تفاوت ERP و نرم افزار حسابداری

تفاوت ERP و نرم افزار حسابداری در چیست؟ همانطور که میدانید هر کسب و کاری نیازمند این است که به صورت دقیق و کاربردی مدیریت شود. این مدیریت به طور کلی به چند بخش تقسیم میشود که یکی از آنها، مدیریت مالی میباشد.
اگر شما هم صاحب یک کسب و کار باشید به قدر کافی از اهمیت امور حسابداری و مالی، اطلاع دارید. از همین رو امروز میخواهیم درمورد ای آر پی (ERP) و تفاوت آن با نرم افزار حسابداری صحبت کنیم. بد نیست شما هم اطلاعات مفیدی در این زمینه داشته باشید و فرق این دو را بدانید.
در ابتدا میخواهیم شرح دهیم که:
ای آر پی (ERP) چیست؟
ERP یا ای آر پی به معنی برنامه ریزی منابع سازمانی است. واژه ERP مخفف کلمه enterprise resource planning میباشد. در واقع ERP یک بسته نرم افزاری یکپارچه بوده که به منظور سازماندهی همه زمینههای اجرایی یک سازمان یا شرکت، طراحی شده است.
ای آر پی میتواند با کمک یک رابط کاربری، اموری از جمله تولید، خدمات مشتری، فروش، انبارداری و… را مدیریت نماید. همچنین این سیستم قادر است تمامی مراحل مدیریت و نظارت مربوط به امور تامین کالا از تولید کننده تا مصرف کننده را به عهده بگیرد. مطمئنا با این سیستم قدرتمند میتوانید سازمان خود را ارتقا ببخشید و موفقیتهای فراوانی به دست آورید.
مزایای ERP
- یکی از مزایای باارزش این سیستم این است که حوزه کاری شما، تفاوتی در اصل کاری ایجاد نمیکند و این سیستم برای تمامی کسب و کارها قابل اجراست.
- با در اختیار داشتن سیستم ERP دیگر نباید نگران روند انجام کارهای تکراری باشید بلکه برخی از امور به صورت خودکار انجام میگیرد. با این مزیت فوق العاده دیگر مجبور به انجام کارهای تکراری نیستید و میتوانید به سرعت امور خود را پیش ببرید.
- امکان گزارشگیری از دیگر مزایای ای آر پی میباشد که میتواند کمک شایانی به مدیریت مجموعه شما بکند. با این قابلیت میتوانید انواع گزارشات مالی، وضعیت فروش، گزارش موجودیها، ثبت سفارشات و… را مدیریت کنید.
تهیه این گزارشات برای هر کسب و کاری لازم و ضروریست چراکه میتواند به روند پیشرفتتان کمک بسزایی داشته باشد. این گزارشات اعم از جداول، نمودارها، دادههای آماری و… میباشند. - اگر شما از یک نرم افزار حسابداری استفاده میکنید و میخواهید در کنار آن از سیستم ای ار پی هم کمک بگیرید. حتما میپرسید اینکار چگونه ممکن است؟ بله باید گفت یکی دیگر از مزیتهای ERP این است که میتوانید نرم افزار حسابداری را با آن متصل کنید.با انجام اینکار قادرید همه چیز را به طور خودکار مدیریت کنید. (برای مثال حسابهای پرداختی، حسابهای دریافتی، مدیریت نقدی و…) از همین رو میتوانید معاملات مالیتان را سریعا پیگیری نمایید.همچنین اگر بخواهید ای آر پی و نرم افزار حسابداری را به هم متصل کنید لازم نیست دادهها را در هر دو سیستم وارد نمایید. بهتر است بدانید اینکار به صورت مداوم و خودکار انجام میگیرد و دیگر نیازی نیست زمان خود را صرف اینکار کسل کننده بکنید.
- با سیستم ERP امکان خطا را کاهش میدهید. این سیستم قادر به شناسایی اکثریت خطاها میباشد و از ورود دادههای نادرست جلوگیری میکند. همانطور که در بخش بالا اشاره نمودیم، این سیستم برخی از امور را به صورت خودکار و بدون دخالت نیروی انسانی انجام میدهد؛ از همین رو بروز برخی از خطاها غیر ممکن میشود.
