وظایف حسابدار چیست؟

وظایف حسابدار چیست؟
وظایف حسابدار چیست؟
وظایف حسابدار
فهرست مطالب

می توان گفت حسابداری یکی از عناوین مهم در هر شرکت یا سازمان است که در واقع مسئولیت کنترل و ثبت امور مالی سازمان یا شرکتی را بر عهده دارد. البته که این سِمَت کاری عاری از استرس نیست و بالعکس بسیار حساس و پُرتنش می باشد. به همین دلیل یک حسابدار باید فردی دقیق و مسئولیت پذیر باشد تا بتواند از پس این امر بربیاد.

حال می خواهید بدانید این وظایف و مسئولیت‌ها چه اموری هستند یا بهتر بگوییم وظایف یک حسابدار چیست؟

در ادامه این مقاله جذاب با ما همراه باشید تا در مورد وظایف حسابدار با شما صحبت کنیم و آنها را به طور ساده و شفاف شرح دهیم.

 

حسابدار کیست؟

 

معمولا به فردی که مسئول انجام امور مالی یک شرکت یا سازمان است، حسابدار می گویند. به عبارت دیگر حسابدار یک ناظر است که جریان امور مالی یک مجموعه را کنترل و مدیریت می کند.

 

وظایف حسابدار چیست؟

 

محاسبه سود و زیان شرکت

 

یک حسابدار دوراندیش و کاردان همیشه گزارشات مربوط به سود و زیان‌ها را تهیه می‌نماید تا در اسرع وقت به تحلیل و آنالیز آنها بپردازد. پس از انجام اینکار اطلاعات به دست آمده را به مدیریت واگذار می کند تا تصمیمات لازم در مورد آنها اتخاذ گردد.

وظایف حسایدار

 

ثبت و نگهداری اطلاعات

 

یکی از مهمترین وظایف حسابدار، ثبت و نگهداری اطلاعات مالی شرکت است. حسابدار می تواند اینکار را به وسیله نرم افزار حسابداری یا یک سیستم حسابداری انجام دهد. نکته این پاراگراف اینجاست که این حسابدار باید تمامی اطلاعات را به طور صحیح وارد سیستم نماید، چون یک اشتباه کوچک هم می تواند سبب یک ضرر و زیان جبران ناپذیر شود.

 

محاسبه حقوق و دستمزد کارمندان یا کارکنان

 

یکی از وظایف حسابدار که شاید همه افراد عادی هم از آن مطلع باشند، محاسبه حقوق و دستمزد کارکنان توسط حسابدار شرکت است. البته که اینکار هم آسان نیست و باید کاملا دقیق انجام بگیرد.

در طی این پروسه، حسابدار می‌بایست تمامی مواردی که در تعیین دستمزد یا حقوق کارکنان تاثیرگذار است را در نظر گرفته و طبق آنها حقوق را محاسبه نماید. این موارد شامل غیبت کارکنان یا کارمندان، ساعت کاری یا ساعات مرخصی، میزان مساعده در ماه، ساعات اضافه کاری کامندان و… می باشد.

 

محاسبه هزینه و درآمد

 

از دیگر وظایف حسابدار که اهمیت زیادی دارد، محاسبه هزینه و درآمد است. مسلما این موضوع برای صاحبان کسب و کار نیز بسیار حائز اهمیت می باشد لذا از میزان هزینه و درآمد خود مطلع شده و راهکاری جهت اینکه چگونه می توانند با هزینه کمتر، درآمد بیشتری داشته باشند را دریابند . حال اینکار دقیق و مهم نیز بر عهده حسابدار است که باید آن را به نحو احسن انجام دهد.

 

نظارت بر بودجه شرکت

 

حسابداران باید همواره از بودجه شرکت یا سازمان، مطلع باشند و میزان هزینه‌های صرف شده در مجموعه را بررسی نمایند. یک حسابدار حاذق باید از تمام جزئیات در امور مالی باخبر باشد و روند مصرفی بودجه را در نظر بگیرد.

 

تهیه گزارشات سودمند

 

یک حسابدار موظف است که گزارشات متعدد و مفید را برای بهبود روند کار، تهیه نماید. حال این گزارشات می تواند از روند کار کارکنان، گزارشات مربوط به مالیات، گزارشات ضرر و زیان‌ یا محصولات پرسود و… باشد.

 

انجام انواع معاملات

 

ناگفته نماند که انجام معاملات شرکت یا مجموعه نیز یکی از وظایف حسابدار است. برای مثال صدور فاکتور برای مشتری، صدور فاکتور از یک تامین کننده و… میباشد.
 
