راهنمای استخدام حسابدار

راهنمای استخدام حسابدار
راهنمای استخدام حسابدار
استخدام حسابدار
فهرست مطالب

استخدام حسابدار برای کسب و کار شما، تنها با هدف محاسبه خرده اعداد و ثبت فاکتور ها انجام نمی شود. حسابدار می تواند رسیدگی امور مهمی مانند تهیه طرح های تجاری، پیاده سازی سیستم های مالی، رسیدگی به حسابرسی، آماده سازی و پرداخت مالیات و بسیاری از کارهای دیگر را برای شما انجام دهد.

این که چه زمانی نیاز به استخدام حسابدار دارید، به شغل و میزان بزرگی آن بر می گردد. باید بررسی کنید که از انجام محاسبه، ثبت و بررسی امور مالی کسب و کار خود به تنهایی بر می آیید یا خیر. چه نوع حسابداری مناسب کسب و کار شماست و چه میزان حقوقی را برای حسابدار خود در نظر گرفته اید.

در این مقاله قصد داریم به راهنمای استخدام بپردازیم. اگر شما هم در فکر استخدام بک حسابدار هستید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 

وظایف حسابدار

 

برای شروع، ابتدا باید وظایف حسابدار را مورد بررسی قرار دهیم. حسابداری یک اصطللاح کلی و جامع است که برای فرایندهای مالی مورد استفاده قرار می گیرد. ثبت اطلاعات مالی شرکت، ترکیب اطلاعات و ارائه گزارشات مالی، کلیت وظایف یک حسابدار است. شما نیز برای استخدام نیاز است تا با وظایف حسابدار آشنا باشید. لیست وظایفی که یک حسابدار باید انجام دهد شامل موارد زیر است:

  • تجزیه و تحلیل صورت های مالی
  • بررسی حساب ها و پیدا کردن فرصت های مناسب سرمایه گذاری
  • حسابرسی و بررسی قانونی بودن تمام حساب ها
  • ارائه گزارشات مالی به سهامداران
  • هماهنگی با حسابرسان خارج شرکت
  • تهیه و ارائه اظهارنامه های مالیاتی
  • مدیریت و سازماندهی حقوق کارمندان

هرچند وظایف حسابرس و حسابدار متفاوت است اما در شرکت های نوپا و کوچک تر، حسابدار تمام این وظایف را انجام می دهد. برای آشنایی با تفاوت های حسابداری و حسابرسی می توانید این مقاله را مطالعه نمایید: “تفاوت حسابداری و حسابرسی

استخدام حسابدار

 

در شرکت های بزرگ نیز، استخدام حسابدار با اهداف بزرگتری انجام می شود. وظایف حسابدار در این شرکت ها شامل مواردی مانند:
  • ارائه پیشنهادات و تصمیمات استراتژیک بوسیله سنجش برنامه های تجاری شرکت
  • پیش بینی های مالی و بودجه ای
  • توسعه ساسیت های تدارکاتی

مواردی که گفته شد، انتظاراتی است که هنگام استخدام حسابدار باید از او داشته باشید. طبیعتا حسابداری حرفه ای که وظایف پر اهمیت تری را انجام دهد، از حقوق بالاتری نیز برخوردار است؛ بنابراین اینکه چه نوع حسابداری را باید استخدام کنید، نیاز به بررسی بیشتری دارد.

 

چه زمانی نیاز به استخدام حسابدار دارید؟

 

تمام مشاغل از همان روز اول نیاز به حسابدار ندارند. حتی برخی از مشاغل تا مدت های زیادی نیز می توانند بدون یک حسابدار اختصاصی امور مالی خود را انجام دهند. زمانی نیاز به استخدام حسابدار دارید که کسب و کار شما رو پیشرفت است و معاملات تجاری شما گسترده می شود. در این صورت محاسبه، ثبت و بررسی فرایند های مالی پیچیده تر شده و امکان انجام آنها به تنهایی توسط مدیر کسب و کار امکان پذیر نیست.

استخدام حسابدار

 

با توجه به مطالب گفته شده، در سه حالت نیاز به استخدام حسابدار دارید:

  1. روش های فعلی حسابداری، دیگر پاسخگوی نیاز شما را نمی دهد. در این صورت استفاده از ابزارهای تخصصی تر مانند نرم افزار حسابداری، هم چنین استخدام یک حسابدار اختصاصی نیاز شما را بر آورده می کند.
  2. رسیدگی همزمان به امور مدیریت و امور مالی توسط شما امکان پذیر نمی باشد. در این صورت نیاز است بررسی امور مالی را به یک حسابدار بسپارید.
  3. کسب و کار شما روند رو به رشدی گرفته است و حساب های مالی کم کم پیچیدگی و گسترش زیادی می یابند. در این صورت تا به مشکلی بر نخورده اید، نیاز به استخدام حسابدار دارید.

