نحوه گرفتن جواز کسب

نحوه گرفتن جواز کسب
نحوه گرفتن جواز کسب
گرفتن جواز کسب
فهرست مطالب

نحوه گرفتن جواز کسب: اگر قصد راه اندازی فروشگاه، سوپرمارکت یا هر کسب و کار دیگری را دارید، در اولین قدم نیاز است برای گرفتن پروانه کسب اقدام کنید. این جواز تاسیس، به منظور قانونی کردن فعالیت شماست و برای هر کسب و کاری لازم است.

گرفتن جواز کسب نیازمند داشتن اطلاعات کافی در این باره است و اگر بدون اطلاعات لازم اقدام به گرفتن آن کنید، دچار مشکلاتی می شوید که ممکن است زمان زیادی را از شما بگیرد. در این مقاله به نحوه گرفتن جواز کسب می پردازیم و مراحل آن را به ترتیب بررسی خواهیم کرد. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

جواز کسب چیست؟

در کشور ما قوانینی به منظور مدیریت کسب و کارها و کنترل قانونی بودن آنها وضع شده است. افرادی که می خواهند کسب و کار خود را راه اندازی کنند نیاز است تا با این قوانین به شکلی دقیق آشنا باشند. یکی از اصلی ترین این قوانین، گرفتن جواز کسب است.

بدون جواز کسب، هرگونه فعالیتی غیرقانونی محسوب می شود و امکان تعطیلی کسب و کار در هر زمانی وجود دارد. مطابق ماده 12 قانون نظام صنفی، تمام افراد موظف به گرفتن جواز کسب، قبل از راه اندازی کسب و کار خود هستند. بنابراین کسب اطلاعات لازم در مورد نحوه گرفتن جواز کسب الزامی است.

گرفتن جواز کسب

 

این مجوز که برای شروع فعالیت تجاری ضروری است، شامل دو نوع موقت و دائم است. برای آشنایی بیشتر به بررسی این دو نوع پروانه کسب می پردازیم:

جواز کسب موقت

این نوع پروانه کسب، از سوی اتحادیه صنف های مختلف، یک بار به صاحبان کسب و کار داده می شود و به مدت یک سال دارای اعتبار است. پس از اتمام اعتبار جواز کسب، به صاحبان کسب و کار مهلتی به مدت زمان 30 روز داده می شود تا نسبت به تبدیل جواز کسب خود به دائمی اقدام نمایند. در صورتی که اقدامات لازم در این مدت زمان صورت نگیر، پروانه کسب باطل خواهد شد و هرگونه فعالیتی غیرقانونی محسوب می شود.

جواز کسب دائم

پس از گذشت مدت زمان یک ساله از پروانه کسب و انجام اقدامات لازم، جواز کسب و کار به صورت دائمی تمدید می شود. جواز کسب دائمی به مدت 5 سال اعتبار دارد و از تمدید های دوره ای در این مدت زمان بی نیاز است.

نحوه گرفتن جواز کسب

با توجه به اهمیت بالای این مجوز، آموزش هایی پیرامون نحوه گرفتن جواز کسب ضروری بنظر می رسد. مراحل کلی صدور پروانه کسب به این صورت است:

  1. ارائه درخواست کتبی
  2. دریافت رسید
  3. بازرسی از محل کسب و کار
  4. بررسی درخواست توسط هیئت مدیره صنف مورد نظر و ارائه مدارک لازم
  5. صدور جواز کسب

برای آشنایی بیشتر با نحوه گرفتن جواز کسب، به بررسی دقیق مراحل گفته شده می پردازیم.

مرحله اول

اولین اقدام نسبت به اخد پروانه کسب، ارائه درخواست کتبی متقاضی است. پس از انجام اقدامات لازم درخواست متقاضی ثبت می شود و یک رسید به وی تحویل داده می شود.

پس از دریافت رسید و اتمام مراحل درخواست، کمیسیون بازرسی اتحادیه، از محل واحد صنفی بازدید می کند و در صورت کسب رضایت، به بررسی درخواست جواز کسب می پردازد و پس از تایید در جلسه هیئت مدیره، پاسخ نهایی را بصورت کتبی به صاحب کسب و کار ارائه می دهد.

