downicon.png
انواع حسابداری چیست؟
انواع حسابداری چیست؟
انواع حسابداری چیست؟

امروزه حسابداری یکی از پرکاربردترین شغل‌های جامعه به شمار می‌رود و می‌توان گفت بازارکار خوبی دارد. اگر شما هم یکی از افرادی هستید که می‌خواهید تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته حسابداری بگذرانید، انواع حسابداری را بشناسید یا درستان به اتمام رسیده و قصد دارید وارد بازار کار شوید، باید حتما این مقاله را مطالعه نمایید.

در این مطلب میخواهیم به زبان ساده، انواع حسابداری را معرفی نموده و برایتان شرح دهیم. قطعا این مقاله برای افرادی که میخواهند در رشته حسابداری تحصیل کنند و بعد از آن وارد بازار کار شوند، بسیار جذاب است. پس اگر شما هم یکی از این افراد هستید در ادامه با ما همراه باشید.

انواع حسابداری چیست؟

حسابداری یکی از شغل‌های انعطاف پذیر است که دارای شاخه‌های بسیاری میباشد. این مزیت به دانشجویان رشته حسابداری کمک میکند تا در زمینه مورد علاقه خودشان مشغول به تحصیل شوند. حال به شما و علایقتان بستگی دارد که در کدام شرکت و شاخه حسابداری بخواهید شروع به کار کنید. در پاراگراف‌های بعدی انواع حسابداری را برایتان شرح میدهیم تا بیشتر با آنها آشنا شوید.

حسابداری دولتی

برای اینکه بخواهید در یک شرکت دولتی استخدام شوید باید رزومه درخشانی داشته باشید چراکه این سازمان‌ها به دنبال افراد کاردان و ماهر در حرفه حسابداری هستند. حساسیت شرکت‌های دولتی برای استخدام از این رو است که پیچیدگی‌های مالی در سازمان‌ها بیشتر از سایر شرکت‌ها میباشد و همچنین ارتباط گسترده‌ای با دیگر سازمان‌های فعال در کشور دارند.

در واقع شرکت‌های دولتی به دنبال افرادی هستند که بتوانند امور خود را با کمترین میزان خطا پیش ببرند چراکه یک اشتباه یا سهل انگاری در سازمان‌های دولتی، مساویست با یک ضرر و زیان جبران ناپذیر.

اغلب حسابدارانی که به استخدام شرکت‌های دولتی درمی‌آیند، در مراکزی مانند وزارت کشاورزی، دفاتر دولتی، شهرداری، اداره بورس و اوراق بهادار، ادارات دولتی و… مشغول به کار میشوند. ناگفته نماند اگر بخواهید یک حسابدار دولتی شوید باید به تمام اصول و قواعد حسابداری بیش از سایر حسابداران، پایبند باشید. این اصول معمولا توسط هیئت استاندارهای حسابداری دولتی تعیین میشود.

 حسابداری عمومی

افرادی که حسابدار عمومی را انتخاب می‌کنند می‌توانند در شرکت‌های حسابداری مشغول به کار شده یا به صورت انحصاری برای فرد یا شرکتی خصوصی شروع به کار نمایند. معمولا حسابداران عمومی عناوینی چون حسابداری صنعتی، حسابداری مالیاتی، حسابداری بیمه، حسابداری بانک‌ها، حسابداری مالی و… دارند.

قابلیت های یک حسابدار عمومی:

  • تحلیل و توسعه برنامه‌های جبران خسارت
  • تهیه گزارشاتی برای صورت ورشکستگی و موارد مربوط به دادخواهی مالی
  • ثبت و تحلیل صورت‌ها و اسناد مالی
  • تجزیه و تحلیل هزینه و درآمد و مدیریت بدهی
  • ثبت سوابق مالی در نرم افزار حسابداری
  • تهیه اظهارنامه‌های مالیاتی و کنترل پرداختی‌ها
  • حسابرسی پرونده‌های مالی و انطباق آنها با استانداردها

حسابداری خصوصی

حسابداری خصوصی یکی از انواع حسابداری به شمار می آید. معمولا حسابداران خصوصی در بخش‌هایی مانند بانکداری، بیمه، املاک، مشاور امور مالی و کسب و کار، شرکت‌های بزرگ چند ملیتی و… مشغول به کار میشوند. برخی از افراد هستند که به دانش مبتدی خود متکی بوده و علاقه‌ای به پیشرفت و حرفه‌ای شدن ندارند، مسلما میتوان گفت این افراد نمیتوانند جزء حسابداران متخصص باشند چراکه حسابداران خصوصی باید سخت‌کوش بوده و در مسیر پیشرفت گام بردارند.

باید بدانید که مجموعه‌های بسیاری هستند که به دنبال افراد حرفه‌ای و متخصص در این زمینه میباشند. شما میتوانید یکی از این افراد باشید فقط کافی‌ست تخصصتان را در یک زمینه بالا ببرید و تبدیل به یک فرد حرفه‌ای شوید.

