تحلیل گر مالی کیست و چه وظایفی دارد؟

تحلیل گر مالی کیست و چه وظایفی دارد؟
تحلیل گر مالی کیست و چه وظایفی دارد؟
تحلیل گر مالی
فهرست مطالب

یکی از مشاغل پر درآمد که زیرشاخه رشته حسابداری محسوب می شود، تحلیل گر مالی است. این جایگاه شغلی مناسب افرادی است که قدرت تجزیه و تحلیل خوبی داشته باشند و علاقه زیادی به بازار های مالی از خود نشان دهند. این جایگاه شغلی در کشور ما شغلی جدید است و به طور کامل توسعه نیافته، بنابراین هنوز به صورت جدی اشباع نشده و در صورت داشتن استعداد های لازم و پشتکار، می توان به موفقیت های خوبی در این شغل دست پیدا کرد.

یک تحلیل گر مالی باید به علوم ریاضی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، تسلط کافی داشته باشد و زیر و بم کسب و کار ها و اقتصاد را به خوبی بشناسد. فشار های کاری این شغل به نسبت بالاست و برای فعالیت در این زمینه باید تحمل بالایی نیز داشته باشید.

برای معرفی کامل تر تحلیلگر مالی و آشنایی با وظایف این جایگاه شغلی، تا ادامه این مقاله همراه ما باشید.

 

تحلیل گر مالی کیست؟

 

به افرادی که با هدف کمک به صنایع و شرکت های مختلف، هم چنین پیگیری روند بازار و توسعه بودجه، به جمع آوری و تجزیه تحلیل فعالیت های مالی می پردازند، تحلیل گر یا آنالیزور مالی می گویند. مشتریان تحلیل گران مالی می توانند شرکت های بیمه، بانک ها، کارگزاری های بورس و شرکت ها یا اشخاص سرمایه گذار باشند. این مشاغل به منظور مشورت و تحلیل بازارهای مالی برای سرمایه گذاری های خود، اقدام به جذب تحلیل گر مالی می کنند.

تحلیل گر مالی

 

این افراد متخصص با ارائه پیشنهادات منطقی و درست، راهکار هایی را برای پیشرفت و موفقیت انواع کسب و کار ها ارائه می دهند. نیاز به پیش زمینه های قبلی و تخصص در برخی موارد، نیاز اصلی ورود به این حرفه است.

 

مدارک مورد نیاز برای تحلیل گری مالی

 

این جایگاه شغلی نیز مانند اغلب شغل های رشته حسابداری، نیاز به مدارک و تحصیلات مرتبط دارد. هرچند در صورت نداشتن تحصیلات دانشگاهی مرتبط نیز میتوان صرفا از طریق تجربه و کار کردن، این جایگاه شغلی را در شرکت های مختلف بدست آورد اما فارق التحصیلان برخی رشته ها، کار راحت تری را برای ورود به این بازار کار دارند.

مناسب ترین افراد برای فعالیت در این حوزه، افرادی با مدرک کارشناسی رشته های زیر هستند:

  • حسابداری
  • مدیریت بازرگانی
  • مدیریت مالی
  • اقتصاد

هرچند در وصورت داشتن مدارک بالاتر در رشته های ذکر شده، تخصص و دانش بالاتری را کسب خواهید کرد اما مدرک کارشناسی نیز، تا حدود زیادی می تواند شما را برای ورود به بازار کار آماده نماید.

 

مهارت های مورد نیاز تحلیل گر مالی

 

تحلیل گر مالی نیز مانند تمام شغل های دیگر، نیازمند برخی توانایی ها و مهارت هاست. بعضی از این مهارت ها از طریق دانشگاه به دانشجویان آموخته می شود اما برخی دیگر، نیاز به کارکردن در بازارهای مالی و افزایش تجربه دارند. در این قسمت مهارت های ضروری که هر تحلیل گر مالی باید داشته باشد را نام می بریم.

