بهترین نرم افزار حسابداری برای کسب و کارهای کوچک
کسب و کارهای امروزی به دو دسته کلی تقسیم میشوند که دسته اول کسب و کارهای بزرگ هستند و دسته دوم کسب و کارهای کوچک.
بحث امروز ما هم در رابطه با کسب و کارهای کوچک و نرم افزار حسابداری برای کسب و کارهای کوچک میباشد.
در ابتدا میخواهیم بگوییم که به چه کسب و کارهایی، کسب و کار کوچک میگویند. به مشاغل آزاد شخصی، شرکتها، بازرگانی و تجارتهایی که کارمندان آنها دستمزد کمتری نسبت به کسب و کارهای بزرگ دارند، کسب و کارهای کوچک میگویند.
به بیانی دیگر، به تمامی کسب و کارهایی که نیازی به سرمایه هنگفت نداشته، در ابعاد کوچکتر بوده و کارمندان محدودتری دارد، کسب و کار کوچک گفته میشود.
برای مثال میتوان گفت آرایشگاههای زنانه و مردانه، غذاخوریها، رستورانها، سوپرمارکتها، دفاتر وکالت، آتلیههای عکاسی، نانواییها و تمامی استارتاپهای نوپا جزئی از کسب و کارهای کوچک هستند.
چرا کسب و کارهای کوچک موفق میشوند؟
-
نیازهای اولیه شناخته شده
معمولا کسب و کارهای کوچک، نیازهای اولیهی شناخته شدهتری دارند. یک کسب و کار کوچک تنها کافیست آشنایی اولیه با شغل و حرفه خود داشته باشد و با روند فعالیتهای مربوط همانند مدیریت مالی صحیح و اصولی نیز آشنا باشند
-
مدیریت مالی آسان
در واقع اکثر کسب و کارهای کوچک مدیریت مالی سادهتری دارند که نظیر ثبت و نگهداری اطلاعات مالی، تنظیم گزارشات، کنترل موجودی، دریافتها و پرداختها میباشد.
-
سهولت در تحلیل دادهها
هنگامی که گزارشات مالی دقیقتری را در دست داشته باشید و مدیریت مالی کسب و کارتان سادهتر باشد، مسلما تحلیل دادههای شما خیلی سریع و دقیق اتفاق میافتد. از همین رو میتوانید تصمیمات بهتری برای کسب و کارتان بگیرید.
چه نوع نرم افزار حسابداری برای کسب و کارهای کوچک مناسب است؟
با توجه به اینکه هر کسب و کاری نیازمند بهره گرفتن از اصول علم حسابداری است، کسب و کارهای کوچک هم باید نرم افزار حسابداری متناسب با زمینه کاریشان انتخاب کنند. حالا سوال پیش میآید که این نرم افزار حسابداری را چطور انتخاب کنیم! نرم افزار حسابداری مناسب با کسب و کارهای کوچک باید توانایی خوبی در ثبت و نگهداری فایلها، فاکتورها، پرداختها، سندها و… را داشته باشد. همچنین باید سرعت مناسبی برای انجام امور مالی را دارا بوده و از امنیت خوبی برخوردار باشد. استفاده از نرم افزار حسابداری آسان، می تواند انتخاب مناسبی برای انجام امور حسابداری شما باشد.
قبل از تهیه نرم افزار حسابداری برای کسب و کارهای کوچک باید بدانید
دیهی است که قبل از خرید یا تهیه هر نرم افزاری نیازمند تحقیق در مورد آن هستید. بدین ترتیب باید در مورد نرم افزار حسابداری هم باید نکاتی مهمی را بدانید که در ادامه برایتان شرح خواهیم داد:
- در ابتدا باید بررسی کنید که به چه دادههای مالی نیازمند هستید. این گزینه در انتخاب و تهیه نرم افزار حسابداری بسیار مهم است که شما دقیقا چه انتظاراتی از این نرم افزار دارید و میخواهید چه گزارشاتی را از این طریق تهیه کنید. مطمئنا اگر نرم افزار حسابداریتان مطابق میل و نظر شما عمل نکند و نیازهایتان را برآورده نسازد، نه تنها گرهای از کارتان باز نمیشود بلکه ممکن است به مشکلات بزرگی برخورد کنید.