- از دیگر مزایای این سیستم پیگیری روند ارسال کالا میباشد. روند ارسال کالا شامل مرحله خروج از انبار، ارسال انبار به شهر مربوطه، ارسال انبار به مقصد و… است.
- حالا فرض کنید شما کالایی را برای مشتری خود ارسال میکنید اما این کالا به دست مشتریتان نمیرسد یا مشکلاتی از قبیل این، حالا شما میتوانید با کمک ای آر پی بررسی کنید که در کدام قسمت ارسال کالا، مشکلی پیش آمده است. حتی میتوانید شخص مقصر را با همین روش شناسایی کنید و اقدامات لازم برای توبیخش را انجام دهید.
تفاوت نرم افزار حسابداری و ای آر پی در چیست؟
- یکی از تفاوتهای بارز نرم افزار ای آر پی نسبت به نرم افزار حسابداری، در جامع بودن آن است. این نرم افزار علاوه بر تمامی قابلیتهایی که نرم افزار حسابداری دارد، دارای امکانات ویژهتری میباشد. این امکانات نظیر روند ارسال کالا، مدیریت مشتری و… است.
- به عبارت سادهتر میتوان گفت نرم افزار حسابداری یکی از زیر شاخههای نرم افزار ای آر پی است.
- معمولا بیشتر کسب و کارهای کوچک از نرم افزار حسابداری استفاده میکنند و شاید تابحال اسم نرم افزار ای آر پی را هم نشنیده باشند. دلیل استفاده از نرم افزار حسابداری هم مقرون به صرفه بودن این نرم افزار نسبت به ای آر پی است.
- نرم افزار ای آر پی با قابلیتها و امکانات ویژهای که دارد میتواند نرخ رشد کسب و کارها را بالا ببرد. از همین رو شرکتها یا سازمانهایی که میخواهند کسب و کار رو به سوقی داشته باشند، باید از این نرم افزار کمک بگیرند.
در واقع ای آر پی تحلیلها و آمارهای دقیقتر و جامعتری نسبت به نرم افزار حسابداری ارائه میدهد که به همین دلیل هم میتوان خیلی سریع پیشرفت کرد. - نرم افزار ERP بسیار انعطاف پذیر است و قابلیت سازگاری با تمامی فرآیندهای شما را دارد. همانطور که قبلا گفتیم این نرم افزار یک برنامه ریزی سازمانی یکپارچه را ارائه میدهد که فرآیندهایتان را سادهتر میکند.
نرم افزار حسابداری مناسب چه کسانی است؟
- برای افرادی که کسب و کار کوچکی دارند و در آینده میخواهند این کسب و کار را گسترش دهند. با توجه به گفتههای بالا، این نرم افزار بسیار جامع است و با کمک آن میتوانید یک کسب و کار بزرگ را مدیریت کنید.
- اگر در حال حاضر یک کسب و کار بزرگ دارید و رقبای شما هم بسیار هستند. مسلما هر غفلت و اشتباه شما یک فرصت برای رقبایتان است تا بازار را به دست بگیرند. از همین رو یک خطا یا اشتباه میتواند ضرر و زیان بزرگی بار بیاورد. با استفاده از نرم افزار ای آر پی میتوانید جلو تمام این خطاهای احتمالی را بگیرید.
- اگر کسب و کار ریسک ناپذیری دارید. برای این مدل از کسب و کارها استفاده از نرم افزار ERP الزامی است چراکه به تجزیه و تحلیلهای این نرم افزار شدیدا نیازمندید.
- و تمامی کسب و کارهایی که میخواهند به روند کسب و کارشان سرعت ببخشند.
جمعبندی
امیدواریم با مطالعه این مقاله به پاسخ تمامی سوالاتتان رسیده باشید. با مطالعه این مقاله، دریافتید که تفاوت نرم افزار ای آر پی با نرم افزار حسابداری چیست و این نرم افزار چه کاربردهایی دارد. اگر شما هم خود را نیازمند نرم افزار ای آر پی میبینید در اسرع وقت اقدامات لازم برای تهیه آن را انجام دهید.
هم چنین در صورتی که قصد خرید نرم افزار حسابداری معین را دارید، می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.
اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.
ارسال یک پاسخ