  • قدرت تحلیل بالا و داشتن روحیه ای تحلیل گر
  • مهرت های ارتباطی قوی و قدرت حل مسئله بالا
  • قدرت نگارش بالا به منظور ارائه گزارشات مکتوب
  • دارای روحیه تیمی و توانایی کار با سایر کارمندان در کنار حفظ ابتکار های فردی
  • قدرت ارائه مطالب، گفتار صحیح و سخنرانی خوب
  • توانایی تحمل فشارهای کاری و استرس های ناشی از کار
  • قدرت درک بالا در علوم ریاضی و فناوری اطلاعات
  • آشنایی با زیر و بم اقتصاد، کسب و کار ها و اطلاع از اخبار این دسته
  • اعتماد به نفس بالا
  • آشنایی و توانایی کار کردن با نرم افزار حسابداری

تحلیل گر مالی

 

وظایف تحلیل گر مالی

 

تحلیل گران مالی وظیفه دارند روندهای مختلف مالی را شناسایی و درک کنند و اطلاعات لازم در این زمینه را به صاحبان مشاغل ارائه دهند. استفاده از نرم افزارهای حسابداری به آنالیزورهای مالی کمک میکند تا روند بازار و اوراق بهادار را تحلیل نمایند و بهترین راه حل و پیشنهاد های سرمایه گذاری را ارائه دهند.

در این بخش با وظایف کلی یک تحلیل گر مالی آشنا خواهیم شد.

 

حضور در جلسات شرکت

 

از وظایف تحلیگران مالی، شرکت در جلساتی است که مقامات شرکت تعیین کرده اند. در این جلسات راه های افزایش درآمد و سوددهی، هم چنین تحلیل بازار های مالی و ارزیابی روند کلی شرکت بررسی می شود که نقش تحلیل گر مالی در این موضوعات بسیار زیاد است. تحلیل گر مالی باید در این جلسات، پیشنهاد و راهکار های افزایش سوددهی و سرمایه گذاری در بخش های مختلف را به مقامات شرکت ارائه دهد.

 

تهیه گزاش های مالی

 

از دیگر وظایف تحیل گر مالی، ثبت و تهیه گزارش های مالی است. این گزارشات نقش زیادی در بررسی عوامل مربوط به رشد شرکت را خواهند داشت و پیش زمینه تمام تحلیل های مالی است.

 

مرور و کسب اطلاعات از کسب و کارها

 

هدف از استخدام تحلیل گران مالی، پیشرفت در کسب و کار است بنابراین هر تحلیل گر مالی موظف است دانش خود را در مورد انواع کسب و کار ها بالا ببرد تا بتواند بهترین پیشنهادات ممکن را ارائه دهد.

 

ارزیابی داده های مالی

 

مطالعه روند های اقتصادی و سیاسی موثر در پیشرفت کسب و کار ها، نیازمند ارزیابی کامل از اطلاعات مالی یک شرکت است. برای ارائه مشاوره های دقیق تر و تعیین ارزش شرکت، تحلیل گران مالی موظف به ارزیابی داده های مالی بصورت اختصاصی هستند.

 

تحلیل گر مالی

 

سخن نهایی

 

برای انتخاب شغل صحیحی که در آن پیشرفت کاری داشته باشید، نیاز به شناخت دقیق از خود و شغل مورد نظر را دارید. در وهله اول با شناخت دقیق روحیات خود می توانید داشن بالایی از مشاغل مناسب با شخصیت و روحیات خود را کسب کنید. برای شناخت خود، تست MBTI می تواند کمک زیادی به شما کند.

پس از شناخت خود، نیاز است روحیه و شخصیت لازم شغل مورد نظر خود را بدانید. تحلیل گر مالی باید شخصیتی متقاعد کننده، منطق دان، مباحثه گر، برنامه ریز و با رهبری بالا داشته باشد.

در این مقاله در مورد تحلیل گر مالی، وظایف و شخصیت این افراد گفتگو کردیم. اگر قصد خرید یک نرم افزار حسابداری حرفه ای را دارید، می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری معین، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.

 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

 

حاشیه سود چیست؟

نحوه گرفتن جواز کسب

انواع مرخصی در قانون کار

شخصیت خریدار یا پرسونا چیست؟

بررسی تامین مالی شرکت ‌ها و بانک ‌ها

تفاوت جرایم اقتصادی و جرایم علیه اموال

هوش تجاری چیست و چه کاربردهایی دارد؟

تفاوت های میان طوفان فکری معکوس و طوفان فکری چرخشی

نقشه ذهنی (Mind Map) چیست و چه تاثیری در کسب و کار دارد؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.