 

فرآیند استخدام حسابدار

 

استخدام حسابدار حرفه ای و مناسب کسب و کار شما، شاید پیچیده بنظر برسد اما در صورت مشخص کردن نیاز های خود و پرسیدن برخی سوالات، می توانید این فرآیند را به درستی انجام دهید. در این بخش اقداماتی که برای استخدام یک حسابدار لازم است انجام دهید را بررسی می کنیم.

 

بررسی مسئولیت های شغلی حسابدار

 

لیستی از انتظارات و مسئولیت هایی را که نیاز دارید تا حسابدارتان انجام دهد را تهیه کنید. شغل های رشته حسابداری، انواع زیادی دارد که حسابداران هرکدام از آنها می توانند نیاز های شما را برطرف کنند؛ اما در مرحله اول باید بتوانید تشخیص دهید چه مسئولیت هایی را با توجه به نوع و اندازه کسب و کار خود می خواهید روی دوش حسابدار بگذارید.

 

کسب اطلاعات در مورد حسابداری

 

حسابداری شغلی تخصصی است که نیاز به دانش مناسبی در مورد استفاده از نرم افزار های حسابداری و مهارت های ارتباطی دارید. اگر تصوری از وظایف یک حسابدار نداشته باشید، در روند استخدام فرد مناسب به مشکل برخواهید خورد. بنابراین سعی کنید قبل از انجام مصاحبه با افراد مورد نظر، دانش خود را در مورد حسابداری بالا ببرید. هم چنین می توانید از فردی که دانش بالایی در این زمینه دارد، هنگام جلسه مصاحبه کمک بگیرید.

 

غربالگری قبل از مصاحبه در مورد استخدام حسابدار

 

سعی کنید با توجه به موارد قبلی که گفته شد، افرادی که برای بخش حسابداری شما مناسب نیستند را حذف کنید. قرار دادن یک فیلتر در مورد توانایی ها و وظایف حسابدار، به شما کمک می کند تا حسابدارانی که برای شما مناسبند را شناسایی کنید و در وقت خود صرفه جویی کنید.

 

پرسیدن سوالات مناسب در جلسه مصاحبه

 

در جلسه مصاحبه استخدام حسابدار، باید سوالاتی هدفمند را از فرد مورد نظر خود بپرسید. سوالاتی که شما را برای انتخاب بهترین فرد مناسب کسب و کار شما راهنمایی کند. در اینجا چند مورد از سوالات کلیدی را مثال می زنیم:

  • میزان حقوق درخواستی؟
  • سوابق کاری و توانایی ها؟
  • چه خدماتی با استخدام شما به کسب و کار ارائه می شود؟
  • چگونه با کمک شما به سوددهی بیشتری می توان رسید؟
  • چه زمانی احساس رضایت از کار خود را دارید؟

 

بررسی توانایی ها و رزومه کاری

 

رزومه کاری فرد مورد را مورد بررسی دقیق قرار دهید. بررسی توانایی هایی مانند مهارت های تحلیلی، مهارت های استفاده از نرم افزار، مهارت های ارتباطی، اخلاق حسابداری و مسئولیت پذیری، مسائل مهمی اند که باید به آن ها توجه کنید.

 

بررسی شرایط عمومی

 

حسابدار مورد نظر شما باید شرایط کلی و اولیه را برای استخدام در هر شرکتی داشته باشد. این شرایط شامل موارد زیر می شوند:

  • داشتن تابعیت ایران
  • اعتقاد به دین اسلام
  • الزام به رعایت قانون اساسی
  • دارای کارت پایان خدمت یا معافیت سربازی برای آقایان
  • داشتن سلامت روانی و جسمانی در حد نیاز
  • عدم اعتیاد به موارد مخدر
  • نداشتن سوابق جزایی

 

استخدام حسابدار

 

جمع بندی

 

هر کسب و کاری بسته به نوع و اندازه، نیاز به محاسبه و ثبت فرآیند های مالی دارد. استخدام حسابدار می تواند کمک زیادی به رونق کسب و کار کند. دراین مقاله به بررسی روند استخدام حسابدار پرداختیم.

در صورتی که قصد خرید نرم افزار حسابداری مناسبی را دارید، می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری معین، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.

 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.