هر کسب و کار و یا شرکتی، مستعد اشتباه در حسابداری است. اکثر اشتباهات بخشی عادی از فرایند یادگیری و توسعه یک کسب و کار هستند. اکثر شرکت ها بدون هیچ مشکلی از چنین اشتباهاتی جان سالم به در می برند. با این حال، برخی اشتباهات وجود دارد که می تواند یک شرکت را به سمت ورشکستگی سوق دهد. اشتباه در حسابداری در مشاغل، باعث از کار افتادن تعداد زیادی از بخش ها می شود که در بهترین حالت می تواند فقط باعث مشکلات مالی شود و در بدترین حالت، به ورشکستگی می انجامد.
موارد اشتباه در حسابداری
برای آشنایی با 5 اشتباه رایج که شرکت ها را به سمت مشکل سوق می دهد، ادامه مطلب را بخوانید.
نداشتن درک درست از مفاهیم حسابداری
داشتن علم حسابداری به این معنا نیست که می توانید از اشتباه در حسابداری فرار کنید. اولین و مهمترین قدم در جلوگیری از وقوع اشتباه در حسابداری، بحث داشتن علم و درک درست از آن است.
امروزه با پیشرفت استفاده از نرم افزار حسابداری و اینترنتی شدن بسیاری از کارهای بانکی، باید علم خود را در این زمینه نیز افزایش دهید. احاطه داشتن به مفاهیم ضروری و اصلی حسابداری نه تنها شما را در این حرفه سرآمد نشان می دهد بلکه از مرتکب شدن اشتباه در حسابداری، هرچند کوچک و جزئی، باز می دارد.
البته داشتن علم حسابداری فقط به حسابدار خلاصه نمی شود. اگر شما صاحب کسب و کار کوچکی هستید و یا مدیر عامل یک شرکت بزرگ، باید علم کافی در زمینه حسابداری را داشته باشید. وقتی حسابدار شما هزینه ماهانه را برای شما توضیح می دهد، فقط سر خود را تکان ندهید. برای درک نحوه عملکرد حسابداری باید از شرایط و سیستم های حسابداری مطلع باشید.
اجتناب از این اشتباه در حسابداری، به شما این امکان را می دهد که امور مالی شرکت خود را به نحو احسن مدیریت کنید. به این ترتیب، می توانید اطمینان حاصل کنید که دچار ورشکستگی نمی شوید؛ حداقل نه خیلی زود.
-
بی اعتنایی به مشتری
مشتریان ستون اصلی هر شرکتی هستند. هیچ موفقیتی بدون مشتریان و افرادی که مایل به خرید هستند وجود ندارد. یکی از مهم ترین موارد اشتباه در حسابداری، توجه نکردن و نادیده گرفتن مشتریان است. شرکت هایی که به صحبت های مشتریان گوش نمی دهند، در تجارت ضرر می کنند. اما بدتر از این مورد، اشتباه نادیده گرفتن انتقادات و شکایات مشتریان است. این مورد شاید یکی از مهم ترین موارد اشتباه در حسابداری باشد که می تواند به سرعت منجر به سقوط یک شرکت شود.
-
عدم پیگیری مطالبات
از موارد دیگر اشتباه در حسابداری می توان به پیگیری نکردن مطالبات پرداخت.
هدف اصلی هر کسب و کاری، کسب درآمد است. به عنوان یک شرکت، همزمان با چندین مشتری در ارتباط خواهید بود. بنابراین مهم است که هنگام برخورد با تعدادی از مشتریان، مطالبات مالی را پیگیری کنید. هنگامی که یک فاکتور برای شما صادر می شود، باید آن را در لیست مطالبات خود علامت گذاری کنید. این به شما این امکان را می دهد که از موجودی های معین مطلع شوید. علاوه بر این، این امر منجر به ردیابی سازمان یافته ای از درآمد شرکت می شود که به شما امکان می دهد از روند پرداخت مطالبات و در نتیجه امور مالی شرکت مطلع شوید.
