هوش تجاری چیست و چه کاربردهایی دارد؟

هوش تجاری چیست و چه کاربردهایی دارد؟
هوش تجاری چیست و چه کاربردهایی دارد؟
هوش تجاری
فهرست مطالب

برای راه اندازی هر کسب و کاری، باید اطلاعات دقیق و جامعی از جنبه های مختلف سود و زیان کار خود، جمع آوری کنید. بدون داشتن دیدی جامع، مشکلات زیادی از همان ابتدای راه گریبان گیر شما خواهد شد. بوسیله هوش تجاری (BI)، جمع آوری این اطلاعات و چشم اندازی واضح و دقیق از کسب و کار، به راحتی بدست می آید.

هوش تجاری یکی از پرکاربرد ترین مسائل مربوط به کسب و کار است که به تازگی در کشور ما ایجاد شده است. افراد به خصوصی به عنوان مشاور ارشد BI در شرکت ها و سازمان های مختلف مشغول به کار اند. در این مقاله قصد داریم به بررسی هوش تجاری و تاثیراتی که روی کسب و کار دارد بپردازیم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 

هوش تجاری چیست؟

 

هوش تجاری (Business intelligence) که به اختصار BI نامیده می شود، بهترین شیوه های ممکن برای کمک به سازمان ها و شرکت ها را ارائه می دهد. این کار با تجزیه تحلیل و بررسی داده ها و ابزار های موجود صورت می گیرد که در نهایت باعث تصمیم گیری منطقی و درست بر اساس داده های موجود می شود. توسط هوش تجاری، دید جامعی از داده های کسب و کار خود خواهید داشت و بوسیله آن می توانید باعث ایجاد تغییرات مثبت و حذف ناکارآمدی ها شوید. همچنین این فرآیند باعث می شود تغییرات بازار را به سرعت شناسایی کنید و بتوانید خود را با آن تطبیق دهید.

با توجه به اهمیت بالای هوش تجـاری، لازم است تا تعریفی مدرن از آن داشته باشیم تا بتوانیم بیشترین استفاده را از آن ببریم. هوش تجاری در دهه 1960 میلادی به عنوان یک سیستم به اشتراک گذاری اطلاعات میان سازمان ها بوجود آمد. با پیشرفت تکنولوژی، در دهه 1980 این داده ها بوسیله مدل های رایانه ای و با اتکا به فناوری اطلاعات، توسعه یافت. هوش تجاری مدرن که امروزه از آن استفاده می شود، راه حل های پیشرفته و داده های کنترل شده در پلتفرم های مورد اعتماد را ارائه می دهد.

هوش تجاری

 

امروزه هوش تجاری، مجموعه گسترده ای از نرم افزار ها و ابزارهای مختلف را شامل می شود. این اپلیکیشن ها با جمع آوری داده ها از سیستم های داخلی و منابع خارجی شرکت و سازمان ها، اقدام به تجزیه و تحلیل آنها می کنند. فرآیند هایی که در هوش تجاری انجام میشود شامل موارد زیر است.

 

داده کاوی

این فرآیند به منظور شناسایی روند سیستم کلی در مجموعه ها از پایگاه داده، اطلاعات و آماری را جمع آوری می کند.

 

گزارش دهی

در این مرحله نتایج جمع آوری اطلاعات و تجزیه تحلیل آنها، با مدیران و ذینفعان سازمان به اشتراک گذاشته می شود تا نتیجه گیری صورت گیرد.

 

مقایسه عملکرد

این فرآیند داده ها و عملکردهای فعلی سازمان را نسبت به داده های قبلی مقایسه می کند.

 

روند پرس جو

با پرسیدن سوالات خاص از پایگاه داده، ابزار های هوش تجاری پاسخ این سوالات را از مجموعه داده ها پیدا می کنند.

 

تجزیه تحلیل آماری و تجسم داده ها

در این روند، نتایج تجزیه و تحلیل توسط نمودار های بصری و هیستوگرام برای سهولت، نمایش داده می شود.

 

آماده سازی داده ها

در این فرآیند منابع داده های متعدد، شناسایی و اندازه گیری شده و برای تجزیه و تحلیل و انتخاب تصمیمات، آماده سازی می شوند.

 

کاربردهای هوش تجاری

 

برای آشنایی بیشتر با هوش تجاری، چند نمونه از کاربرد های آن در بخش های مختلف را بررسی می کنیم.

