downicon.png
امنیت نرم افزارهای حسابداری
امنیت نرم افزارهای حسابداری
امنیت نرم افزارهای حسابداری
امنیت نرم افزارهای حسابداری

امنیت نرم افزار های حسابداری:

اطلاعات را میتوان یکی از باارزش‌ترین دارایی‌های یک کسب و کار دانست. بنا به همین گفته، مدیران کسب و کارها می‌کوشند تا از اطلاعاتشان به خوبی نگهداری کنند. یکی از ابزارهای امروزی که بسیار هم محبوب است، نرم افزار حسابداری میباشد. این نرم افزار توانسته امنیت داده‌ها را به خوبی تامین نماید و از همین رو مجموعه‌های بسیاری، وابسته به سیستم حسابداری شده‌اند.

اما ماجرا به همینجا ختم نمیشود و باید بدانید اطلاعات همواره از سوی ویروس‌ها، تهدید میشوند. امروز قصد داریم در مورد امنیت نرم افزارهای حسابداری و تهدیداتی که ویروس‌ ها برای این سیستم دارند، صحبت کنیم.

امنیت نرم افزارهای حسابداری

 

در ابتدا گریزی به مفهوم سیستم حسابداری میزنیم:

سیستم اطلاعات حسابداری چیست؟

نرم افزار حسابداری یک سیستم اطلاعاتی است که حسابدار شرکت به کمک آن، اموری مانند ثبت اسناد، ثبت رویدادها، ثبت فعالیت‌های مالی، گزارش‌گیری و… را انجام میدهد. ثبت و نگهداری این داده‌ها اغلب به منظور تصمیم گیری آگاهانه صورت میپذیرد. همچنین به وسیله سیستم حسابداری میتوان صورت‌ها مالی را گردآوری و تنظیم نمود.

از این پاراگراف میتوان نتیجه گرفت که سیستم حسابداری قلب یک شرکت است چراکه یکی از باارزش‌ترین و مهمترین دارایی‌های آن شرکت را در خود نگهداری میکند و امنیت نرم افزارهای حسابداری از اهمیت بالایی برخوردار است.

نقش حسابرسان در ایجاد امنیت

همانطور که در بالا هم اشاره نمودیم، ویروس‌ها یکی از خطرناک‌ترین تهدیدها برای سیستم اطلاعات هر شرکتی است. از همین رو شخصی باید ناظر عملکرد سیستم حسابداری باشد تا بدافزارها نتوانند فرصتی مناسب برای به خطر انداختن اطلاعات داشته باشند.

در واقع حسابرسان باید همواره امنیت نرم افزارهای حسابداری و شرکت را حفظ نمایند و مراقب بدافزارها باشند چراکه تصمیم گیری‌های مهم شرکت براساس اطلاعات ثبت شده در سیستم حسابداری، اخذ میشود. بدین ترتیب اگر ویروسی وارد سیستم حسابداری شده و داده‌ها را دستکاری یا تحریف نماید، نمیتوان گزارشات صحیحی تهیه نمود و از همین رو ممکن است تصمیمات اشتباه صورت بگیرد و موجب ضرر و زیان مالی برای شرکت شود.

در مورد نقش حسابرسان در پیشگیری از تقلب می توانید این مقاله را مطالعه نمایید.

اهمیت برقراری امنیت نرم افزارهای حسابداری

امروزه مدیریت داده‌های حسابداری بدون سیستم حسابداری، بسیار دشوار و در برخی از شرکتها به دلیل بالا بودن حجم اطلاعات و داده‌ها، عملا غیرممکن میباشد. نرم افزارهای حسابداری با جمع آوری، پردازش، تلخیص و… کمک به سزایی در نظم دادن به داده‌ها و یکپارچگی آنها کرده است.

