downicon.png
منظور از حسابداری انبار چیست؟
منظور از حسابداری انبار چیست؟
منظور از حسابداری انبار چیست؟

امروز میخواهیم در مورد یک موضوع مهم و جذاب به نام حسابداری انبار صحبت کنیم و به وظایف آن نیز اشاره نماییم.

در وهله اول به تعریف حسابداری انبار خواهیم پرداخت ، لذا در ادامه با ما همراه باشید و از مطالعه این مقاله لذت ببرید :

حسابداری انبار چیست؟

نوعی از کسب و کارها هستند که در راستای تولید و ارائه کالا به بازار، فعالیت میکنند. از همین رو باید متناسب با نیاز بازار، کالا تولید نمایند و سپس این محصولات را وارد انبار و بعد از آن تحویل قسمت پخش یا ارائه بدهند.

البته باید بدانید مواد خام مصرفی برای محصولات نیز در انبار نگهداری میشوند که کنترل موجودی آنها هم یکی از مهمترین فاکتورهای حسابداری انبار است. در نتیجه میتوان گفت مواد و کالاهای ذخیره شده در انبار بسیار ارزشمند هستند؛ پس باید تحت نظارت کامل و دقیق قرار بگیرند.

در حقیقت به مجموعه فرآیندهای حسابداری که برای تعیین موجودی انبار و مبلغ آن صورت میگیرد، حسابداری انبار میگویند. حسابداری انبار را میتوان مهمترین فاکتور برای محاسبه هزینه‌ها و کنترل گردش مالی بخش تولید دانست.

در همین راستا بگذارید تعریفی از انبارگردانی را نیز بازگو کنیم تا بیشتر با این واژه آشنایی پیدا کنید.

حسابداری انبار

 

حسابداری انبار گردانی چیست؟

در پی تعریفی که از حسابداری انبار ارائه دادیم، باید بگوییم انبارگردانی معمولا در بازه زمانی خاصی صورت میگیرد که این دوره میتواند هر سه ماه یا شش ماه و در برخی از اوقات هم انبارگردانی یکساله باشد.

به بیان دقیق‌تر انبارگردانی همان فعالیت فیزیکی است که شمارش محصولات یا کالاها را به دنبال دارد. پس از آن باید این آمار را با دفاتر حسابداری مطابقت داد که مشخص گردد این آمار صحیح است یا خیر!

ناگفته نماند زمان و بازه انبارگردانی را خود شرکت تولید کننده تعیین می‌نماید و اینکار طبق برنامه ریزی و به صورت دوره‌ای باید انجام بگیرد.

اهمیت انبار گردانی

بنا به این دلیل که بخش بزرگی از سرمایه یک شرکت به صورت مواد خام یا محصول در انبار نگهداری میشود، با عملیات انبار گردانی میتوان گزارشات دقیقی از این آمار را تهیه نمود. بنابراین انبار گردانی را میتوان یک عملیات ارزشمند برای دستیابی به صحت داده‌های موجود در انبار دانست.

مزایای انبار گردانی

  • با گزارشات به دست آمده در انبار گردانی میتوانیم میزان دقیق موجودی انبار را به دست آوریم و با کمک این گزارشات تصمیمات بهتری بگیریم.
  • از دیگر مزایای انبار گردانی، کنترل زمان سفارش مواد اولیه است. هنگامیکه انبار گردانی به درستی صورت بگیرد، زمان دقیق سفارش مواد اولیه را تخمین میزنید و طی یک برنامه ریزی صحیح، مواد مورد نیاز شرکت را تهیه میکنید.
  • همچنین باید گفت در طی عملیات انبارگر دانی، میتوان به اطلاعات مهمی همانند برآورد هزینه نگهداری محصولات موجود در انبار، دست یافت که این موضوع برای هر مجموعه و شرکتی بسیار حائز اهمیت میباشد.

