مدیریت بدهی

مدیریت بدهی
فهرست مطالب

نحوه بررسی به مشکل پرداخت بدهی ها، ممکن است تفاوت زیادی در میزان پرداخت شما در بلند مدت ایجاد کند. هرکسی که حتی اندک بدهی هم دارد، باید نحوه مدیریت بدهی خود را بداند. اگر فقط کمی درگیر این مشکل هستید، باید پرداخت های خود را ادامه دهید و مطمئن شوید که از کنترل خارج نمی شوند. از سوی دیگر اگر که بدهی زیادی دارید، باید تلاش بیشتری برای پرداخت بدهی های خود انجام دهید. برنامه مدیریت بدهی مناسبی ایحاد کنید و به فکر پرداخت بدهی هایی باشید که در حال حاضر نمی پردازید.

مدیریت بدهی اغلب می تواند چالش برانگیز باشد. به همین دلیل است که برنامه ریزی برای مدیریت پرداخت ها و موجودی های شما می تواند کمک کننده باشد. به نکات این مقاله توجه کنید و چند گام کوچک را که ممکن است امروز برای سهولت مدیریت بدهی خود بردارید، کشف کنید.

 

تعریف بدهی چیست؟

 

بدهی معمولاً شامل ارز اقتصادی است که توسط یک طرف از طرف دیگر قرض گرفته شده است. بسیاری از شرکت ها و افراد از قرار دادن خود در شرایط بدهی، به منظور خریدهای بزرگ استفاده می کنند که در شرایط عادی قادر به خرید آن نبودند. این امر به طرف وام گیرنده اجازه می دهد تا بدهی را به شرطی که بعداً با بهره بازپرداخت شود، بصورت وام دریافت کند.

از رایج ترین انواع بدهی، وام ها شامل وام مسکن، وام خودرو، وام ازدواج و مواردی از این قبیل است. تحت شرایط وام، وام گیرنده موظف است بدهی خود را تا تاریخ معینی، معمولاً چندین سال بازپرداخت کند. شرایط وام همچنین میزان بهره ای را که وام گیرنده باید سالانه پرداخت کند بیان می کند که به صورت درصدی از مبلغ وام بیان می شود. این بهره برای اطمینان از جبران خسارت وام دهنده به خاطر ریسک در پرداخت بدهی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

مدیریت بدهی

 

نحوه مدیریت بدهی

 

نکته اصلی در دریافت وام، نحوه پرداخت و مدیریت بدهی آن است. روش های زیر، چند مورد از برنامه مدیریت بدهی است که میتوانید از آن استفاده کنید.

  • میزان بدهی خود را بدانید

تهیه لیستی از ریز جزئیات بدهی های خود، از جمله طلبکار، مبلغ کل بدهی، پرداخت ماهانه، نرخ بهره و سررسید تهیه کنید. داشتن لیستی از تمام بدهی ها در مقابلتان، این امکان را به شما می دهد که دورنمایی از کل میزان بدهی های خود را داشته باشید و از تمام و کمال آن مطلع شوید.در وهله اول، شاید این موضوع کمی ناخوشایند بنظر برسد اما به شما دید واضحی می دهد که دقیقاً در کجا هستید و چگونه نرخ بهره و هزینه های مختلف می تواند بر مبلغ بازپرداخت شما تأثیر بگذارد.

نرم افزار حسابداری نیز می توانند این روند را برای شما آسان تر کنند.

  • دارایی ها، درآمد ها و بدهکاری های خود را محاسبه کنید

علاوه بر اینکه دقیقاً چه مقدار بدهی دارید، باید درمورد میزان پولی که در طول ماه کسب درآمد می کنید، مقدار پولی که برای تامین کالاهای اساسی مورد نیاز خود و یا شرکت باید خرج کنید و میزان پولی که در صندوق، حساب بانکی خود و یا حتی دست افراد دیگر دارید، محاسبات لازم را انجام دهید.

