حسابداری تلفیقی چیست؟

حسابداری تلفیقی چیست؟
حسابداری تلفیقی چیست؟
حسابداری تلفیقی
فهرست مطالب

 

حسابداری تلفیقی

 

 یکی از اهداف مهم تمام شرکت های معتبر و بزرگ، گسترش فعالیت های اقتصادی و پاسخ دهی به نیاز های مختلفی مانند امور مالی، علمی، پیشرفت شرکت و امور فنی است. از جمله برنامه ریزی هایی که برای دستیابی به این هدف انجام می شود، خرید سهام شرکت های کوچک تر است. این فرآیند باعث می شود توانایی شرکت ها افزایش یابد و بتوانند نیاز های خود را بر طرف نمایند.

خرید سهام شرکت های کوچک تر و سرمایه گذاری های این چنینی، باعث ایجاد نوعی از صورت حساب های مالی می شود که به صورت های مالی تلفیقی معروف اند. نحوه ثبت و رسیدگی به این صورت های مالی نیز، حسابداری تلفیقی نام دارد.

اما سیستم حسابداری تلفیقی به چه صورت است و چه ضرورت هایی در امور مالی شرکت ها دارد؟ در این مقاله قصد داریم به همین موضوع بپردازیم. اگر شما نیز علاقه مند به این موضوع هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 

حسابداری تلفیقی چیست؟

 

از جمله تکنیک های کاربردی و مهم حسابداری، میتوان به حسابدای تلفیقی اشاره کرد. این نوع حسابداری کاربرد زیادی در ترکیب اطلاعات و عملکرد مالی شرکت اصلی و شرکت ها یا واحد های زیر مجموعه آن دارد. هدف از ایجاد این تکنیک، جمع آوری و ثبت صورت های مالی از واحد های تجاری که زیر مجموعه شرکت اصلی می باشند است.

 

اما واحد های فرعی چیست؟

 

واحد های فرعی که شرکت های بزرگ اقدام به خرید سهام آنها می کنند، به نوعی زیر مجموعه همان شرکت هستند. این واحد های فرعی و شرکت های کوچک تر، نوعی نیروی کمکی برای شرکت اصلی هستند که تمام امور مالی و تهیه صورت حساب های آنها، زیر نظر شرکت اصلی انجام می شود. هم چنین شرکت های اصلی نیز سیاست ها و اهداف مالی خود را، از طریق همین زیر مجموعه ها دنبال می کنند.

حسابداری تلفیقی

 

بنابراین ادغام صورت حساب های مالی این واحد های فرعی با شرکت اصلی، اتفاقی طبیعی است که نیاز به رسیدگی های مخصوصی دارد. تلفیق این حساب ها شامل دارایی ها، بدهی ها و تمام امور مالی می شود که ممکن است بین دو یا چند واحد فرعی یا شرکت اصلی و واحد های فرعی صورت بگیرد. بنابراین حسابداری هر شرکت و واحد فرعی نیز باید با حسابداری دیگر واحد های فرعی یا شرکت اصلی تلفیق شود که در نهایت باعث بوجود آمدن حسابداری تلفیقی خواهد شد.

به طور کلی اگر بررسی کنیم، حسابداری تلفیقی شامل فرآیند ترکیب نتایج مالی چندین شرکت زیرمجموعه با نتایج مالی شرکت اصلی یا مادر است. این تلفیق حساب ها زمانی صورت می گیرد که شرکت اصلی، بیش از 50 درصد سهام یک شرکت دیگر را خریده باشد.

 

ویژگی های کلی حسابداری تلفیقی

 

شناخت ویژگی های به خصوص این نوع حسابداری، باعث می شود درک بهتری از آن کسب کنید. حسابداری تلفیقی شامل ویژگی های زیر می باشد:

  • توسط ادغام و به هم پیوستن واحد های تجاری ایجاد می شود.
  • کارایی واحد های تجاری را افزایش می دهد.
  • گزارش های مالی شرکت ها با یکدیگر ادغام می شود.
  • تاکیدی روی درصد مالیکت نخواهد داشت و هدف اصلی آن شخصیت یگانه شرکت است.