- اگر بخواهید آگاهانهتر تصمیم بگیرید باید میزان تخصص خود در زمینه حسابداری را بسنجید. سپس میتوانید بسته به آگاهی و دانش خود در این زمینه برای تهیه نرم افزار حسابداری اقدام کنید. برخی از افراد بدون توجه به این گزینه به سراغ تهیه نرم افزار حسابداری میروند و پس از خریداری نرم افزار، متوجه میشوند که تواناییهای لازم برای کار با آن را ندارند.
- نکته دیگری که بسیار حائز اهمیت میباشد این است که عمر کسب و کارتان را مشخص کنید. درست است که اینکار کمی سخت بوده و نمیتوان به طور قعطی عمر یک کسب و کار را تخمین زد چراکه ممکن است کسب و کار شما موفق نشده و خیلی سریع به پایان برسد. با همه اینها اگر هدفتان از شروع یک استارتاپ بلند است باید تصمیم درستی در مورد انتخاب نرم افزار حسابداری بگیرید. برای مثال اگر میخواهید فقط چند سال یک کسب و کار را در پیش بگیرید و از این راه کسب درآمد کنید، مسلما یک نرم افزار حسابداری سادهتر هم، کار راهانداز است. اما اگر برای کسب و کار خود برنامه بلند مدت ریختهاید، بهتر است از یک نرم افزار حسابداری پیشرفته کمک بگیرید.
- از مهمترین مواردی که باید حتما به آن اشاره کنیم، مقدار آگاهی شما در مورد قوانین و استانداردهای اقتصادی است. برای مثال اگر شما اطلاعات کافی در مورد اظهارنامه مالیاتی ندارید باید از یک پشتیبان مسلط به قوانین حسابداری کمک بگیرید. بنابراین انتخاب نرم افزار حسابداری که پشتیبانی لازم را داشته باشد هم میتواند یکی از نکات مهم قبل از خرید این نرم افزار باشد.
- اگر در گذشته از نرم افزار حسابداری دیگری استفاده میکردید، باید تمامی نواقص و ضعفهای آن نرم افزار را به یاد داشته باشید. دلیل اینکار این است که با دید بازتری بتوانید نرم افزار حسابداری بعدی خود را انتخاب کنید. در واقع شما باید تمامی مشکلات نرم افزار قبلی خود را باید یادداشت نموده و قبل از خرید نرم افزار جدید، این موارد را تست نمایید. در نتیجه میتوانید یک نرم افزار کاربردی و ایدهآل را انتخاب کنید.
ویژگیهای نرم افزار حسابداری برای کسب و کارهای کوچک
- قابلیت تعریف انواع حسابهای بانکی
- امکان اتصال به بارکدخوان
- امکان ثبت فاکتور برای فروشهای اقساطی
- قابلیت ارائه گزارشهای روزانه
- ایجاد یکپارچگی مالی
- امکان ثبت چکهای پرداختی و دریافتی
- قابلیت ثبت مرجوعیها
- امکان اتصال به کارتخوان
- سرعت بالا
- امنیت کافی
جمعبندی
در این مقاله در مورد کسب و کارهای کوچک و نرم افزار حسابداری مناسب برای کسب و کارهای کوچک، صحبت کردیم. همانطور که گفتیم تمامی مشاغلی که درآمد کمتری دارند و در ابعاد کوچکتری هستند را میتوان جزئی از کسب و کارهای کوچک دانست. همچنین اشاره کردیم که هر کسب و کاری چه کوچک و چه بزرگ، نیازمند یکپارچگی مالی میباشد. در نتیجه باید یک نرم افزار حسابداری مناسب را برای کسب و کار خود انتخاب نمایید.
همچنین برای مطالعه بیشتر میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.
ما در تیم مهندسی معین، نرم افزار حسابداری متناسب با هر کسب و کاری را طراحی نمودهایم و در کمترین زمان آموزش آن را نیز در اختیار کاربرانمان قرار میدهیم. اگر شما هم به دنبال یک نرم افزار حسابداری دقیق و کاربردی برای کسب و کارتان هستید با متخصصان ما در قسمت فروش، ارتباط برقرار کنید و راهنماییهای لازم در این زمینه را دریافت نمایید.
در صورتی که قصد خرید نرم افزار حسابداری معین را دارید، می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.
اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.