تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت در حسابداری

تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت در حسابداری
تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت در حسابداری
تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت
فهرست مطالب

 

تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت

 

 در حسابداری خرید و فروش شیوه های متفاوتی دارد و معمولا در حسابداری با انواع خرید و فروش و پرداخت های مربوط به هر کدام مواجه می شویم. در این مقاله قصد داریم به تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت بپردازیم.

همین پرداخت های متفاوت باعث به وجود آمدن شیوه های مختلف حساب و کتاب می شود و می تواند برای برخی گیج کننده یا غیر قابل فهم شود. بنابراین در حسابداری برای هر نوع پرداختی یک قانون و دستورالعمل وجود دارد.

 

تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت

 

در حسابداری در فرآیند خرید و فروش ممکن است فروشنده وعده هایی را به خریدار بدهد و بر طبق آن خریدار نیز مبلغی را پرداخت می نماید. نوع پرداخت ها و وعده هایی که مبادله می شود در هر معامله با هم تفاوت های زیادی دارند.

در این مقاله به بررسی تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت می پردازیم. با مطالعه این مقاله به هر سوالی در ذهن شما در این مورد پاسخ خواهیم داد.

تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت: با وجود شباهت هایی که این دو مورد با هم دارند، تفاوت های زیادی نیز با هم دارند . شناخت تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت برای درک بهتر این دو، مساله ای الزامی برای هر حسابدار می باشد. حتی کسانی که حسابدار نیستند و به نوعی در معاملات خود با مسائل این چنینی مواجه هستند باید با تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت آشنایی کامل داشته باشند.

 

پیش پرداخت به چه معناست؟

 

برای درک تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت، نیاز است با پیش پرداخت به طور جداگانه آشنا شویم. پیش پرداخت همان طور که از اسمش پیداست قبل از اجرای وعده ها و تهعدات فروشنده ، به فروشنده پرداخت می شود. به عنوان مثال اگر اجاره قبل از زمان آغاز قرارداد اجاره پرداخت شود، به عنوان پیش پرداخت در نظر گرفته می شود. همچنین کارگری که هنوز کار خود را آغاز نکرده و دستمزد دریافت می کند، این دستمزد به عنوان پیش پرداخت منظور می گردد.

مثال دیگر اینکه شما متعهد شدید تمامی کارهای مربوط به اجرای مراسم یا همایشی را به عهده بگیرید. اگر قبل از شروع هر کاری توسط شما، کارفرما مبلغی را به شما پرداخت کند این مبلغ پیش پرداخت نامیده می شود.

همه معاملات با وجود “پیش پرداخت” جاری می شود و بسیاری از شرکت ها و واحدهای تجاری کوچک و بزرگ و افراد حقوقی و حقیقی به طور گسترده از پیش پرداخت استفاده می کنند.

مبلغ پیش پرداخت گاهی می تواند شامل تمام بدهی شود. به این معنا که اگر خریدار کل بدهی را پیش از اجرای تعهدات پرداخت نماید، این مبلغ به عنوان پیش پرداخت در نظر گرفته می شود. پیش پرداختی که به این شیوه پرداخت شود، نوعی اطمینان را ایجاد می کند که سازمان مورد نظر، تمامی خدمات مورد نظر را تمام و کمال و در نوعد تعیین شده برای خریدار انجام خواهد داد. به این مساله توجه داشته باشید که پیش پرداخت زمانی انجام می شود که هنوز هیچ خدماتی دریافت نشده است.

تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت

 

پیش پرداخت می تواند برای پرداخت بیمه و اجاره بها نیز مورد استفاده قرار گیرد. معمولا برای پیش پرداخت اجاره بها اینگونه عمل میکنند که اجاره خود را تا 6 ماه آینده به صورت پیش پرداخت می پردازند. بنابراین صاحب ملک برای مدتی که در ازای آن اجاره دریافت کرده، ملک را در اختیار مشتری قرار می دهد.

توجه کنید که مبالغ دریافتی به عنوان پیش پرداخت باید در ترازنامه با عنوان هزینه های جاری ثبت و نگهداری شوند تا در آیند ه در صورت نیاز به راحتی به آن دسترسی داشته باشید و بخش استفاده شده را از دارایی خود کسر کنید. به عنوان مثال شما برای یک قرارداد یک میلیون تومان به عنوان پیش پرداخت دریافت کرده اید. این مبلغ یک میلیون تومان باید به عنوان هزینه های جاری ثبت شود.

