آشنایی با مفاهیم پایه و اصطلاحات حسابداری

آشنایی با مفاهیم پایه و اصطلاحات حسابداری
آشنایی با مفاهیم پایه و اصطلاحات حسابداری
اصطلاحات حسابداری
فهرست مطالب

اگر علاقه مند به رشته حسابداری هستید و می خواهید در این زمینه فعالیت داشته باشد، نیاز است با برخی مفاهیم و اصطلاحات حسابداری آشنا باشید. این رشته به دلیل بازار کاری خوب، همیشه متقاضیان زیادی داشته است و برای موفقیت در این حرفه، باید در کار خود حرفه ای باشید؛ به همین دلیل برای شروع نیاز است با این اصطلاحات، آشنایی کامل داشته باشید.

در این مقاله قصد داریم به معرفی برخی اصطلاحات حسابداری بپردازیم که کاربرد بالایی در امور روزمره حسابداری خواهند داشت.

 

اصطلاحات حسابداری

 

تمام رشته ها زمانی که بصورت تخصصی دنبال شوند، برخی اصطلاحات و مفاهیم خود را خواهند داشت. رشته حسابداری نیز از این قضیه مستثنا نیست و برخی اصطلاحاتی که شاید برای افراد عادی پیچیده بنظر برسد، در این حوزه مورد استفاده قرار می گیرد. این اصطلاحات به نوعی الفبای رشته حسابداری هستند و برای شروع کار و موفقیت در این زمینه نیاز است آشنایی کاملی با آن داشته باشید.

اصطلاحات حسابداری

 

در ادامه این مقاله به برخی از اصلاحات پرکاربرد حسابداری می پردازیم.

  • حساب های دریافتی

    از اولین اصطلاحات حسابداری که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، حساب های دریافتی است. این حساب ها شامل دارایی های فعلی هستند که پس از مدتی تبدیل به نقدینگی خواهند شد. برای آشنایی بیشتر فرض کنید یک مشتری کالا یا خدماتی از شرکت شما دریافت کرده است اما هنوز اقدام به پرداخت وجه آن نکرده است. این همان حساب دریافتی است که پس از مدت کوتاهی و با پرداخت هزینه توسط مشتری، تبدیل به نقدینگی خواهد شد.

  • حساب های پرداختی

    درمقابل حساب های دریافتی، حساب های پرداختی قرار دارد که یکی دیگر از اصطلاحات حسابداری است. حساب های دریافتی مربوط به زمانی است که شرکت شما محصول یا خدماتی را از شرکت دیگر خریداری می کند و هنوز اقدامی برای پرداخت آن نکرده است. به عبارتی حساب های پرداختی همان بدهی های جاری هستند که هنوز پرداخت نشده اند.

  • دارایی

    دارایی ها همان منابع اقصادی شرکت هستند که تمام فعالیت های اقتصادی شرکت وابسته به آن است. این دارایی ها که شامل اموال، مطالبات مالی و منابع اقتصادی دیگر شرکت است، طی معاملات یا سرمایه گذاری ها بدست می آید و امکان تبدیل شدن به ارز را نیز دارد.
    دارایی ها شامل سه بخش دارایی های ثابت، دارایی های جاری و دارایی های غیر مشهود می باشند که در ادامه به آنها نیز می پردازیم.

  • دارایی های ثابت

    یکی از اصطلاحات حسابداری که زیر مجموعه دارایی ها می باشد، مربوط به دارایی های ثابت است. منظور از این مورد، دارایی هایی است که مستقیما در فعالیت های مالی شرکت مورد استفاده قرار نمیگیرند و دچار تغییرات زیادی نمی شوند. این دارایی ها اصولا به شکل غیر نقدی می باشند و عمری بیش از یک سال دارند. برای مثال می توان به زمین یا املاک، ماشین آلات و اساب و اثاثیه شرکت اشاره کرد.

