حسابداری شرکتی چیست؟

حسابداری شرکتی چیست؟
حسابداری شرکتی چیست؟
حسابداری شرکتی چیست
فهرست مطالب

اگر به دنبال شروع کسب و کار خود هستید یا صرفا به مسائل حسابداری علاقه مندید، لازم است تعریف حسابداری شرکتی را بدانید و تفاوت آن با انواع حسابداری های دیگر را متوجه شوید.

حسابداری شامل فرآیند های مختلفی مانند تجزیه و تحلیل، دسته بندی، تفسیر، حفظ و ثبت اطلاعات مالی است. به همین منظور هر شرکتی برای انجام امور مالی خود نیاز به حسابداری متخصص دارد. فرآیند ها و عملیات های صورت گرفته مانند ثبت صورتحساب های نقدی، سوابق مالی، ترازنامه و موارد دیگری که مخصوص امور شرکتی است، در چهار چوب حسابداری شرکتی انجام می شود. با کمک این نوع از حسابداری می توان فعالیت های تجاری مختص به شرکت را مدیریت کرد. این فعالیت ها شامل ادغام و ایجاد اسناد تلفیقی می شود.

در این مقاله به توضیح بیشتر در مورد حسابداری شرکتی می پردازیم.

 

حسابداری شرکتی چیست؟

 

حسابداری شرکتی شاخه ای از انواع حسابداری است که فعالیت های صورت گرفته در آن با یک شرکت خاص تعریف می شود. در حسابداری مالی شرکتی عمدتا تمرکز روی تجزیه و تحلیل نتایج مالی و ترازنامه های تلفیقی است. حسابدارانی که در این حوزه مشغول به کار اند معمولا به وسیله شرکت های غیر حسابداری استخدام می شوند. در این نوع حسابداری، ارتباط با مشتریان برقرار نمی شود و تمام تمرکز روی ثبت امور مالی و کمک به حسابداری شرکت است.

این نوع از حسابداری به منظور حفظ سوابق مالی یک سازمان یا شرکت ایجاد شده است؛ نقش مهمی در تصمیم گیری های مالی مدیران یا سهام داران اصلی شرکت دارد و بوسیله آن، اطمینان از انجام امور مالی در محدوده مقررات و سیاست های سازمان کسب می شود.

حسابداری شرکتی

 

فعالیت های انجام شده توسط حسابداری شرکتی

 

در حسابداری شرکتی، گروهی از حسابداران متخصص زیر نظر یک مدیر ارشد مالی، وضعیت حساب های شرکت را مدیریت می کنند. این حسابداران فعالیت های زیادی را انجام می دهند که در این بخش تعدادی از آنها را بررسی می کنیم.

 

مدیریت حساب های دریافتی شرکت

 

یکی از اصلی ترین فعالیت های صورت گرفته در بخش حسابداری شرکتی، مدیریت و انجام مطالبات دریافتی است. حسابداران شرکتی وظیفه پردازش پرداخت هایی که به طور مرتب از سمت مشتریان دریافت می شود را دارند. گزارش سر رسید صورتحساب ها و جریان نقدینگی از وظایفی است که توسط حسابدار شرکتی باید انجام بگیرد.

 

مدیریت حساب های پرداختی

 

همانند حساب های دریافتی، مدیریت حساب های پرداختی نیز از سایر فعالیت هایی است که توسط تیم حسابداری شرکتی انجام می شود. پردازش فاکتور های وارد شده و پرداختی های بانکی و هم چنین مدیریت موجودی های جاری شرکت، پرداخت انواع مالیات و وام ها نیز از سایر فعالیت های صورت گرفته توسط حسابداری شرکتی است.

 

مدیریت بخشی از هزینه ها

 

مدیریت بخشی از هزینه های خاص که می تواند شامل پاداش، عیدی یا توزیع حساب های بازنشستگی باشد، توسط حسابداران شرکتی انجام می شود. این پرداخت ها مطابق مقررات تجاری اعمال می شوند و شرکت ملزم به رعایت و پرداخت این موارد مالی است.

 

پرداخت دستمزد کارکنان 

 

محاسبه و پرداخت به موقع حقوق کارکنان شرکت، وظیفه بخش حسابداری شرکتی است. این پرداخت ها با توجه به دوره های تعیین شده توسط مدیریت شرکت تعیین می شود که می تواند شامل دوره های ماهانه یا چند هفته ای باشد.

 

نظم دهی به سیستم حسابداری

 

از مهم ترین فعالیت های انجام شده توسط حسابداری شرکتی، مدیریت و سازمان دهی سیستم کلی حسابداری شرکت است. حسابدار شرکتی وظیفه راه اندازی سیستم های شبکه ای حسابداری تمام کارکنان شرکت را دارد. هم چنین ایجاد گزارش های منظم با استفاده از داده ها و اطلاعات جاری و تهیه صورتهای مالی شرکت، از سایر وظایف این بخش است.