وظایف حسایدار

وظایف روزانه حسابدار چیست؟

 

  • بررسی فاکتورهای دریافتی یا پرداختی
  • بررسی صورت‌های مالی و مطابقت دادن آنها با اطلاعات و سندهای مالی وارد شده در سیستم حسابداری
  • تجزیه و تحلیل آمار و گزارشات به منظور بهبود روند کاری یا اخذ تصمیمات بهتر برای شرکت یا سازمان
  • بررسی هزینه‌های صرف شده توسط کارمندان یا کارکنان
  • تهیه گزارشات روزانه از عملکرد کارکنان، البته اگر مدیرعامل مجموعه دستور اینکار را داده باشد که معمولا به صورت هفتگی صورت می پذیرد.
  • تهیه گزارش و تجزیه و تحلیل اطلاعات به منظور اطمینان از وضعیت سلامت مالی مجموعه

 

یک حسابدار کاردان این نکات را انجام میدهد!

 

  1. اگر می‌خواهید یک حسابدار حرفه‌ای و حاذق باشید، باید اطلاعات و داده‌های مالی شرکت را به روز نگه دارید. با این روش دیگر نکته‌ای را از قلم نمی‌اندازید و درصد اشتباه را کاهش میدهید. باید بدانید با انباشته کردن اطلاعات روی هم و تاخیر در انجام آنها، در واقع یک ضربه مهلک به خود و کارتان وارد می‌کنید چراکه ممکن است با تاخیر در امور، دچار فراموشی شوید.
  2. اگر در شرکت یا مجموعه‌ای مشغول به کار هستید که دارای انبار میباشد، باید به صورت روزانه موجودی انبار را بررسی نموده و اطلاعات مربوط به آن را بروز رسانی نمایید. بهتر است بدانید سهل انگاری در اینکار میتواند سبب اختلال در گزارشات مربوط به انبار گردیده و در نهایت با کسری موجودی رو به رو شوید.
  3. اگر میخواهید کارتان را به بهترین نحو انجام دهید باید حتما از اسناد و رسیدهای مالی اسکن بگیرید. این اسکن‌ها را می توانید در یک سیستم حسابداری مانند نرم افزار حسابداری، نگهداری کنید تا در صورت نیاز، سریعا در دسترس باشد. علاوه بر این مانع تخریب اسناد شده‌اید و از سرقت مدارک و سوابق مالی جلوگیری خواهید کرد.
  4. یک حسابدار باتجربه و زیرک، همواره از تمامی اطلاعات مالی شرکت، نسخه پشتیبان تهیه می‌کند. با اینکار اگر اطلاعات به هر دلیلی از بین بروند یا حتی مفقود گردند، با ارائه نسخه پشتیبان به مدیر مجموعه، درایت و مسلط بودن شما به کار و وظیفه های تان به او ثابت می‌کنید و مورد تحسین قرار می‌گیرید.

 

مهارت های مورد نیاز حسابدار

 

  • یکی از مهارت‌هایی که حسابداران باید داشته باشند، مدیریت زمان است. با مدیریت زمان می توان هم به کار مشتریان رسیدگی نمود و هم امور حسابداری شرکت را به انجام رساند. حتی می توان با مدیریت زمان برای چند مجموعه هم کار کرد و درآمد بیشتری کسب نمود.
  • یک حسابدار باید بتواند به خوبی با مشتریان و همچنین همکارانش، ارتباط برقرار نماید. از همه مهمتر اینکه یک حسابدار اگر مهارت ارتباطی خوبی نداشته باشد، نمی تواند در جلسات معاملاتی شرکت کند. حرفه‌ای بودن در این بخش میتواند باعث رشد و پیشرفت شما شود چرا که این مهارت یک نکته مثبت در رزومه شما خواهد بود.
  • همچنین باید بدانید که یک حسابدار خوب و حرفه‌ای، مهارت تحلیل بی نظیری دارد. بدین منظور که بتواند تمامی اطلاعات مالی را به خوبی تحلیل نموده و یا از روی آمارها و گزارشات، تفسیری را ارائه دهد.

 

جمع‌بندی

 

امروز در مورد وظایف حسابدار با شما صحبت کردیم. اگر شما هم به تازگی مدرک حسابداری خود را گرفته‌اید و قصد دارید در یک شرکت یا سازمان خوب، استخدام شوید، باید حتما این مقاله را با دقت مطالعه نمایید.

هم چنین در صورتی که برای انجام بهتر محاسبات مالی خود قصد خرید نرم افزار حسابداری معتبری را دارید، می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.

 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.