عوارض و مالیات چیست و چگونه محاسبه می شود؟

عوارض و مالیات چیست و چگونه محاسبه می شود؟
عوارض و مالیات چیست و چگونه محاسبه می شود؟
عوارض و مالیات
فهرست مطالب

در دنیای تجاری امروز که کشورها کالاهای تولیدی خود را برای بدست آوردن سهم بازار بیشتر به دیگر کشورها صادر می کنند، دولت ها برای حفظ بازارهای داخلی مالیات و عوارض را برای واردات در نظر می گیرند و شرکت ها برای اینکه عوارض و مالیات پرداختی خود را محاسبه نمایند از نرم افزار حسابداری استفاده می کنند.

عوارض و مالیات از مهمترین منابع تامین هزینه های دولت است. دولت از منابع مختلف درآمد کسب می کند و یکی از اصلی ترین ابزارهای درآمد مالیات و عوارض می باشد. با کمک دریافت مالیات و عوارض برخی امکانات عمومی مانند ساخت بیمارستان، راه آهن، آموزش و زیرساخت ها را برای مردم فراهم می کند. مالیات، هزینه ای است که توسط دولت بر درآمد اشخاص حقیقی، حقوقی یا کالا وضع می شود. مالیات و عوارض اغلب با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند. اکثر مردم آنها را با هم یکی می دانند و به جای یکدیگر استفاده می کنند که کمی گیج کننده است.

مالیات منبع درآمد دولت بوده و پرداخت آن برای تمامی افراد جامعه اجباری است تقریباً به همه کالاها مالیات اضافه می شود و پرداخت مالیات طبق قانون الزامی است. یکی از مهمترین مالیات هایی که دولت وضع کرده، مالیات بر واردات است و معمولاً توسط وارد کننده به گمرک پرداخت می شود. دولت این نوع مالیات را برای حمایت از تولید کنندگان داخلی وضع کرده تا با محدود کردن محصولات خارجی از تسلط بر بازار داخلی و محصولات تولیدی محافظت کند. پس هر زمان که محصولی را به کشوری وارد می‌کنید و قیمت آن بالاتر از ارزش واقعی آن است حتما عوارض یا تعرفه‌ای را پرداخت نموده اید.

عوارض مانند مالیات بر مصرف بوده و به عنوان مالیات غیرمستقیم شناخته می شود زیرا فروشنده یا تولید کننده در ابتدا هزینه آن را پرداخت می کند سعی می کند هزینه را به مصرف کننده نهایی منتقل کند و آن را در قیمت خرید محصول لحاظ می کند. به عبارت دیگر مصرف کننده نهایی مستقیماً مسئول پرداخت هزینه به دولت نیست اما در نهایت با پرداخت هزینه بیشتر برای محصول هزینه مالیات را پرداخت می کند.

 

عوارض و مالیات

عوارض و مالیات چیست

 

عوارض پولی است که در ازای گرفتن و دریافت خدماتی از سوی مردم به دولت یا اداره مربوطه پرداخت خواهد شد؛ اجباری در پرداخت عوارض نیست و درصورتی که از آن خدمت خاص استفاده شود باید عوارض آن را نیز پرداخت کرد می توان اظهار داشت که عوارض نوعی مالیات است.

در واقع عوارض مختص به عده ای از مردم جامعه است، افرادی که خدمت خاصی دریافت می کنند یکی از این خدمات می تواند صادرات و واردات باشد و شرکت ها موظف به پرداخت عوارض گمرکی کالای وارداتی یا صادراتی به دیگر کشورها می باشند.

عوارض واردات یا گمرک هزینه هایی هستند که تقریباً برای هر محموله بین مرزی کالا دریافت می شود و بر اساس کدهای HTS و مقصد آنها متفاوت است. تعرفه عواض معمولاً برای تنظیم تجارت کالاهای خارجی اعمال می شود و به کشور مبدأ بستگی دارد.

تفاوت اصلی بین مالیات و عوارض در این است که عوارض نوعی مالیات بر کالاهایی است که وارد یا خارج می شوند در حالی که مالیات ها هزینه هایی هستند که تقریباً روی همه خریدها اعمال می شود. هر دو در تمامی هزینه های واردات و صادرات یک محصول نقش دارند.

