نقش موسسه عالی حسابرسی در بحران های مالی

نقش موسسه عالی حسابرسی در بحران های مالی
نقش موسسه عالی حسابرسی در بحران های مالی
موسسه عالی حسابرسی
فهرست مطالب

در حال حاضر و با بحران‌های اقتصادی که جامعه با آن‌ها دست و پنجه نرم می ‌کند، نقش حسابرسان در جامعه بسیار پر رنگ تر شده و به همین دلیل هم کار آن‌ها دشوار تر گردیده است. در این مقاله قصد داریم در مورد نقش موسسه عالی حسابرسی در تلاقی با پیادمدهای ناشی از بحران مالی و اقتصادی اخیر صحبت کنیم. پس این مقاله جذاب را از دست ندهید.

 

موسسه عالی حسابرسی چه اهدافی را دنبال می کند؟

 

با توجه به فشارهای زیادی که روی حسابداران می باشد، اتحادیه اروپا موسسه عالی حسابرسی را به دو نوع حسابرسی مستقل و حسابرسی بودجه مشخص نموده تا بدین منظور دستیابی به میزان مناسبی از سطح اطمینان ‌بخشی، صورت گیرد.

هدف اصلی موسسه عالی حسابرسی کمک به ایجاد و راه اندازی سیستم‌های نظارتی است. از جمله اهداف و وظایف اصلی موسسات عالی حسابداری موارد زیر است:

  • یکی از مهم ترین وظایف موسسه عالی حسابداری این است که به شیوه‌ای پیاپی به دنبال بهبود عملکرد سازمان‌ها و کنترل عملکردی آن‌ها در ارتباط با کاهش هزینه‌های عمومی و تحقق بخشی و اهداف مربوطه برابری با آن‌ها با جنبه‌های عملکردی و مدیریت مناسب باشد.
  • این موسسه می بایست به دنبال نظارت جهت توسعه و بهبود کل سیستم باشد.
  • از وظایف دیگر موسسه عالی حسابداری همچون نهاد یاد گیرنده، جمع آوری اطلاعات، توسعه دانش پایه در مورد بازارهای مالی و بازیگردان سیستم‌های نظارتی می باشد.
  • معمولا این موسسه بر روی سیستم‌های نظارتی به دنبال داشتن اعتماد از کیفیت و قابلیت اطمینان بخشی در دستیابی به مناسب ترین اطلاعات مالی را داشته باشد.
  • موسسه عالی حسابداری قادر است نقش بسیار مهمی در حسابرسی از طریق ارائه پیشنهادات و توصیه‌های لازم جهت جنبه‌های حوزه عمل و کفایت کنترل‌های داخلی و سیستم‌های مدیریت عملکرد در سازمان‌ها دارد.

موسسه عالی حسابرسی

 

موسسه عالی حسابداری به عنوان یکی از اعضای گروه بحران یا زیر گروه بحران و کاهش ریسک انتخاب می گردد و در کشورهای استونی، هلند، اتریش و… به عنوان سخنگوی دولت، و در کشور دانمارک نقشش را به عنوان ناظر ایفا می‌ کند. از همین رو کنترل این بحران و یا مدیریت آن به توابع حسابداری، امکانات تخصص و آمادگی فردی اعضای موسسه حسابرسی مرتبط است.

در ادامه به اقدامات صورت گرفته توسط دولت‌ها می پردازیم:

 

  1. آمادگی

 

کلیه سیستم‌های نظارتی پیش از شروع بحران می بایست در این وضعیت قرار بگیرند که این آمادگی شامل دستیابی به یک وضعیت مساعد از تنظیم، نگهداری، سطح مناسبی از ریسک عینی، ارزیابی ریسک و مدیریت ریسک می باشد.

 

  1. پاسخ فوری

 

در این مرحله به اموری مانند محدود کردن مقادیر پولی که از جمله آن‌ها وجوه بانک مرکزی، منابع مالی دولت‌ها، عملیات مالی در دوره بحران، جلوگیری از وجود ضعف سیستم‌های مالی است پرداخته می شود و جهت امکان انجام این امور، مداخلات مفید در سطح اقتصاد کشورها الزامی است که در سازمان، فهم گسترده، درک عمیق و روشنی از شرایط خصوصیات و تا حد امکان موارد پیش گیرانه و درمان سیستم انجام شود.

برای انجام این امر نیاز به تعریف چارچوب تعیین شده‌ای در راستای استفاده از اقدامات ضروری ست. اهداف کلی و فراگیر مربوط، به عنوان عوامل اجرایی دسترسی به اطلاعات دقیق و قابل اعتماد، تعریف نقش آشکاری برای هر فرد و گروه مسئولیت آن‌ها را شامل می‌ شود.