همانطور که اشاره نمودیم اطلاعات و امنیت نرم افزارهای حسابداری یک شرکت بسیار حائز اهمیت است چراکه تصمیم گیری‌های مهم سازمان براساس آنها گرفته میشود. پس باید در برقراری امنیت این سیستم‌ها اطلاعاتی کوشید. برای اینکه بخواهید امنیت را در این نرم افزارها برقرار کنید ابتدا باید شناخت کامل در مورد بدافزارها یا ویروس‌های تهدید کننده سیستم‌های اطلاعاتی، داشته باشید.

امنیت نرم افزارهای حسابداری

 

ویروس امنیتی چیست؟

ویروس‌ها، بدافزارهایی هستند که باعث به وجود آمدن اختلال در فرآیندهای جاری میشوند و گاها اطلاعات سیستم شما را از بین میبرند. البته که ویروس‌ها خطرات دیگری هم برای سیستم‌ها اطلاعاتی دارند که بیشترین تهدیدات آنها را در ادامه نام میبریم:

 

  • یک ویروس میتواند کاملا هدفمند وارد سیستم اطلاعاتی شما شده و اطلاعات شرکتتان را منتشر کند.
  • ویروس ها اغلب به دستکاری، تغییر و حتی افزودن اطلاعات نادرست، هم می‌پردازد.
  • اطلاعات شرکت شما ممکن است توسط یک بدافزار، به سرقت برود و یا از آنها، کپی برداری غیرمجاز صورت بگیرد.
  • یکی از تهدیداتی که یک ویروس برای سیستم‌های اطلاعاتی دارد، تخریب پایگاه داده است.

جالب است بدانید ویروس‌ها، همواره عملکرد یکسانی ندارند، یعنی نمیتوان حدس زد که نوع حمله آنها چیست. برای مثال در گذشته اکثر حملات از سمت هکرها پشتیبانی میشد و اغلب با نیت خرابکاری بود اما امروزه این ویروس‌ها بسیار خطرناک‌تر هستند و به طور معمول با هدف سوءاستفاده‌های مالی انجام میپذیرد.

یکی از ویروس‌های خطرناک که امروزه رواج پیدا کرده است، فلیم یا آتش میباشد. این ویروس از سمت سیستم‌های امنیتی غربی ساخته شده است که میتواند از صفحه نمایش لپ تاپ یا کامپیوترتان عکس بگیرد یا به وسیله میکروفون، مکالمات محیط را ضبط میکند.

در ادامه به رایج ترین ویروس‌ ها اشاره می‌کنیم:

  • ویروسی با نام ویروس مخفی تمام تلاش خود را به کار میبرد تا از سیستم عامل و آنتی ویروس، پنهان بماند.
  • ویروس فایل های اجرایی: همانطور که از نام این ویروس پیداست زمان شروع به کار آنها، هنگام شروع به کار نرم افزارها میباشد. برای مثال اگر شما نرم افزار حسابداری را باز کنید، ویروس هم در همان لحظه فعال میشود.
  • بوت سکتور: این ویروس از زمانی که سیستم عامل شروع به کار میکند، کارش را آغاز مینماید.
  • ویروس چند شکلی: عموما این ویروس‌ بسیار هوشمند است و پس از آلوده کردن یک فایل خود، ردپایشان را پاک میکند و به همین دلیل هم تشخیص آنها کار بسیار دشواری است. ناگفته نماند که این ویروس در هر فایلی، با یک شکل متفاوت ظاهر میشود.
  • ماکرو: این ویروس از زبان برنامه نویسی مانند ورد و اکسل کمک میگیرد.
  • باج افزار: این نوع ویروس یکی از مخربترین ویروس هاست باج افزار ها تمامی اطلاعات را رمزنگاری و قفل می کند و در قبال ارائه کلید از کاربران باج خواهی می کند که معمولا مبالغ بسیار بالایی درخواست می کنند.
  • ویروس های دیگری مانند کرم‌ها، اسب تروا، بمب‌های منطقی نیز از شایعترین ویروس ها هستند.