همین طور اگر در ماه یک میلیون تومان اجاره بهای ملک شماست، هر ماه باید یک میلیون تومان از کل مبلغ هزینه های جاری خود کسر کنید.

 

این کار چه فایده ای برای شما دارد؟

 

فایده این کار در این است که به هنگام پر کردن اظهارنامه مالیاتی در پایان سال مالی،مبلغ پیش پرداخت به عنوان هزینه سود ثبت نمی شود بلکه در قسمت پیش پرداخت ها قرار می گیرد. همچنین این مبلغ از ترازنامه شرکت کم می شود و مشمول مالیات نمی شود.

پیش پرداخت همان پیش فاکتوری است که توسط مشتری دریافت شده و به حساب شرکت واریز می شود.

 

علی الحساب به چه معناست ؟

تفاوت پیش پرداخت و علی الحساب

برای درک تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت هم باید موضوع علی الحساب را بشناسیم. علی الحساب نیز مانند پیش پرداخت قبل از دریافت خدمات به صورت کامل ، به فروشنده پرداخت می شود اما با این تفاوت که مشتری مقداری از خدمات و تعهدات را دریافت کرده است و مبلغی را علی الحساب به فروشنده پرداخت می نماید. در واقع ارائه دهنده خدمات مقداری از خدمات را انجام داده یا حداقل شروع به کار کرده است و برای انجام درصد بیشتری از پروژه، نیاز به پرداخت خریدار دارد. این مبلغ علی الحساب نامیده می شود. در پرداخت به صورت علی الحساب مشتری می تواند کل مبلغ بدهی را پرداخت نماید.

در تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت، مبلغ علی الحساب هم اصولا باید در حساب های سود و زیان ثبت شود تا به معنی انجام بخشی از تعهدات در نظر گرفته شود. پرداخت علی الحساب فروشنده را از پرداخت هزینه های مربوط به خدمات مطمئن می سازد. علاوه بر این برای خریدار نیز این مزیت را دارد که بدهی خود را در چند مرحله پرداخت کرده و از بابت پرداخت خیالش راحت است.

اینکه میزان پرداخت علی الحساب چه مقدار از مبلغ قرارداد باشد به صورت توافقی بین طرفین صورت می گیرد.

اکنون که با تفاوت علی الحساب و پیش پرداخت به صورت کامل آشنا شدید، در معاملات خود می توانید بین پیش پرداخت و علی الحساب تصمیم گیری کنید و قرارداد خود را پیش ببرید.

به طور کلی بهتر است که همیشه مبلغ پیش پرداخت را از مبالغ سود و زیان جدا نگاه دارید و همچنین می توانید بعد از انجام بخشی از خدمات متهعد شده ، مبلغی به عنوان علی الحساب دریافت کنید.

امیدواریم توانسته باشیم به سوالات شما در این زمینه پاسخ داده باشیم. در ادامه توصیه می کنیم مطالعه مقاله برنامه حسابداری رایگان را از دست ندهید. شما می توانید با دانلود دموی رایگان نرم افزار حسابداری معین، به مدت یک ماه تمامی امکانات نرم افزار و عملکرد پشتیبانی را به صورت کاملا رایگان مورد ارزیابی قرار دهید و در صورت رضایت اقدام به پرداخت و خرید نرم افزار حسابداری مورد نظر خود کنید و از یک سال پشتیبانی رایگان نیز بهره مند شوید.

اگر نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با همکاران پشتیبانی نرم افزار حسابداری معین در ارتباط باشید.

 

مقالات مرتبط

 

پیشنهاد میکنیم مقالات مرتبط به این مقاله را هم مطالعه کنید.

 

گنجینه حسابداری

مشکلات حسابداری

اهمیت گزارش مالی

پیشینه حسابداری ایران

بررسی تکنیک های فروش

روش تحقیق در حسابداری

عوامل موئر در کاهش جرایم مالی

معرفی و بررسی کاربردهای انی دسک

 آموزش حسابداری را از کجا شروع کنیم؟

چالش های گزینش نرم افزار حسابداری در ایران

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.