چند نوع از موجودی‌های قابل نگهداری در انبار

کسب و کارها بسته به نیاز خود، کالا یا مواد اولیه‌ای را نگهداری می‌نمایند. حال شاید این شرکت یا مجموعه، در زمینه بازرگانی، تولیدی، خدماتی و… فعالیت کنند. برخی از شرکت‌ها در انبار خود، هم از مواد اولیه نگهداری می‌نمایند و هم از محصولات به دست آمده؛ که انبارداری این نوع از شرکت‌ها کمی دشوارتر خواهد بود. از این بحث که بگذریم در بخش بعد میخواهیم به چند نوع از کالاهایی که در انبار ذخیره یا نگهداری میشوند، اشاره کنیم…

  1. برخی از شرکت‌ها دارای کارگاه برای ساخت و تولید کالاها هستند. از همین رو مواد وارد کارگاه شده و مراحلی از ساخت آن تولید میشود، سپس این محصولات در همان سطح به انبار فرستاده میشوند که به کالاهای در جریان ساخت، معروفند. این محصولات نه در دسته مواد اولیه قرار می‌گیرند و نه در دسته محصولات به همین دلیل هم با نام کالاهای در جریان ساخت شناخته می‌شوند.
  2. مهمترین موادی که در یک کارخانه یا شرکت مورد استفاده قرار میگیرد، مواد خام یا مواد اولیه میباشد. مواد اولیه همان موادی است که در طی فرآیند ساخت و تولید یک کالا مصرف میشود. در واقع بدون داشتن این مواد، تولید یا ساخت غیرممکن میباشد. در نتیجه میتوان گفت تامین به موقع این مواد برای قسمت تولید، بسیار ضرروری است و به همین دلیل باید حتما تحت کنترل و نظارت باشد.
  3. محصولات نهایی هم یکی از موجودی‌های انبار به حساب می‌آید. به عبارتی محصولات دسترنج زحمات کارکنان و کارمندان شرکت بوده و سود شرکت از فروش آنها می‌باشد و به همین دلیل هم بسیار ارزشمند هستند. اغلب شرکت‌ها محصولاتشان را بیشتر از تقاضای بازار تولید میکنند که با کمبود کالا مواجه نشوند. در نتیجه باید این محصولات را در انبار نگهداری و ذخیره نمایند تا در اسرع وقت آنها را به مشتریانشان ارائه دهند.

حسابداری انبار

 

وظایف حسابداری انبار

  • معمولا در شرکت‌ها برای انتقال مواد اولیه و محصولات در بین قسمت‌های مختلف شرکت، سندی صادر میشود. حسابدار انبار باید این اسناد را بررسی و سپس اجازه انتقال بدهد.
  • بررسی اسناد خرید نیز یکی از وظایف حسابداری انبار است. بدین منظور که فرد مسئول باید تمامی سندها یا هزینه‌های انجام شده مربوط به انبار را کنترل و از صحت آن اطمینان حاصل نماید. این هزینه‌ها از جمله گمرک، انبارداری، حمل و نقل و… میباشد.
  • از دیگر وظایف حسابداری انبار، میتوان به کنترل بهای تمام شده کالاهای صادره از انبار اشاره نمود. در این بخش باید در هنگام خروج محصول از انبار، قیمت نهایی آن در نظر گرفته شود. برای اینکار از دو سیستم ارزیابی دائمی و ارزیابی ادواری میتوان بهره گرفت.

جمع‌بندی

هدف ما از نوشتن این مقاله بررسی وظایف حسابداری انبار و تعریف آن بود. همانطور که در مطالب بالا خواندید انبار یکی از مهمترین بخش‌های یک مجموعه است و به همین دلیل هم باید تحت کنترل و نظارت قرار بگیرد. پیشنهاد می‌کنیم برای بالا بردن دقت و سرعت اینکار از نرم افزار حسابداری کمک بگیرید. برای مطالعه بیشتر در این زمینه می توانید مقاله نرم افزار انبارداری را مطالعه نمایید.

در صورتی که قصد خرید نرم افزار حسابداری معین را دارید، می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد حسابداری انبار یا چگونگی حسابداری انبار به وسیله نرم افزار حسابداری، میتوانید با متخصصان ما در تیم نرم افزاری معین، ارتباط برقرار نموده و راهنمایی لازم را دریافت نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.