 

هوش تجاری در امور مالی

 

هوش تجـاری با ارائه چشم اندازی عمیق و کاربردی در مورد داده های مالی، باعث تصمیم گیری های مهم در امور مالی سازمان ها و شرکت ها می شود. همچنین این عمل به ردیابی بودجه های چند ماهه یا سالانه، شناسایی مشکلات مالی و بهبود سلامت کلی و ثبات مالی شرکت، کمک زیادی می کند.

 

منابع انسانی

 

سازمان ها و شرکت های مختلف با بکارگیری هوش تجاری، قابلیت های زیادی در پیگیری و ثبت حقوق و دستمزد کارمندان، بررسی بهره وری و بینش در مورد رضایت کارمندان دارند.

 

فروش و بازارایابی

 

بوسیله هوش تجـاری، ارائه تجسم های کاربردی از چرخه فروش، تجزیه و تحلیل نرخ تبدیل و درآمد کل، به سادگی امکان پذیر است. هم چنین این عمل کمک زیادی به بخش بازاریابی در زمینه های تفکیک هزینه هر سرنح، مشاهده کمپین های فعلی و گذشته، بازگشت سرمایه و تحلیل ترافیک سایت می کند.

 

مدیریت

 

مهم ترین کاربرد هوش تجـاری در مدیریت و رهبری اجرایی است. این عمل به مدیریت این امکان را می دهد تا با شناسایی بهبود کارایی، بهبود فروش و بهره وری، برنامه ای برای سودآوری بیشتر تنظیم کند و هزینه ها را کاهش دهد.

هوش تجاری

 

مزایای هوش تجاری BI

 

اکنون با تعریف و کاربردهای هوش تجـاری در بخش های مختلف آشنا شدید. اما دلایل اصلی برای سرمایه گذاری روی سیستم BI چیست و با استفاده از آن چه مزیت هایی را کسب خواهیم کرد؟ دراین بخش به بررسی مزایای این سیستم می پردازیم.

 

جذب مشتری جدید بوسیله هوش تجاری

 

از دلایل اصلی استفاده از سیستم BI، مشاهده روند خرید مشتریان فعلی و تجزیه و تحلیل آن هاست. با اسفاده از هوش تجـاری، درک صحیحی از نحوه خرید مشتری و نیاز های آن بدست خواهد آمد که شناسایی آن، تاثیر بسزایی در جذب مشتریان جدید دارد.

 

دید عمیق

 

با چشم انداز عمیقی که هوش تجاری از فرآیندهای عملیاتی هر کسب و کار ارائه می دهد، شناسایی مشکلات و بخش های سودآور، به راحتی ممکن می شود.

 

برتری در رقابت

 

هوش تجـاری علاوه بر ارائه بینشی عمیق از عملکرهای درون سازمان، به شما کمک می کند تا در مورد فعالیت های انجام شده توسط رقبایتان نیز اطلاعاتی کسب کنید. این بینش باعث می شود تصمیمات آگاهانه ای برای برتری در رقابت با سایر شرکت ها گرفته شود.

سایر مزایای این سیستم نیز شامل موازد زیر می شود:

  • تهیه گزارشات سریع
  • تصمیم گیری های هوشمندانه و به موقع
  • افزایش بهره وری شرکت
  • بازگشت سریع سرمایه
  • کاهش هزینه های نیروی انسانی

 

ابزارهای مورد استفاده در هوش تجاری

 

ابزار های استفاده شده در BI بر پایه تکنولوژی OLAP توسعه یافته اند. در این سیستم می توان انواع داده های مختلف را تعریف و وارد کرد و آنها را بر اساس طبقه بندی های مختلف نمایش داد.

هوش تجاری

 

لیست چند نمونه نرم افزار برتر هوش تجاری:

 

جمع بندی

 

هوش تجاری، سیستمی مدرن و بروز است که برای هوشمند سازی کسب و کار خود و رقابت با سایر شرکت ها، باید از آن بهترین استفاده را برد. در این مقاله به بررسی این سیستم پرداختیم و کاربرد های آن را نام بردیم.

در صورتی که قصد خرید نرم افزار حسابداری مناسبی را دارید، می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری معین، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.

 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

 

حاشیه سود چیست؟

نحوه گرفتن جواز کسب

انواع مرخصی در قانون کار

شخصیت خریدار یا پرسونا چیست؟

بررسی تامین مالی شرکت ‌ها و بانک ‌ها

تفاوت جرایم اقتصادی و جرایم علیه اموال

تحلیل گر مالی کیست و چه وظایفی دارد؟

تفاوت های میان طوفان فکری معکوس و طوفان فکری چرخشی

نقشه ذهنی (Mind Map) چیست و چه تاثیری در کسب و کار دارد؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.