حسابداران متخصص معمولا به عنوان ارزیاب سیستم‌های کامپیوتری، بازاریابی و پژوهش، عملیات بهبود کیفیت و… مشغول به کار میشوند. حسابداران خصوصی نیز اغلب تحلیل عملکرد، پیشنهاد سودهای عمومی، تحلیل سرمایه گذاری، کسب سودهای صنفی و… را بر عهده می‌گیرند.

 

 


انواع حسابداری

حسابداری حقوقی

حسابداری حقوقی یکی از انواع حسابداری است و اگر قصد داشته باشید در زمینه حسابداری حقوقی فعالیت کنید باید مهارت‌هایی مانند حسابرسی، حسابداری و تکنیک‌های بازرسی را آموزش ببینید. این حسابداران به طور معمول با بانک‌ها، وکلا، پلیس و کسب و کارهای دیگر همکاری می‌کنند.

اگر کمی به هیجان علاقمندید میتوانید تخصص خود را در رشته حسابداری حقوقی ادامه دهید. حسابداران حقوقی می‌توانند پرونده‌های کلاه برداری را متقبل شوند و با تکنیکی مانند جمع آوری، آماده سازی، آنالیز داده‌ها، پرونده را پیش ببرند.

باید بدانید یک حسابدار حقوقی ممکن است برای شرح گزارشات به دادگاه فراخوانده شود؛ پس میتوان این نوع از حسابداری را یک شغل هیجان انگیزتر از سایر حسابداری‌ها دانست.

حسابداری مالی

حسابداری مالی یکی دیگر از انواع حسابداری است که هدف اصلی آن ثبت، ردیابی و تهیه گزارشات از تراکنش‌های مالی است. حسابداران مالی هم مانند سایر حسابدارها باید از اصول و قوانینی پیروی نمایند، این اصول اغلب توسط انجمن حسابداران رسمی تنظیم می‌شود. یکی از این اصول که حسابداران مالی باید آن را رعایت نمایند، استاندارهای حسابداری یا به اصطلاح GAAP است.

حسابداری مالی دقیقا بالعکس حسابداری مدیریتی عمل میکند. معمولا حسابداری مدیریتی رو به جلو و آینده حرکت میکند اما حسابداری مالی همیشه گذشته را در نظر میگیرد.

یک مدیر مالی موفق باید تمامی فاکتورها و تراکنش‌های اخیر را بررسی و مدیریت کند. صورت‌های مالی که این نوع از حسابدارها  انجام میدهند معمولا در دسترس عموم قرار گرفته و افرادی مانند سهامداران خارج از شرکت، سرمایه گذاران و موسسات مالی آن را بررسی می‌کنند.

.انواع حسابداری

 

حسابداری مدیریتی

حسابداری مدیریتی نیز از انواع حسابداری به شمار می آید و اگر از هوش بالایی برخوردارید و فرد بسیار دقیقی هستید باید حتما در راستای حسابداری مدیریتی حرکت کنید. این نوع از حسابداری مسئولیت بسیار سنگینی دارد و هر فردی قادر به انجام آن نیست. همچنین باید بدانید که حسابداران مدیریتی نیاز به دانش بالایی در زمینه حسابداری خواهند داشت و باید مهارت‌های خاصی داشته باشند.

برای مثال یک حسابدار مدیریتی باید با اصول نظارت سیستم‌های اطلاعات مدیریت (به اصطلاح MIS) آشنا باشد.  کاربرد این اصول برای پاسخگویی به سوالات معمول در کسب و کارها میباشد. این سوالات شامل استراژی‌های بازایابی، روند درآمد، هزینه‌های محصول و… است. یک حسابدار مدیریتی قادر خواهد بود در بخش‌هایی مانند توسعه محصول یا خدمات، برنامه ریزی استراتژیک، مهندس مجدد داخلی و… مشغول به کار شود.

جمع‌بندی

در این مقاله در مورد انواع حسابداری با شما صحبت کردیم. در واقع هدف ما شرح موقعیت‌های شغلی در این زمینه بود. پس منظور از تعریف انواع حسابداری این است که اگر تصمیم به تحصیل در رشته حسابداری دارید و در انتخاب رشته یا شغلتان دچار ابهاماتی شده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را تا پایان مطالعه نمایید. و جهت پیدا کردن نرم افزار حسابداری مناسب انواع کسب و کار نیز میتوانید مقاله منتشر شده در این زمینه را با کلیک کردن روی نرم افزار حسابداری مناسب انواع کسب و کار کلیک کرده و آن را مطالعه نمایید و کسب و کار خود را با آن رونق ببخشید . امید است که پاسخ سوالاتتان را دریافت نمایید.

در صورتی که قصد خرید نرم افزار حسابداری معین را دارید، می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.