-
جمع آوری نکردن رسید ها
اگر رسیدهای مالی را جمع آوری نکنید، با مشکلات مالیاتی و مشکلاتی در جریان نقدینگی شرکت، روبرو خواهید شد. باید برای یک حسابدار مهم باشد که از هزینه ها مطلع باشد و رسید هر پرداختی را نگه داشته باشد. اگر کارمندان مربوط، این اشتباه در حسابداری را مرتکب شوند ممکن است منجر به متهم شدن به شرایطی مانند اختلاس و تقلب در حسابداری شوند. شاید با اشتباهی غیر عمد، هم خود و هم شرکت را با مشکلی جدی روبرو کنید. برای مطالعه در این مورد، حتما این مقاله را مطالعه کنید.
شما باید بدانید که هر تومان در شرکت، چرا هزینه می شود و مقدار هر دریافتی شرکت، از کجا وارد می شود. بنابراین، به یاد داشته باشید که رسید خرید و یا دریافتی هر کالا و محصولی را نگه دارید. این به شما امکان می دهد قوانین مالیاتی را به درستی رعایت کنید.
-
استفاده از سیستم های حسابداری قدیمی
اگر هنوز هم سعی در استفاده از سیستم های دفتری دارید و یا از نرم افزارهای حسابداری قدیمی استفاده می کنید، دیر یا زود منتظر رخ دادن اشتباه در حسابداری باشید. معلوم شدن چنین خطاهایی معمولاً زمانی رخ می دهد که شرکت ها، حسابداری و امور مالی خود را انتهای هر ماه چک می کنند. برخی از شرکتها نیز ممکن است این کار را در پایان هر هفته انجام دهند. اکثر اشتباهات، البته نه همه آنها، می توانند به راحتی اصلاح شوند.
نرم افزار حسابداری معین، با داشتن ویژگی های مناسب برای هر کسب و کاری، به روز بودن، رابط کاربری آسان نسب به سایر نرم افزار ها و همخوانی با تمام روش های حسابداری، می تواند کمک چشمگیری به شما در کاهش اشتباه در حسابداری کند.
اصلاح خطا در حسابداری
علیرغم تمام تلاشها، گاهی در صورتحساب های مالی خطا هایی رخ می دهد. بیشتر اوقات خطا در شناسایی، اندازه گیری، ارائه یا افشای یک مورد در صورت های مالی است. این اشتباهات معمولاً ناشی از اشتباهات محاسباتی، اشتباهات در بکارگیری اصول حسابداری یا عدم نظارت کافی هنگام تهیه صورتحساب های مالی است.
اصلاح خطا در حسابداری عبارت است از تصحیح خطا در صورتحساب های مالی که قبلاً صادر شده است. توجه کنید که این موضوع به معنای تغییر روش حسابداری نیست.
گاهی برای انجام تصحیح خطاهای رخ داده، تنها خود حسابدار کافی نیست. علم اصلاح خطا در حسابداری، پیچیدگی خاص خود را دارد و شرکت ها اغلب برای رفع مشکلات ناشی از آن، حسابرس دیگری را استخدام می کنند.
مراقبت از اطلاعات مالی و حسابداری شرکت، اولین خط دفاعی شما برای جلوگیری اشتباه در حسابداری است. در این مقاله برخی از اشتباهات که شما می توانید در حسابداری خود مورد توجه قرار دهید را نام بردیم.با رعایت این موارد می توانید از بوجود آوردن مشکلات حسابداری برای شرکت، جلوگیری کنید. درصورت وجود هرگونه مشکل، می توانید آن را با مشاوران ما در میان بگذارید.
برای مدیریت بهتر بخش های کسب و کار خود و خرید نرم افزاری معتبر، می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری معین، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.
اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.
مقالات مرتبط
پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.
معرفی مالیات مستقیم و غیر مستقیم
نحوه محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان
راهکار هایی برای رشد کسب و کار خانگی