 

  1. مدیریت بحران

 

این مرحله می ‌تواند پیش از حل شدن مسئله‌ها، مشکلات بحران، ورشکستگی، شکست بازار، سهام و سرمایه و رکود اقتصادی صورت بگیرد. مدیریت بحران به گونه‌ای آشکار و روشن در پی معرفی اهداف و مسئولیت‌ها برای عوامل اجرایی مختلف، به منظور تقویت نظام پاسخگویی کشورها می‌ باشد چراکه این مبحث برای نهادهای نظارتی امری ضروری می باشد که چهارچوب‌های کنترلی انعطاف پذیر و منطبق بر شرایط اقتصادی با در نظر گرفتن ویژگی‌های موجود، در رکود اقتصادی کنونی و علاوه بر آن شرایط غیر قابل پیش بینی باید صورت بگیرد.

البته قسمتی از این پیامدها توسط بعضی از اقتصاد دانان به عنوان عوارض جانبی بحران شناخته می ‌شود. مانند تغییر شرایط بازار، بدتر شدن موقعیت مالی، بالا رفتن نرخ تورم، تعهدات مالی و بدهی‌های در حال رشد.

 

  1. ناهنجاری های اصلی تا رفع موانع رفاه اجتماعی

 

ناهنجاری‌های اصلی در کل به سه دسته اصلی تقسیم می شود که شامل:

  • افزایش بدهی عمومی
  • بی ثباتی و ناپایداری
  • سقوط اقتصادی عملکرد

متاسفانه در میان این سه عامل اصلی هماهنگی در ایجاد خرابکاری، وابستگی‌های قوی و هم‌افزایی‌ها و تلاش گروهی مخرب وجود دارد.

 

موسسه عالی حسابرسی

  1. استراتژی خروج از بحران

 

در این وضعیت معمولاً لغو تدریجی یا خروج تدریجی مجموعه اقدامات سیاسی توصیه می‌ شود که در آن شرایط، فرآیند خروج از بحران اقتصادی انجام می گیرد. این امر می ‌تواند اقتصاد مردم را از وضعیت فعلی نجات دهد.

دخالت‌ها این گونه صورت گرفته که بعضی از آن‌ها به صورت خودکار، و سایر اقدامات تکمیلی بیشتر بانک‌های مرکزی را اجبار به استفاده از این راهکارها در راستای خروج تدریجی از این بحران و موثر بر محرک‌های مالی قابل توجه برای هماهنگ سازی بانک‌ها در سطح ملی و بین المللی نموده است.

راهکار از بین بردن این بحران از نظر موسسه عالی حسابرسی بستگی به امکانات و توابع حسابرسی دارد که شامل:

  • آمادگی برای مقابله با چالش‌های پیشرو
  • موسسه عالی حسابرسی می بایست خطرات مرتبط با استراتژی خروج از بحران را برای افراد جامعه مشخص نماید.
  • ساختار حسابرسی خروج از بحران در این استراتژی نیاز به بیان گزارش‌های عملکرد و استفاده از مهارت‌هایی در فرآیند حسابرسی ویژه است.

با در نظر گرفتن مراتب ذکر شده، توجه به این نکته الزامی می باشد که گام‌های گوناگونی توسط دولت و نظام‌های پولی بانک مرکزی اروپا در مرحله قبلی و در راستای اصلاح وضعیت اقتصادی کشورها صورت بگیرد که از آن به عنوان مبارزه علیه بحران به صورت نظام مند یاد می شود. از سوی دیگر می توان گفت توجه به پس لرزه‌های بحران اقتصادی، اثرات خوبی توسط نیروهای طبیعی عامل مهمی در جلوگیری از شدت ایستایی یا رکود اقتصادی می ‌باشد.

 

مهم ترین وظایف دستگاه‌های اجرایی در شرایط بحران:

  • درک ذهنی از حفاظت و چگونگی خرجکرد مالیات‌های پرداختی از طریق افراد جامعه
  • شناسایی و مدیریت خطرات و ریسک‌های ویژه در ارتباط با تعهدات مالی جدید
  • توجه به قابلیت‌های معیار مدیر خوب و جا انداختن آن در افکار جامعه

 

جمع‌بندی

 

با توجه به گفته‌های بالا می توان گفت حسابرسی عمومی، عملاً دارای مشکلاتی می باشد و باید در راستای توسعه این نوع از حسابرسی راهکارهایی اندیشیده شود. برای عملکرد بهتر بخش حسابرسی و حسابداری، استفاده از یک نرم افزار حسابداری مناسب ضرورری است. در صورتی که قصد خرید نرم فزار حسابداری معین را دارید، پیشنهاد می کنیم با دانلود دموی رایگان نرم افزار، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید. اگر در این زمینه سوال یا نظری دارید، می توانید آن را با گروه نرم افزار حسابداری معین در میان بگذارید.

 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

 

تفاوت حسابداری و حسابرسی

آشنایی با سازمان رسمی حسابرسی

حسابرسی عملیاتی چیست؟

آشنایی با حسابرسی و انواع آن

استانداردهای حسابرسی میدانی چیست؟

استاندارد های حسابرسی

حسابرسی عملکرد چیست ؟

حسابرسی بر مبنای خطر چیست؟

مهمترین اصول و قواعد حسابرسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.