راهکار ها و تکنیک های مدیریت هزینه

راهکار ها و تکنیک های مدیریت هزینه
راهکار ها و تکنیک های مدیریت هزینه
مدیریت هزینه
فهرست مطالب

افزایش هزینه ها در موسسات تجاری، شرکت ها و سازمان های مختلف، مشکلی است که تمام مدیران در پی رفع و برطرف کردن آن هستند. بهترین راهکار ممکن برای این موضوع نیز، مدیریت هزینه است. اهمیت مدیریت هزینه در بازارهای رقابتی کنونی باعث می شود توان رقابت با سایر شرکت ها امکان پذیر باشد که این موضوع، کمک زیادی به رشد و رونق هر کسب و کاری می کند.

در سیستم مدیریت‌ هزینه، فرآیند هایی مستمر و کاربردی برای مقایسه هزینه های درونی شرکت ها یا سازمان ها با سایر رقبا صورت می گیرد که منجر به ارائه راهکار هایی برای کاهش هزینه ها می شود. در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت و تکنیک های مدیریت هزینه را بررسی می کنیم.

 

مدیریت هزینه چیست؟

 

مدیریت‌ هزینه را می توان روشی برای کاهش هزینه های عملیاتی یا خط تولید نام برد. در این سیستم سعی می شود با کاهش هزینه ها، کالا یا خدماتی ارزانتر به مشتری ارائه شود. بنابراین در این فرآیند، با ساده سازی عملیات های تولید، هزینه های کمتری صرف موارد غیرضروری می شود که تاثیر زیادی در امور مالی و اقتصادی شرکت خواهد داشت.

مدیریت هزینه

 

تمرکز اصلی حسابداری مدیریت نیز، روی مدیریت‌ هزینه است. در این نوع از حسابداری، با تکنیک های اجرایی مدیریت هزینه، می توان هزینه های آنی شرکت را کاهش داد تا به اهداف تعیین شده در بودجه بندی خود نزدیک شود.

فرآیند مدیریت‌ هزینه از 4 مرحله اصلی تشکیل می شود. این مراحل شامل برنامه ریزی، تخمین هزینه، بودجه بندی و در نهایت کنترل هزینه می شوند.

مرحله اول در این سیستم، مربوط به پیش بینی، تایید و برنامه ریزی هزینه های مورد انتظار است. پس از تایید و تصویب یک طرح اجرایی، مرحله نظارت و ثبت هزنیه ها باید انجام شود. این نظارت به دلیل اطمینان از مطابقت هزینه ها و بودجه ها انجام می شود. پس از اینکه طرح با موفقیت اجرا و به پایان رسید، باید هزینه های صرف شده را با مقدار هزینه پیش بینی شده مقایسه کرد، تحلیل و بررسی کرد. اگر این هزینه های برنامه ریزی شده با هزینه های واقعی تفاوت زیادی داشته باشد، مدیریت باید تمام تلاش خود در مدیریت هزینه ها را به کار بگیرید.

 

اهداف مدیریت هزینه

 

همانند سایر روش ها و بخش های حسابداری، حسابداری مدیریتی و مدیریت‌ ‌هزینه ها نیز اهدافی را دنبال می کند. این سیستم کنترلی به منظور مواردی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد ایجاد شده است.

 

محاسبه بهای تمام شده

 

توسط این سیستم، اندازه گیری و محاسبه قیمت تمام شده منابع، امکان پذیر است. در نتیجه تمام مواد و منابعی که در جهت تولید محصولات یا ارائه خدمات مورد استفاده قرار می گیرند، مدیریت خواهد شد.

 

محاسبه ارزش افزوده

 

توسط این فرآیند اقلامی که ارزش افزوده ایجاد نمی کنند را می توان شناسایی و در صورت امکان، اقدام به حذف آنها نمود.

 

سنجش کارایی

 

به وسیله سیستم مدیریت هزینه، می توان کارایی و اثر بخشی پروژه های اجرایی یا فعالیت های انجام شده را بررسی کرد.

 

شناسایی روش های کارآمد

 

از دیگر اهدافی که در این سیستم دنبال می شود، بهبود عملکرد شرکت یا سازمان، با شناسایی و ارزیابی فعالیت های اجرایی جدید است.

مدیریت هزینه

 

تکنیک های مدیریت هزینه در بخش های مختلف

 

در این بخش قصد داریم به روش ها و تکنیک هایی بپردازیم که تاثیر زیادی در کاهش هزینه های بخش های سازمان یا شرکت خواهند داشت. یکی از بخش هایی که هزینه نسبتا زیادی را در پی خواهد داشت، پرداخت حقوق و مزایا به پرسنل و کارکنان است. با استفاده از روش های زیر می توانید هزینه های پرداختی را در این بخش کاهش دهید:

  • بررسی دقیق حقوق پرداختی به پرسنل و کاهش منطقی آن
  • بررسی مزایای شغلی و کاهش موارد غیر ضروری
  • کاهش هزینه های امور بخش هیئت مدیره
  • بکارگیری کارآموزان
  • استفاده از امکانات دورکاری
  • حذف سفر های اضافی سازمان
  • بهنیه سازی و مدیریت صحیح سرویس رفت و برگشت پرسنل
  • آموزش و ایجاد نیروهای متخصص
  • اخراج نیروهای کارآمد

مورد دیگری که می تواند تاثیر زیادی در مدیریت هزینه ها داشته باشد، کاهش هزینه های لوازم اداری و تجهیزات شرکت یا سازمان است. برای مدیریت این بخش نیز می توانید از راهکار های زیر استفاده نمایید:

  • اجاره تجهیزاتی که بصورت دائمی از آنها استفاده نخواهید کرد
  • خرید و استفاده از تجهیزات تعمیر شده
  • خرید اجناس دست دوم اما با کیفیت
  • استفاده از سیستم های الکترونیکی به منظور حذف کاغذ از سازمان
  • استفاده از خطوط مجازی

از دیگر مواردی که در مدیریت هزینه بسیار کاربردی است، استفاده از استراتژی کاهش هزینه ها بر مبنای سیستم های هزینه یاب است. این سیستم ها ABM نام دارند و شامل موارد زیر می شوند:

  • توجه به اهمیت چرخه عمر محصولات
    باید تمامی هزینه های چرخه عمر محصولات خود را ثبت کنید. به خصوص هزینه های قبل و بعد از ساخت محصولات
  • هزینه یابی
    پروژه ها و فعالیت هایی هستند که هیچ گونه سودی برای شرکت نخواهند داشت یا میزان سود آنها، بسیار پایین تر هزینه های مصرفی است. این موارد باید به شکلی صحیح شناسایی شوند و از لیست پروژه های اجرایی شرکت حذف شوند.
  • الگو برداری از شرکت های موفق
    یکی از بهترین راهکار ها، الگو قرار دادن شرکت های بزرگ و تکرار عملکردهای آنها در زمینه مدیریت منابع است.

مدیریت هزینه

 

جمع بندی

 

مدیریت‌ هزینه، روشی برای کاهش هزینه های عملیاتی است که شناخت تکنیک ها اجرای آنها، نقش بسیار مهمی در پیشرفت مالی هر سازمان یا شرکتی دارد.

در این مقاله به بررسی مدیریت هزینه و تکنیک های مختلف اجرای آن در بخش های مختلف پرداخیتم. استفاده از یک نرم افزار حسابداری حرفه ای، تاثیر زیادی در بهبود مدیریت هزینه های کسب و کار شما خواهد داشت. در صورتی که قصد خرید نرم افزار حسابداری مناسبی را دارید، می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری معین، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.
 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.