در این مقاله قصد داریم به تعریف حسابداری بپردازیم. اگر نمی دانید حسابداری چیست و به دنبال مقاله ای درباره بررسی ابعاد مختلف حسابداری هستید حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
حسابداری چیست ؟
برای پاسخ به سوال حسابداری چیست تعریف های متعددی ارائه شده است اما کاربردی ترین تعریف همان است که حسابداری را فن شناسایی، ثبت، طبقه بندی و تلخیص رویدادهای مالی و تفسیر نتایج حاصله بر مبنای واحد پولی کشور جهت استفاده کنندگان بیان نمود. بر مبنای این تعریف متوجه می شویم که کارهای حسابداران فراتر از ثبت و صدور اسناد و تهیه و تنظیم دفاتر و نهایتا تهیه صورت حساب مالی می باشد. آنها باید نتایج به دست آمده را تفسیر کنند و این بخشی از چرخه حسابداری می باشد.
حسابدار برای استفاده کنندگان، صورتهای مالی را تحلیل و تفسیر می کنند و از آنجایی که استفاده کنندگان به دو گروه درون سازمانی و برون سازمانی تقسیم می شوند، تفسیر و تحلیل اطلاعات قابل ارائه برای گروه برون سازمانی بر عهده حسابدار مالی می باشد و تحلیل و تفسیر اطلاعات برای گروه درون سازمانی بر عهده مدیریت یا حسابدار مدیر می باشد.
بدین صورت تهیه صورت های مالی، تنظیم اظهارنامه مالیاتی و سایر گزارشات برون سازمانی توسط حسابدار مالی تنظیم شده است به همین منظور در حسابداری مالی، تهیه صورت های مالی قابل اتکا و اطمینان در رعایت دستور العملها و استاندارد های حسابداری توسط واحدها مورد تاکید می باشد .
به دلیل استفاده از صورت های مالی اساسی به عنوان ورودی برای فرآیند تجزیه و تحلیل گزارشات مدیریتی توسط حسابدار مدیر اهمیت کار حسابدار مالی دو چندان می شود. با تعریفی که در اینجا مطرح شده است مسئولیت حسابداران مالی کنترل موثر بر تراز و اطمینان از انطباق تراز واحد یا واحدها بر اساس استاندارد های حسابداری از یکسو و تهیه صورتهای مالی بر اساس تراز های کنترل شده از سوی دیگر می باشند.
فرمول کلی برای تعریف حسابداری چیست ؟
پس از پاسخ به سوال حسابداری چیست می توان به یک فرمول کلی برای درک بهتر تعریف حسابداری اشاره کرد.
دارایی = بدهی + سرمایه
این فرمول بیانگر قواعد و دستوراتی است که با توجه به قوانین علمی اثبات شده اند و با درج اطلاعات مختلف می توان به یک پاسخ درست و قابل ارائه به اطلاعات و داده های مالی کسب و کارها دسترسی داشت.
مهارت های مورد نیاز برای حسابداری
در این بخش تعدادی از مهارت های لازم برای انجام کار حسابداری را گرد آورده ایم. در واقع کسب اینگونه مهارت ها برای شما پیشرفت در زمینه کاری به حساب می آید و می توانید با تکیه بر آنها به کارهای بزرگتری دست بزنید.
- توانایی تحلیل و تجزیه داده ها برای بررسی و صدور مدارک و اسناد
- آشنایی و توانایی کار با انواع نرم افزارهای حسابداری
- گردآوری اطلاعات بدست آمده و ارائه گزارش های دوره ای
- محاسبه پرداختی ها اعم از دستمزد و حقوق کارمندان و و مالیات ها
- بررسی و ثبت دفاتر قانونی
- محاسبه و تعیین مالیات های تکلیفی اعم از اجاره ، دستمزد ، حقوق و …
- محاسبه خدمات ارائه شده و هزینه تمام شده محصولات
- آشنایی و توانایی کار با کامپیوتر و اینترنت
- گردآوری گزارش های قابل ارائه به مدیریت
- توانایی سخنوری و فن بیان بالا
فرآیند حسابداری چیست و به چه صورت و در چه دوره های زمانی انجام می شود ؟
انجام عملیات حسابداری در طول سال در دو دوره اتفاق میافتد، در طول دوره مالی و در پایان دوره مالی. به عنوان مثال گردآوری اسناد و داده های مالی، تجزیه و تحلیل هر گونه معامله انجام شده و ثبت آنها از جمله کارهایی هستند که در طول دوره مالی انجام میشوند.
به طور کلی فرآیند حسابداری با جمع آوری اطلاعات آغاز می شود و سپس بررسی بر روی عملیات مالی صورت می گیرد. به این صورت پس از بررسی بر عملیات مالی ، ثبت انواع معاملات ، اطلاعات منتقل شده از دفتر کل ، ارائه گزارش آزمایشی ، ویرایش اطلاعات حساب های منتقل شده به دفتر کل ، ارائه گزارش های سود و زیان مربوط به داده های ثبت شده ، مختوم اعلام کردن حساب های موقتی و همچنین تهیه ترازنامه انجام می شود.
سیستم حسابداری چیست و چه مزیت ها و ویژگی هایی دارد ؟
پس از بررسی “حسابداری چیست” به بررسی “سیستم حسابداری چیست” می پردازیم. این سوالی است که در حوزه حسابداری مطرح می شود که سیستم حسابداری چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
از اجزای اصلی در سیستم حسابداری می توان به فرم ها ، سابقه ، دستورات و هر عمل انجام شده که برای گردآوری اطلاعات انجام می گیرد ، اشاره کرد. قابل ذکر است که دلیل استفاده از سیستم حسابداری رفع نیازهای اطلاعاتی مالی شرکت و هر اطلاعات مالی که ارتباط های یک شرکت را شکل می دهد، می باشد.
آشنایی با نوع صنعت ، حجم داده ها و اطلاعات ، گوناگونی داده ها، قوانین و دستورالعمل ها، تجمیع استاندارد های حرفه ای و خواسته های مدیریتی برای طراحی سیستم حسابداری هر سازمانی لازم است.
طبقه بندی رشته حسابداری
با گذشت زمان و افزایش احساس نیاز به حسابداری در انواع کسب و کارها ، مشاغل مختلفی در حسابداری به وجود آمد که در ادامه برایتان شرح داده ایم:
حسابدار ، حسابدار ارشد ، رئیس حسابدار ، سرپرست حسابدار ، کمک حسابدار ، حسابدار مالی ، حسابدار صنعتی ، حسابدار فروش ، حسابدار انبار ، مدیر مالی ، معاونت مالی و اداری ، حسابرس داخلی ، سرپرست حسابرس و مدیر حسابرسی از شاخه های حسابداری هستند که به مرور زمان به وجود آمده اند و هر کدام به شاخه های مختلفی طبقه بندی می شوند و انواع گرایشات حسابداری را پوشش می دهند.
برای انجام کارهای حسابداری استفاده از یک نرم افزار حسابداری حرفه ای و قابل اطمینان بسیار مهم و حیاتی است. در صورتی که هنوز از نرم افزار حسابداری معین استفاده نمی کنید و قصد خرید آن را دارید، می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.
اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.
امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم به سوال شما در باره حسابداری چیست پاسخ کامل و جامعی داده باشیم و برایتان مفید بوده باشد. در قسمت نظرات ما را از دیدگاه های خود درباره این مقاله مطلع سازید.