تفاوتی ندارد که به دنبال چه نرم افزاری هستید، نرم افزار حسابداری آماده یا نرم افزار حسابداری اختصاصی! اگر هر کدام از این دو مدنظرتان باشد، در ابتدا باید مشخصات و ویژگیهای آن را بشناسید و سپس اقدام به خرید کنید. در ادامه می خواهیم مشخصات کلی نرم افزار حسابداری خوب را شرح دهیم. پس اگر قصد تهیه یا خرید نرم افزار حسابداری را دارید تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
مشخصات کلی نرم افزار حسابداری خوب
انتخاب یک نرم افزار حسابداری خوب، جزو اولین اقدامات حسابداری است. اینکه چه نرم افزاری متناسب با نیاز های شماست، به کابرد و نحوه استفاده شما از نرم افزار حسابداری برمی گردد. در این بخش می خواهیم به مشخصاتی که هر نرم افزار حسابداری خوب شامل آن است بپردازیم. این موارد شامل:
- چک کردن سابقه شرکت نرمافزاری
- بررسی و آنالیز سیستم
- دارا بودن کتابچه راهنمای نرم افزار
- سادگی و یادگیری نرم افزار
- طراحی مالیات
- انعطاف گزارشدهی
- پشتیبانی نرم افزار
- بهرهمند بودن از قوانین جاری کشور
- کامل بودن و دقت پردازش نرم افزار
- مطمئن بودن و قابل اتکا بودن
- طراحی مالی
تحلیل و طراحی مالی
یکی از مهم ترین ویژگی های یک نرم افزار حسابداری خوب، قابلیت تحلیل و طراحی مالی بالاست. در اینجا باید گفت شما باید نرم افزاری را انتخاب، سفارش و در نهایت خریداری نمایید که جوابگوی فعالیتهای مالی شما باشد و این امر نیاز به تحلیل صحیح دارد. این اولین مشخصه از نرم افزار حسابداری خوب است.
پشتیبانی نرم افزار
نرم افزار حسابداری خوب، دارای پشتیبانی قوی و همه ساعته می باشد تا در مواقع اضطراری بتواند به کاربرانش، خدمات ارائه دهد و در سریعترین زمان، مشکل آنها را رفع نماید. بنابراین هنگام خرید یک نرم افزار حسابداری به پشتیبانی آن نهایت توجه را داشته باشید.
انعطاف گزارشدهی
از دیگر مشخصات یک نرم افزار حسابداری خوب، انعطاف در گزارشدهی است. و اما این جمله به چه معناست! گزارش گیری در حسابداری یک امر بسیار مهم بوده و در واقع نتیجه، خروجی کار و زحمات یک حسابدار را نشان می دهد. برای مثال گزارش مروری، گزارش چاپی، گزارش فعالیتهای روزانه کارمندان و…
حسابدار با کمک گزارشات می تواند میزان سود و زیان یا عملکرد ماهانه یا روزانه شرکت را به مدیرعامل و سهامداران شرکت، ارائه دهد. پس یک نرم افزار حسابداری خوب باید در امر گزارشدهی، انعطاف پذیر باشد.
کتابچه راهنما
بعضی از شرکتها برای نرم افزار حسابداری خود، کتابچه راهنما تهیه می کنند، اما کتابچه راهنمای آنها، کامل و شفاف نیست و در برخی از موارد آموزشهایی را از قلم انداخته است. باید توجه داشته باشید که دفترچه راهنما در مورد نصب و راه اندازی نرم افزار توضیحاتی را عنوان نموده باشد. برای مثال روشهای گزارشگیری، تهیه ترازنامه مالی و…
سادگی و یادگیری نرم افزار
از مشخصات کلی نرم افزار حسابداری خوب، سادگی و یادگیری آسان و سریع است. این نرم افزار باید به گونهای باشد که کاربران و حسابداران شما، به راحتی بتوانند با آن ارتباط برقرار نمایند و در هنگام کار با آن، دچار چالش و سردرگمی نشوند. انتخاب یک نرم افزار حسابداری آسان، امر مهمی در حسابداری هر شرکتی است.
سابقه شرکت نرم افزاری
این حق مسلم شماست که در مورد این شرکت تحقیق کنید و به دنبال سابقه این شرکت نرمافزاری باشید. برای مثال باید تعداد مشتریان، تعداد پروژههایی که انجام دادهاند، میزان رضایت مشتریان از این شرکت و خدماتش را مورد بررسی قرار دهید. در نهایت شما باید اعتماد و اطمینان کافی از این شرکت پیدا کنید تا پس از خرید نرم افزار، دچار مشکل نشوید. بنابراین سابقه شرکت نرم افزاری و موفقیت های کسب شده آن، ملاک مهمی در انتخاب یک نرم افزار حسابداری است.
مطمئن بودن و قابلیت اتکا
همانطور که می دانید دادههای حسابداری یا فاکتورهایی که مربوط به انجام معاملات و امور مالی شرکت هستند، جزء یکی از مهمترین اطلاعات هر شرکت محسوب می شود. از همین رو باید مطمئن شوید که نرمافزار مورد نظرتان دارای قابلیت اتکا بوده و می تواند اطلاعات شما را به خوبی نگهدای نماید یا خیر!
البته برای این کار الزامی است که از دموی رایگان و آزمایشی نرم افزار استفاده کنید تا بتوانید از صحت ورود دادهها در سیستم، مجاز بودن آنها توسط نرم افزار، درصد خطا در ورود داده و… اطمینان حاصل نمایید.
کامل بودن و دقت پردازش نرم افزار حسابداری خوب
همچنین باید این نرم افزار را از لحاظ کامل بودن و دقت پردازش تست کنید. برای مثال فایل یا سندی را در آن ثبت کنید و از همین طریق، دقت پردازش دادهها را امتحان نمایید.
رعایت مقررات و قوانین کشوری
مسلما اگر شما از یک نرم افزار خارجی استفاده کنید، امورتان به درستی پیش نمی رود چراکه عملیات حسابداری در ایران باید از توابع و قوانین کشوری پیروی نماید. پس در هنگام انتخاب و خرید نرم افزار حسابداری، باید به یاد داشته باشید که نویسنده و طراح نرم افزار به خوبی با قوانین کشوری آشنا باشد و بتواند آنها را به درستی در نرم افزار حسابداری پیاده سازی نماید. این مورد مهمی است که تمام نرم افزار های حسابداری عالی رتبه دارای آن هستند.
جمعبندی
حالا که مشخصات عام نرم افزار حسابداری خوب را شناختید، راحتتر می توانید یک انتخاب خوب داشته باشید. برای اینکه کارتان سریعتر پیش برود و تک تک گامها برای انتخاب نرم افزار حسابداری را به درستی انجام دهید، می توانید از کارمندان متخصص و باتجربه شرکت خود کمک بگیرید و تیم ارزیابی تشکیل دهید.
برای مطالعه بیشتر میتوانید مقالات حسابداری معین را مطالعه کنید.
در صورتی که قصد خرید نرم افزار حسابداری معتبری را دارید، می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.
اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.