 

دلایل اهمیت حسابداری تلفیقی

 

این نوع حسابداری از اهمیت های بالایی برای شرکت های مختلف برخوردار است. در این بخش دلایلی که باعث می شود شرکت ها روی به حسابداری تلفیقی بیاورند را بررسی می کنیم.

  • صرفه جویی در زمان و هزینه

    یکی از دلایل این کار، حذف هزینه های ثابت شرکت هاست. در این فرآیند فعالیت های تکراری نیز حذف می شوند و سرعت دستیابی به منابع مالی افزایش می یابد که باعث صرفه جویی زیادی در هزینه و زمان خواهد شد.

  • هماهنگی بیشتر

    توسط حسابداری تلفیقی، هماهنگی بالایی میان فرآیند های تولید و ساخت محصولات، و هم چنین ارائه خدمات ایجاد می شود.

  • افزایش کارایی

    از دیگر دلایلی که بیشتر شرکت های بزرگ دارای سهام های مختلف از این شیوه استفاده می کنند، می توان به کارایی بهتر اشاره کرد. توسط سیستم حسابداری تلفیقی، امکان اجرای مدیریت بهتر، به راحتی امکان پذی است که این مورد باعث بهره وری بالایی در سازمان خواهد شد.

  • افزایش امنیت

    با اجرای این شیوه، احتمال وقوع خطراتی مانند کلاهبرداری یا تقلب در حسابداری بسیار کاهش می باید که امنیت بالای شرکت را در پی دارد.

  • استفاده از امتیازات

    موارد زیادی وجود دارند که باعث کاهش مالیات یا قرار گرفتن در لیست تشویق های مالیاتی می شوند. حسابداری تلفیقی باعث می شود این فرآیند ها به سادگی طی شوند تا بتوانید از تمام امتیاز های قانونی بیشترین استفاده را ببرید.

حسابداری تلفیقی

 

ضرورت های حسابداری تلفیقی

 

ادغام سازی صورت های مالی، تابع قوانین خاصی است و اگر شرکتی شرایط ایجاد آن را داشته باشد، ملزم به پیاده سازی آن است.

مطابق استاندارد حسابداری شماره 18، تمامی واحد های تجاری اصلی ملزم به تهیه صورت های مالی تلفیقی خواهند بود. این قانون تنها برای شرکت هایی صدق نمی کند که همه یا بیش از نود درصد سهام خود را، به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به مالکیت شرکت دیگری انتقال داده اند.

هم چنین دوره های زمانی صورت های تلفیقی نیز از اهمیت بالایی برخورد است. این دوره ها به منظور ایجاد هماهنگی میان واحد های تجاری شکل می گیرند و اگر این تاریخ ها با هم تداخل داشته باشد، واحد های فرعی می بایست مطابق تاریخ صورت های مالی واحد اصلی، اقدام به ایجاد صورت حساب های تلفیقی خود کنند.

این هماهنگی باعث خواهد شد مقایسه و بررسی صورت های مالی راحت تر انجام شود زیرا با وجود تفاوت زمانی، امکان مقایسه این حساب ها امکان پذیر نخواهد بود.

حسابداری تلفیقی

 

جمع بندی

 

ترکیب شرکت ها و خرید سهام های یک شرکت توسط سازمان مادر، باعث ایجاد نوعی از حسابداری به نام حسابداری تلفیقی می شود. ترکیب صورت های مالی نتایج مثبت زیادی را برای شرکت ها در پی خواهد داشت که در این مقاله به آنها اشاره کردیم. هم چنین این تلفیق سازی، با وجود شرایطی جزو قوانین حسابداری خواهد بود و اجرای آن الزامی است.

در صورتی که قصد دارید با خرید نرم افزار حسابداری مدیریت بهتری روی امور مالی کسب و کار خود داشته باشید، پیشنهاد می کنیم با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری معین، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.
 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.