عوارض و مالیات

عوارض و مالیات بر چه اساسی است؟

 

میزان عوارض و مالیاتی که باید بپردازید توسط عوامل مختلفی تعیین می شود:

  • کد HS برای طبقه بندی نوع محصول استفاده می شود. مقامات گمرکی از این کد کالا برای مشخص شدن آنچه در حال حمل است، اعمال مالیات، عوارض و هرگونه مقررات مربوط به آن کالا استفاده می کنند.
  • ارزش کالا، هزینه حمل و نقل و بیمه به گمرک کمک می کند تا عوارض و مالیات را تعیین کند و محموله شما را ترخیص کند. به همین دلیل ذکر ارزش صحیح در فاکتور تجاری ضروری است.
  • درج شرح کالا در فاکتور تجاری که شامل مصرف نهایی محصول و کشور سازنده می باشد برای اطمینان از طبقه بندی صحیح کالاها کد HS و توضیحات کالا باید مطابقت داشته باشند.
  • قراردادهای تجارت بین المللی بین کشورها می تواند بر میزان مالیات و عوارض یک محموله تأثیر بگذارد. اگر کالاها را بین کشورهایی ارسال می‌کنید که دارای یک توافق تجاری مشترک هستند ممکن است آنها از عوارض معاف باشند یا واجد شرایط کاهش نرخ پرداخت عوارض باشند.
  • در فاکتور تجاری توافق بین فرستنده و گیرنده و اینکه چه کسی هزینه های حمل و نقل از جمله مالیات و عوارض را پرداخت می کند تعریف می شود.

مقامات گمرکی از اطلاعات موجود در فاکتور تجاری و سایر اسناد مربوطه برای تعیین عوارض و مالیات محموله شما استفاده می کنند. به همین دلیل ضروری است که جزئیاتی مانند کد HS و ارزش دقیق کالا را در فاکتور تجاری خود درج کنید

عوارض و مالیات

نرخ عوارض و مالیات کالای خود را چگونه محاسبه کنید

 

ابتدا باید نرخ عوارض کالای مورد نظر را تعیین کنید. این نرخ بسته به کشوری که به آن ارسال می کنید متفاوت است. برای یافتن نرخ عوارض به صفحه تعرفه گمرکی یا تجاری وب سایت کشور مقصد مراجعه کنید. معمولاً می‌توانید با استفاده از کد HS یا توضیحات محصول نرخ‌ عوارض را جستجو کنید.

هنگامی که نرخ عوارض را پیدا کردید، می توانید عوارض محموله خود را محاسبه کنید. برای انجام این کار ارزش کالا، هزینه حمل و نقل، بیمه و هر هزینه اضافی را با هم جمع کنید سپس جمع کل را در نرخ عوارض ضرب کنید. نتیجه مقدار عوارضی است که باید برای حمل و نقل گمرک بپردازید. برخی از کشورها روش‌های محاسبه متفاوتی دارند بنابراین به یاد داشته باشید که این مورد را در وب‌سایت دولتی کشور مقصد می توانید بدست آورید.

 

چه زمانی باید عوارض و مالیات یک محموله را پرداخت کنم؟

 

معمولاً باید قبل از خروج کالا از گمرک عوارض آن را پرداخت کنید. ممکن است شرکت های صادراتی بتوانند از طرف شما پولی بپردازد تا مطمئن شوند کالاهای شما به سرعت آزاد می شود و آنها هزینه ها را برای شما فاکتور کنند.

 

کلام آخر

 

همانطور که در بالا اشاره شد شرکت ها جهت وارد کردن کالایی خاص نیاز دارند تا از هزینه تمام شده کالای وارداتی آگاه شوند و برای انجام این کار باید ارزش کالا، هزینه حمل و نقل، بیمه و هر هزینه اضافی را با هم جمع کنند سپس جمع کل را در نرخ عوارض ضرب کنند که انجام این محاسبات با استفاده از نرم افزار حسابداری امکانپذیر خواهد بود.

یک نرم افزار حسابداری مناسب برای تمامی کسب و کارها لازم و ضروری است. اگر قصد خرید نرم افزار حسابداری را دارید پیشنهاد می کنیم تا ابتدا نرم افزارهای متفاوت را با یکدیگر مقایسه کنید.

نرم افزار حسابدرای معین این امکان را برای شما فراهم کرده تا با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به خرید نرم افزار کنید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.

منبع: مقاله Duties, tariffs and taxes; what’s the difference

منبع: مقاله How duties and taxes are calculated

 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

 

معرفی پیمانکاری ساختمان

صندوق فروشگاهی چیست؟

مقایسه نرم افزارهای حسابداری

نرم افزار حسابداری برای کامپیوتر

برنامه حسابداری اندروید چیست؟

قوانین مالیات بر املاک و مستغلات

برنامه حسابداری شرکتی چیست؟

14 ویژگی نرم افزار حسابداری آسان

چرا نباید از نرم افزار فاکتور رایگان استفاده کنیم؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.