این به شما کمک می کند تا مشخص کنید کجا ممکن است جایی برای جابجایی وجود داشته باشد و کجا می توانید با کم کردن هزینه های جاری، پول اضافی برای بازپرداخت بدهی های خود تامین کنید.

  • صورت حساب های خود را به موقع پرداخت کنید

دیرکرد در پرداخت بدهی های شما، بازپرداخت آن را را دشوارتر می کند، زیرا در بعضی موارد در هنگام عقب افتادن بازپرداخت، باید میزان پولی را به عنوان هزینه دیرکرد بپردازید. اگر دو پرداخت متوالی را از دست بدهید، نرخ بهره و هزینه های مالی شما افزایش می یابد.

بهترین روش برای جلوگیری از این اتفاق، استفاده از سیستم های نرم افزاری پرداخت خوکار است. می توایند پرداخت های خود را در این نرم افزار ها وارد کرده و یک هشدار تنظیم تا چندین روز قبل از سررسید پرداخت، برای آن تنظیم کنید. استفاده از بهترین نرم افزار حساب داری برای انجام این کار، انتخاب حساسی است. برای شناسایی مشخصات بهترین نرم افزار حسابداری حتما این مقاله را مطالعه کنید.

همچنین اگر پرداختی را از دست دادید، منتظر موعد بعدی برای ارسال پرداخت خود نباشید. بجای این کار به محض اینکه فراموش کردید که بازپرداخت این ماه از دست رفته است، پرداخت خود را انجام دهید.

  • میزان توانایی مالی خود را مشخص کنید

اگر در پرداخت بدهی ها با مشکل هزینه مواجه شدید، می توانید حداقل پرداخت بدهی ها را انجام دهید. البته در اصل ماجرا، حداقل پرداخت به پیشرفت واقعی شما در پرداخت بدهی کمک نمی کند، اما این برنامه، حساب شما را در وضعیت خوبی نگه می دارد چون از پرداخت اضافی هزینه های دیرکرد جلوگیری می کند.

مدیریت بدهی

 

  • مدیریت بدهی با اولویت بندی

تصمیم بگیرید که کدام بدهی ها ابتدا باید پرداخت شود. معمولا پرداخت بدهی هایی که بیشترین هزینه دیرکرد بازپرداخت را دارند، در اولیت بالایی نسبت به سایر بدهی ها قرار دارند.

از لیستی که قبلا تهیه کرده اید، برای پرداخت بدهی های خود برای اولویت بندی به ترتیبی که می خواهید آنها را پرداخت کنید، استفاده کنید. همچنین می توانید ابتدا بدهی های را که با کمترین هزینه اند، پرداخت کنید. این کار ممکن است در دراز مدت کمی هزینه های مانده را بیشتر اضافه کند اما حذف بدهی های کوچک در ابتدای هر ماه، می تواند اعتماد به نفس شما را افزایش دهد.

  • حساب پس انداز باز کنید

یک حساب پس انداز با کمترین دسترسی به برداشت وجه بسازید. میتوانید با میزان پولی که در این حساب به مرور ذخیره می کنید، پرداخت بدهی های اضطراری خود را انجام دهید.

هم چنین رخ دادن موارد غیرمنتظره، همیشه در مورد مسائل مالی انتظار می رود. ارائه دهنده وام شما می تواند نرخ بهره را افزایش دهد یا شرایط بازپرداخت را تغییر دهد و حتی ممکن است تغییراتی در شغل یا سلامت کاری شما ایجاد شود که می تواند مانع از کار و بازپرداخت بدهی های شما شود. با داشتن یک برنامه احتمالی، مانند صندوق پس انداز، می توانید به طور بالقوه از بازپرداخت از دست رفته و یا جمع آوری بدهی های بیشتر جلوگیری کنید.

 

اگر در تلاش برای بازپرداخت بدهی های خود هستید، برنامه مدیریت بدهی می تواند باعث کاهش مبلغی از کل بازپرداخت شما شود. برای مدیریت بهتر بدهی های خود از طریق یک نرم افزار حسابداری معتبر می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری معین، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.
 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.