امنیت نرم افزارهای حسابداری

 

راه های برقراری امنیت نرم افزارهای حسابداری

چگونه امنیت نرم افزارهای حسابداری را تامین کنیم، چندین راه وجود دارد که میتوانید با کمک آنها تا حدی از حمله ویروس‌ها مصون بمانید و اطلاعات مربوط به سیستم حسابداریتان را حفظ کنید:

  1. میتوانید از ضد ویروس ها به منظور برقراری امنیت نرم افزارهای حسابداری کمک بگیرید. این نرم افزارها با هدف حفظ اطلاعات در مقابل ویروس‌ها طراحی شده است و میتواند از ورود ویروس به سیستمتان جلوگیری کند. البته باید به خاطر داشته باشید که به روزرسانی این نرم افزار الزامی است. ناگفته نماند که استفاده از ضدویروس‌های غیرقانونی نه تنها برای حفظ اطلاعاتتان مفید نیست بلکه ممکن است ویروس‌ها تکثیر شوند.
  2. از باز کردن ایمیل یا نامه‌های الکترونیکی که توسط یک منبع ناشناس ارسال شده است، خودداری کنید. جالب است بدانید که برخی از ویروس‌ها از همین طریق وارد سیستم شما میشوند. این نوع ویروس‌ها معمولا برای از بین بردن اطلاعات و داده‌های شما طراحی میشوند. پس پیشنهاد میکنیم هرگز ایمیل‌های ناشناسی که مخصوصا با پسوند exe هستند را باز نکنید. این اقدامی مهمی در پی برقراری امنیت نرم افزارهای حسابداری است.
  3. از دیوار آتش (فایروال) کمک بگیرید. با نصب و پیکربندی دیوار آتش امکان دستیابی از سوی مهاجمان را کاهش میدهید. علاوه بر این دیوار آتش قادر است از پیشگیری‌های لازم جهت سرقت اطلاعات را انجام دهد و امنیت نرم افزارهای حسابداری را تامین کند.
  4. پشتیبان گیری از اطلاعات یک راه موثر برای نجات اطلاعات ارزشمند شما و برقراری امنیت نرم افزارهای حسابداری است که اینکار را میتوانید با کمک نرم افزار حسابداری انجام دهید.
  5. به صورت مداوم رمز عبور سیستم یا نرم افزار حسابداریتان را تغییر دهید تا از این طریق، مانع ورود ویروس یا هکرها شوید.
  6. اگر از اینترنت استفاده نمیکنید، در همان لحظه اینترنت خود را غیرفعال کنید تا راه دستیابی سودجویان را ببندید. این مورد یکی از بهترین راه های برقراری امنیت نرم افزارهای حسابداری است.
  7. از آپدیت‌ها نرم افزار حسابداری استفاده کنید. سعی کنید به طور مداوم نرم افزار حسابداری خود را به روزرسانی کنید چراکه متخصصان همواره در حال رفع و نقایص نرم افزار حسابداری هستند. در حقیقت با از بین بردن چاله‌ها یا حفره‌هایی که در نرم افزار وجود دارد، راه ورود هکرها را می‌بندند. به همین دلیل پیشنهاد میشود نرم افزار خود را به روزرسانی نمایید تا هم از خدمات بهتری بهره مند شوید و هم خیالتان از بابت امنیت بیشتر آن، آسوده شود.

جمع‌بندی

با توجه به گفته‌های بالا میتوان دریافت که ویروس‌ها تا چه اندازه میتوانند خطرناک و دردساز باشند. در نتیجه باید همواره از یک راهکار اساسی برای سد کردن راه ویروس‌ها و هکرها کمک گرفت. راهکارهای پیشنهاد شده در متن بالا چند مورد از بهترین راهکارهای پیشنهادی برای مقابله با ویروس و حفظ امنیت نرم افزارهای حسابداری است که میتوانید از آنها به منظور حفظ امنیت نرم افزارهای حسابداری شرکت خود کمک بگیرید.

در صورتی که قصد خرید نرم افزار حسابداری امن و معتبری را دارید، می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.