  • دارایی های جاری

    برخلاف دارایی های ثابت، دارایی های جاری شامل موارد نقدی مانند موجودی و پول نقد می باشند. مواردی که به زودی به پول نقد تبدیل خواهند شد نیز جزو دارایی های جاری محسوب می شوند مانند دسته چک ها، موجودی کالاها و ملزومات، اسناد دریافتی، پیش پرداخت ها و …

  • دارایی های غیر مشهود

    برخی دارایی ها نیز برای شرکت ارزش مالی زیادی دارند اما به صورت مستقیم قابل دیدن نمی باشند. اصطلاح دارایی های غیر مشهود به مواردی مانند حق اختراع یا حق سرقفلی تعلق می گیرد.

  • صورت های مالی

    از دیگر اصطلاحات مالی که مورد استفاده زیادی قرار می گیرد، صورت های مالی نام دارد. صورت های مالی وظیفه ارائه عملکرد مالی و جریان های نقدی شرکت را برعهده دارد. صورت های مالی شامل مواردی مانند ترازنامه، ترازنامه آزمایشی، صورت سود و زیان، یادداشت های توضیحی و صورت جریان های وجوه نقد می باشد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.

  • ترازنامه

    یکی از صورت های مالی مهم در حسابداری، ترانامه است که وضعیت مالی یک شخص حقوقی یا حقیقی را نمایش می دهد. این وضعیت مربوط به یک دوره خاص است که دوره مالی نامیده می شود. ترازنامه ها معمولا در انتهای دوره مالی تهیه می شوند و اطلاعاتی مانند دارایی، بدهی و سرمایه را مشخص می کنند.

اصطلاحات حسابداری

 

  • صورت سود و زیان

    از دیگر اصطلاحات حسابداری که مربوط به صورت های مالی می باشد، صورت سود و زیان نام دارد. این نوع صورت مالی، عملکرد مالی یک شخص حقیقی یا حقوقی را به نمایش می گذارد و جهت تعیین سود یا زیان واحد مالی تهیه می شود. در صورت سود و زیان، خلاصه ای از درآمد ها و هزینه ها به شکلی طبقه بندی شده، در یک دوره مشخص نمایش داده می شوند.

  • هزینه

    در برخی موارد، شرکت مجبور است برای موفقیت های بیشتر در تجارت و کسب و کار، پرداخت هایی را انجام دهد. این پرداخت ها شامل خرید تجهیزات، مواد اولیه، حقوق کارمندان و پرداخت اجاره می باشند و هزینه نام گذاری شده اند.

  • درآمد خالص

    درآمد خالص نیز از دیگر اصطلاحات حسابداری است که کاربرد زیادی دارد. هنگامی که هزینه های کل را از کل درآمد ها کسر کنیم، رقمی بدست خواهد آمد که درآمد خالص نام دارد. این رقم می تواند منفی یا مثبت باشد که در صورت منفی بودن، ضرر خالص و در صورت مثبت بودن، سود خالص نامیده می شود.

  • سرقفلی

    از دیگر اصلاحات حسابداری که شاید برای بسیاری نامفهموم باشد، سرقفلی است. سرقفلی به حق و امتیازی که یک تاجر یا صنعتگر در نتیجه جذب مشتری و فعالیت های این چنینی ایجاد می کند، سرقفلی می گویند.

اصطلاحات حسابداری

 

جمع بندی

 

آشنایی با مفاهیم و اصطلاحات حسابداری، از ضروری ترین کارها برای افرادی است که می خواهند در این زمینه فعالیت نمایند. اگر شما نیز قصد فعالیت در رشته حسابداری را دارید یا حتی قصد راه اندازی کسب و کار یا شرکت خود را دارید، نیاز است تا با اصطلاحات حسابداری به شکلی تخصصی آشنا باشید.

خرید نرم افزار حسابداری یکی از مهم ترین الزامات برای هر کسب و کاری است. به همین منظور پیشنهاد می کنیم با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری معین، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.

 
 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.