مرحله دوم

در مرحله دوم از نحوه گرفتن جواز کسب، ارائه یکی از مدارک لازم به منظور مشخص شدن وضعیت ملکی واحد صنفی باید صورت گیرد. این مدارک شامل موارد زیر می باشند:

  • سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی به اسم متقاضی دریافت جواز کسب
  • اجاره نامه عادی که دارای تعهد محضری باشد
  • مبایعه نامه
  • رسید پرداخت اجاره بها

توجه داشته باشید تمام مدارکی که نام برده شد، باید به نام متقاضی دریافت جواز کسب باشد.

مرحله سوم

در این مرحله، استعلام های لازم از ادارات مربوطه انجام می گیرد و مدارک لازمی باید ارائه شود. این مدارک شامل:

  • گواهی عدم اعتیاد
  • گواهی مرکز بهداشت و کارت معاینه پزشکی در صورتی که صنف مربوطه شامل مواد غذایی و بهداشتی باشد
  • گواهی گذراندن دوره های آموزشی از موسسه معتبر (این آموزش ها به مدت حداقل 10 ساعت بوده و موسسه ارائه دهنده مدرک باید مورد تایید کمیسیون نظارت شهرستان باشد)
  • ارائه تمام اوراق پرداخت مالیاتی و مدارک تشکیل پرونده
  •  گواهینامه مهارت فنی
  • ارائه کد شناسه ده رقمی به منظور اتصال آن به جواز کسب
  • اختصاص یک برچسب شناسه صنفی

 مرحله چهارم

در این مرحله از کسب مجوز، سوابق کاربری تجاری، کارگاهی یا اداری محل واحد صنفی باید به مسئولان مربوطه ارائه شود. هم چنین مدارک دیگری که در این مرحله الزامی است شامل:

  • کپی از تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی
  • فرم های مخصوص به معرفی فرد از مرجع صدور
  • داشتن حداقل سواد خواندن و نوشتن و ارائه کپی مدارک تحصیلی (افرادی که سن بالا تر از 50 سال دارند نیازی به ارائه مدارک تحصیلی نخواهند داشت)
  • تعهد نامه
  • 12 قطعه عکس 4*3
  • ارائه فیش واریزی که شامل مبلغ 30.000 ریال به حساب خزانه کشوری است

مرحله پنجم

پس از بررسی مدارک ارائه شده توسط رئیس صنف یا نایب رئیس اتحادیه، پروانه کسب به متقاضی آن تحویل داده می شود.

گرفتن جواز کسب

 

نکاتی در مورد جواز کسب

پس از دریافت پروانه کسب و کار خود، باید نکاتی که مربوط به این مجوز است را بدانید. در این بخش برخی نکاتی که مربوط به جواز کسب می باشند را به شما خواهیم گفت.

  • خرید یا فروش جواز کسب مطلقا ممنوع است و پیگیری های جدی را به همراه دارد.
  • اگر قصد انتقال اتحادیه را دارید، باید با رعایت قوانین مربوط به آن پروانه منتقل شده را باطل کنید تا پروانه کسب جدیدی به نام شما صادر شود.
  • ضرورت ایجاد کسب و کار شما یا واحد صنفی مورد نظر، با تایید و هماهنگی دولت در زمینه های تامین، تولید و توزیع کالا می باشد.
  • امکان گرفتن جواز کسب المثنی در صورت مفقودی آن، امکان پذیر خواهد بود.
  • اگر درخواست گرفتن جواز کسب شما رد شده باشد، به مدت 10 روز اعتراض خود را به کمیسیون نظارت مربوطه ارائه دهید تا اقدامات لازم صورت بگیرد.

 

جمع بندی

آشنایی با نحوه گرفتن جواز کسب، جزو اولین اقدامات برای راه اندازی کسب و کار است. ارائه مدارک مورد نظر ممکن است در دید اول پیچیده بنظر برسد اما در صورت اطلاع از آنها و آگاهی از مدارک لازم، کار سختی را برای گرفتن جواز کسب و کار خود نخواهید داشت.

هم چنین در صورتی که برای کسب و کار خود قصد خرید نرم افزار حسابداری مناسبی را دارید، می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری معین، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.

 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

 

حاشیه سود چیست؟

انواع مرخصی در قانون کار

شخصیت خریدار یا پرسونا چیست؟

بررسی تامین مالی شرکت ‌ها و بانک ‌ها

تفاوت جرایم اقتصادی و جرایم علیه اموال

تحلیل گر مالی کیست و چه وظایفی دارد؟

هوش تجاری چیست و چه کاربردهایی دارد؟

تفاوت های میان طوفان فکری معکوس و طوفان فکری چرخشی

نقشه ذهنی (Mind Map) چیست و چه تاثیری در کسب و کار دارد؟

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.