حسابداری شرکتی

 

 مهارت های لازم حسابداری شرکتی

 

هر شخصی که به عنوان حسابدار شرکتی مشغول به کار است، نیاز به دانش کافی برخی موضوعات مرتبط با حسابداری را دارد. در این لیست حداقل ملزوماتی که یک حسابدار شرکتی باید داشته باشد را نام می بریم:

  1. دانش کافی از اصول حسابداری و قرارداد های آن
  2. استاندار های حسابرسی و حسابداری
  3. نحوه و روش های ادغام شرکت ها
  4. اشراف کامل روی موضاعاتی شامل سهام، بدهی، بازخرید سهام و بازخرید بدهی ها
  5. ارزش گذاری سرقفلی

 

مزایا و معایب حسابداری شرکتی

 

اگر قصد راه اندازی بخش حسابداری شرکتی تجارت خود را دارید، نیاز است با برخی مزایا و معایب این حرفه آشنا باشید. در این بخش مزایا و برخی محدودیت های حسابداری شرکتی را که برای سازمان ها یا یک شرکت به خصوص ارائه می شود را بررسی می کنیم.

 

مزایای حسابداری شرکتی

 

  • ایجاد بودجه و نظارت بر آن: از مهم ترین مزایای حسابداری شرکتی ایجاد و نظارت بوجه است. توسط حسابداری شرکتی تمام معاملات مالی به طور دقیق ثبت می شود. این مزیت باعث می شود مدیران ارزیابی کنند فعالیت های صورت گرفته برمبنای بودجه تعریف شده پیش می رود یا خیر.
  • پیگیری هزینه ها: بوسیله حسابداری شرکتی، امکان ثبت کلیه هزینه های روزانه به طور دقیق در نرم افزار حسابداری وجود دارد. با پیگیری و ثبت این هزینه ها، از خرج های اضافی شرکت جلوگیری می شود.
  •  تایید سلامت مالی شرکت: این نوع از حسابداری، مدیریت را قادر می سازد تا از وضعیت کسب و کار خود در هر زمانی مطلع شود. بوسیله حسابداری شرکتی میتوان درآمد های شرکت را به بیشتر از هزینه ها افزایش داد و عواملی که تاثیر منفی روی سلامت شرکت دارند را شناسایی کرد.
  • بهبود حسابرسی: حسابرسی یکی از فرآیند های اجباری در تشخیص تقلب حسابداری و بی نظمی های شرکتی است. حسابرسان بوسیله این نوع از حسابداری، قادر به نگهداری کلیه سوابق تجاری و فاکتور های خرید و فروش می باشند که می تواند عملیات های حسابرسی را راحت تر کند.

دو مورد از معایب حسابداری شرکتی

 

  • تمرکز روی مسائل مالی: یکی از محدودیت های این نوع از حسابداری، تمرکز تنها روی مسائل مالی است و موارد غیر مالی که ممکن است تاثیر زیادی روی سلامت شرکت داشته باشد نادیده گرفته می شود.
  • نادیده گرفتن ارزش زمانی پول: حسابداران شرکتی در ثبت صورتحساب های مالی، معمولا تورم را در نظر نمی گیرند و ارزش پول را ثابت می دانند. صورتحساب های قدیمی در اطلاعات ثبت شده ارزش مالی خود را از دست داده اند و نمی توانند چهره مالی درستی از شرکت ارائه دهند.

  نرم افزار حسابداری شرکتی

 

انجام تمام امور حسابداری مرتبط با شرکت ها توسط نرم افزار حسابداری شرکتی انجام می شود. امکانات و قابلیت های تعریف شده این نوع از نرم افزار حسابداری، مختص شرکت های بازرگانی و سازمان ها و اصناف می باشد. نرم افزار حسابداری شرکتی نقش پررنگی در امور مالی دارد و عملا بدون استفاده از این نوع نرم افزار، هر شرکتی دچار مشکلات بی شماری در حساب های مالی خود می شود.

نرم افزار حسابداری شرکتی معین با دارا بودن ویژگی ها و قابلیت های مختلف، برای هر کسب و کار شرکتی به طور جداگانه طراحی شده است که تمام نیاز های شما را در انجام امور مالی بر طرف می کند. شما می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری معین، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری شرکتی کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

 

حسابداری شرکتی

 

 

جمع بندی 

 

در این مقاله به بررسی ویژگی ها و کاربرد های حسابداری شرکتی پرداختیم و اهمیت این نوع از حسابداری را بررسی نمودیم. با استفاده از یک نرم افزار حسابداری عالی و افزایش اطلاعات در این مورد، می توانید حساب بزرگی روی کسب و کار و تجارت خود باز کنید و میزان پیشرفت خود را مشاهده نمایید.

در صورت ایجاد هرگونه سوال در این زمینه می توانید در پایین همین بخش یا با شماره تلفن ها، با ما در ارتباط باشید.

 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

 

بررسی ویژگی های نرم افزار حسابداری شرکتی

راهنمای خرید نرم افزار حسابداری شرکتی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.