بود.
معایب راه اندازی کافی شاپ
-
چالشی بزرگ
نمی توان چالش های موجود در راه اندازی کافی شاپ را جزو معایب آن در نظر گرفت اما به طور کلی این موضوع، یکی از مشکلات آن محسوب می شود. اگر آشنایی کافی با مدیریت کافی شاپ، شناخت غذاها و قهوه ها و سلایق مردم نداشته باشید، ممکن است با مشکلات زیادی موجه شوید. به همین دلیل قبل از راه اندازی، مطالعه مناسبی از زیر و بم این کار داشته باشید.
-
بخش مالی
تهیه تجهیزات کافی شاپ مانند قهوه ساز ها، میز و صندلی، دکور و بسیاری از موارد دیگر، نیازمند هزینه نسبتا بالایی است. نگرانی های مالی موجود در این زمینه می تواند یکی از مشکلات پیش روی شما باشد که باید برنامه ریزی های مالی مناسبی را برای برخورد با آنها پیش بگیرید.
-
عدم ثبات
دلایل مختلفی می تواند باعث کاهش مشتریان شما شود. برای مثال در مدت زمان تعطیلی های کرونا، بسیاری از کافه داران با مشکلات مالی مواجه شدند.
مراحل راه اندازی کافی شاپ
اگر با تمام معایب و مزایای این شغل آشنایی دارید و علاقه و انگیزه لازم را در خود می بینید، می توانید با تهیه تجهیزات و طی کردن مراحلی، کافی شاپ خود را راه اندازی کنید و سود خوبی کسب کنید.
در این بخش به نکاتی پیرامون راه اندازی کافی شاپ خواهیم پرداخت.
گرفتن مجوز های لازم
برای افتتاح کافی شاپ خود، لازم است قبل از هر اقدامی، مجوز های لازم را کسب کنید. به همین منظور لازم است 2 مجوز را اخد کنید. یکی مربوط به اتحادیه صنف آبمیوه، بستنی و کافی شاپ و دیگری مجوز بهداشت.
برای دریافت مجوز بهداشت لازم است حدود 10 جلسه در کلاس های حضوری شرکت کنید و آزمایش های مختلف را انجام دهید. برای کسب مجوز اتحادیه صنف آبمیوه، بستنی و کافی شاپ نیز، لازم است مبلغ 2 میلیون تومان را که برای 5 سال اعتبار دارد، بپردازید.
اجاره مغازه
اقدام بعدی، اجاره مغازه و مکان راه اندازی کافی شاپ است. متراژ مغازه ای که قصد خرید یا اجاره آن را دارید، مرتبط با نوع کافی شاپ شماست. اگر قصد دارید تنها بصورت بیرون بر فروش خود را انجام دهید، می توانید از مکانی حدود 50 متر یا کوچکتر نیز استفاده کنید. هم چنین می توانید فروشگاهی در خیابان های اصلی افتتاح کنید تا افراد زیادی به کافی شاپ مراجعه کنند.
اجاره مغازه در خیابان های فرعی نیز می تواند گزینه مناسبی باشد به شرطی که مشتریان ثابت خود را داشته باشید و از بازاریابی خوبی استفاده کنید.
تهیه تجهیزات لازم
برای راه اندازی کافی شاپ خود، نیاز است برخی تجهیزات لازم را تهیه کنید و پس از آن، سراغ تهیه مواد اولیه بروید. تجهیزاتی که در تمامی کافی شاپ ها باید وجود داشته باشند شامل موارد زیر است:
- اسپرسوساز
- آسیاب قهوه
- ترازو
- مخلوط کن
- شیکر شیر
- فنجان و ظروف چینی
- دستگاه فیلتر آب
- دستگاه یخ ساز
با تهیه تجهیزات لازم و مناسب با نوع فروشگاه خود، می توانید مواد اولیه که شامل انواع دانه های قهوه، شیر و موارد دیگر می شود را بسته به نیاز خود تهیه کنید.
طراحی دکور
از مهم ترین ویژگی های کافی شاپ های معتبر، طراحی منحصر به فرد و دکور خاص آنهاست. می توانید با الگو برداری از سایر کافی شاپ ها یا تصاویر اینترنتی، دکوری جذاب را ایجاد کنید. هم چنین سعی کنید طراحی منو خود را، به فردی خلاق واگذار کنید زیرا منو، تاثیر زیادی در جلب رضایت مشتری خواهد داشت.
استخدام پرسنل
کارمندان و پرسنل مشغول در کافی شاپ ها، نقش پررنگی در جذب مشتری خواهند داشت. نحوه ارتباط گیری آنها با مشتری، لباس فرم، مسئولیت پذیری و بسیاری از موارد دیگر، نقش مهمی در تاثیر گذاری پرسنل روی مشتری خواهد داشت. بنابراین به استخدام پرسنل خود توجه لازمی داشته باشید.
خرید نرم افزار حسابداری کافی شاپ
از مهم ترین اقداماتی که پس از راه اندازی کافی شاپ خود باید انجام دهید، انتخاب و خرید نرم افزار کافی شاپ است. به دلیل تعداد زیاد فاکتورها در طول روز، محاسبه امور مالی بصورت دستی امکان پذیر نخواهد بود و استفاده از یک نرم افزار حسابداری مناسب، جزو الزامات است.
نرم افزار حسابداری کافی شاپ امکانات زیادی مانند دسته بندی مشتریان، ارائه فاکتور فروش به سریعترین شکل ممکن، نوع سرو قهوه بصورت بیرون بر، سالن یا … را برای شما فراهم می کند.
نرم افزار حسابداری کافی شاپ معین، با داشتن ویژگی های کاربردی، امکانات زیادی را در اختیار شما قرار خواهد داد که ثبت، بررسی و رسیدگی به امور مالی کافی شاپ را بسیار ساده خواهد کرد. می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری معین، به مدت یک ماه از تمام امکانات آن استفاده کنید و در صورت رضایت از عملکرد نرم افزار و نحوه پشتیبانی، اقدام به خرید نرم افزار اصلی کنید.
جمع بندی
راه اندازی کافی شاپ، می تواند یکی از سرمایه گذاری های مناسب باشد. سود مناسب، جذابیت بالای کار، ساعات کاری مختلف و بسیاری از موارد دیگر، برای کسانی که علاقه مند به این حرفه هستند باعث شده است که راه اندازی کافی شاپ، گزینه مناسبی باشد.
در صورت ایجاد سوال یا پیشنهادی در این زمینه، می توانید با گروه نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.
مقالات مرتبط
پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.
راه اندازی فروشگاه لوازم آرایشی
نکاتی در مورد راه اندازی شیشه بری
ابزار موردنیاز راه اندازی فروشگاه عینک
نکاتی در مورد راه اندازی تعمیرگاه خودرو
نکات مهم در راه اندازی دامداری و دامپروری
آموزش گام به گام راه اندازی مغازه گل فروشی